Merhaba, ilk defa bilgisayar topluyorum kendim toplamak istedim. Şu ana kadar her şey halloldu birtek fanlarda şüphelerim var. Henüz bilgisayarı çalıştırmadım.
*anakarta disarida islemci + stok fan taktım
*ramleri taktım.
*Anakarttan cikan Portların metalini kasaya yerlestirip anakarti yerlestirio heryerinden vidaladım.
*alt tarafdaki pcı hizasindaki metali söküp ekran kartini yerlestirdim.
*arka tarafa ssd monte ettim.
Baglantılar:
Islemci fanını yerine taktım.
Islemci ve anakart psu kablolarini taktım
Ekran kartinin psu baglantisini taktim
Kasanin power,, led,audio ve usb kablolarini taktım.
Ssdnin sata kablosunu anakarta taktım..
Arkadaslar fanlarda kafam karisti. Bu ana kadar yanlis bisey gorduyseniz de uyarın lütfen.
*Kasanın içinden fan ledlere otomatik coklayici ucuna da ledleri yonetmek icin kumanda bağlıydı onu direk psu taktım. Egzoz fan için anakartta SYS_FAN1 kismina takmistim. Ama dışarda bu sefer öndeki 3 fan kaldı. Kasada fazladan 1 coklayici daha cikti. O da zannediyorum fanlar icin oburleri ledler icindi.. ama bunların hepsi 4 pinlik, benim fanlar 3 pinlik.Demin biraz arastirdim 4 pine 3 pin sokuluyormuş. Bende en son olarak: egzoz+öndeki 3 fanı o 4lü çoklayıcıya bağladım onu da anakarta taktım. 4 fan 1 girise agir gelmezmi? Ne yapmalıyım?
*anakarta disarida islemci + stok fan taktım
*ramleri taktım.
*Anakarttan cikan Portların metalini kasaya yerlestirip anakarti yerlestirio heryerinden vidaladım.
*alt tarafdaki pcı hizasindaki metali söküp ekran kartini yerlestirdim.
*arka tarafa ssd monte ettim.
Baglantılar:
Islemci fanını yerine taktım.
Islemci ve anakart psu kablolarini taktım
Ekran kartinin psu baglantisini taktim
Kasanin power,, led,audio ve usb kablolarini taktım.
Ssdnin sata kablosunu anakarta taktım..
Arkadaslar fanlarda kafam karisti. Bu ana kadar yanlis bisey gorduyseniz de uyarın lütfen.
*Kasanın içinden fan ledlere otomatik coklayici ucuna da ledleri yonetmek icin kumanda bağlıydı onu direk psu taktım. Egzoz fan için anakartta SYS_FAN1 kismina takmistim. Ama dışarda bu sefer öndeki 3 fan kaldı. Kasada fazladan 1 coklayici daha cikti. O da zannediyorum fanlar icin oburleri ledler icindi.. ama bunların hepsi 4 pinlik, benim fanlar 3 pinlik.Demin biraz arastirdim 4 pine 3 pin sokuluyormuş. Bende en son olarak: egzoz+öndeki 3 fanı o 4lü çoklayıcıya bağladım onu da anakarta taktım. 4 fan 1 girise agir gelmezmi? Ne yapmalıyım?