Neler Yeni

Corsair Dominator Platinum RAM'ler iyi mi ?

louis bloom

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba, Corsair (2x8) 16GB Dominator Platinum RGB 3600MHz Beyaz RAM alacağım. LPX ve RGB PRO modelinin çiplerine herkes kötü diyor, sanırım bu modeli diğerlerine oranla daha üst segment. Bununda mı çipleri kötu ? Performansı nasıl ?

Lexani

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Hasan Solum
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Steam
https://steamcommunity.com/id/mrlexanii/
Facebook
hasansolum22
Discord
Lexani#6194
Corsair olduğu için alır geçerim. Ram ramdir bence. Corsair LPX 3000mHz 2x8GB kullanıcısıyım. 2,5 yıldır kullanıyorum

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Corsair olduğu için alır geçerim. Ram ramdir bence. Corsair LPX 3000mHz 2x8GB kullanıcısıyım. 2,5 yıldır kullanıyorum
Benimde sistemin tüm ekipmanları Corsair, Kasa ile PSU'da corsair. Seriyi bozmayıp Corsair almak istiyorum ancak herkes çiplerine kötü dediği için almışken iyi bir modeli olsun istiyorum. LPX kullanıyordum ben de, dün sattım. RGB PRO modelinin de çiplerine kötü dediler. Bunu bulabildim en son. Bu da mı kötü merak ediyorum.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bu modelden de kötü çipler çıkabiliyor. Ayrıca Corsair olmasını da sevmiyorum. G.SKILL gibi iyi bin yerine ortalama kalite bin koyuyor.

Ek olarak şu ana kadar en az 100 kişinin RAM'ine OC yaptırmışımdır, ilk defa mantıklı bir OC sonucunda bozulan RAM gördüm ve RGB PRO SL idi. Ve daha sonra bir geri dönüş daha aldım, o da Corsair'di :) O model de RGB PRO modeliydi.

louis bloom

80+ Silver
Bu modelden de kötü çipler çıkabiliyor. Ayrıca Corsair olmasını da sevmiyorum. G.SKILL gibi iyi bin yerine ortalama kalite bin koyuyor.

Ek olarak şu ana kadar en az 100 kişinin RAM'ine OC yaptırmışımdır, ilk defa mantıklı bir OC sonucunda bozulan RAM gördüm ve RGB PRO SL idi. Ve daha sonra bir geri dönüş daha aldım, o da Corsair'di :) O model de RGB PRO modeliydi.
Ben OC yapmayacağım, sistemde hiçbir parçaya OC yapmıyorum zaten. Bu sorduğum RAM modelini yabancılarda sisteminde çok sık kullanıyor. Performansı iyiyse benim için sorun yok. OC performansı onemli degil yapmayacağım çünkü. Dominator Platinum modeli iyi diye biliyorum.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ben OC yapmayacağım sistemde hiçbir parçaya OC yapmıyorum zaten. Bu sorduğum RAM modelini yabancılarda sisteminde çok sık kullanıyor. Performansı iyiyse benim için sorun yok. OC performansı onemli degil yapmayacağım çünkü. Dominator Platinum modeli iyi diye biliyorum.
OC yapmayacaksan niye çipe bakıyorsun? RGB PRO veya RGB PRO SL al geç. Hem daha güzel gözüküyor hem de ucuz.

louis bloom

80+ Silver
OC yapmayacaksan niye çipe bakıyorsun? RGB PRO veya RGB PRO SL al geç. Hem daha güzel gözüküyor hem de ucuz.
tamam işte ben de dün geceden beri bunu soruyorum. Çip, performansi etkilemiyorsa zaten Corsair Dominator e 2500/3000 vermek yerine, RGB PRO modeline 1300 tl veririm cok daha iyi olur benim için

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
tamam işte ben de dün geceden beri bunu soruyorum. Çip performansi etkilemiyorsa zaten Corsair Dominator e 2500/3000 vermek yerine, RGB PRO modeline 1300 TL veririm cok daha iyi olur benim için
OC yapmayacaksan çipe bakmanın anlamı yok hocam :) Dominator Platinum'dan da, RGB PRO'dan da, RGB PRO SL'den de aynı çipler çıkabiliyor. Yanlış insanlardan bilgi almayın hocam. RGB PRO al geç. Yalnız sıvı soğutma vs. takacaksan RAM yüksekliğini kontrol et, sıvı soğutman üstteyse sıvı soğutmana çarpabilir uzunluk farkın varsa.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
tamam işte ben de dün geceden beri bunu soruyorum. Çip, performansi etkilemiyorsa zaten Corsair Dominator e 2500/3000 vermek yerine, RGB PRO modeline 1300 TL veririm cok daha iyi olur benim için
Sistemin Corsair ekosistemse RGB Pro Beyaz ya da SL Pro beyaz al geç ,zaten XMP kullanacaksın onun için çip senin için bi anlam ifade etmiyor ha ama almışken en azından 3600 CL 16 RGB Pro al ,ileride OC istersen en azından üzmez .
Mesaj otomatik birleştirildi:

OC yapmayacaksan çipe bakmanın anlamı yok hocam :) Dominator Platinum'dan da, RGB PRO'dan da, RGB PRO SL'den de aynı çipler çıkabiliyor. Yanlış insanlardan bilgi almayın hocam. RGB PRO al geç. Yalnız sıvı soğutma vs. takacaksan RAM yüksekliğini kontrol et, sıvı soğutman üstteyse sıvı soğutmana çarpabilir uzunluk farkın varsa.
Kalite bilgiyi vermişsin Beko hoca ,bizden hızlısın💯

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,047
Üyeler
164,605
Son üye
Eynar
Top Bottom