Neler Yeni

Çözüldü✓ Corsair dominator titanium ramlerdeki intel xmp ve amd xmp farkı nedir?

Bblzz

80+
CORSAIR 32GB (2x16GB) Dominator Titanium RGB Siyah 6000MHz CL30 AMD XMP DDR5 Dual Kit Ram almak üzereyim fakat kasayı beyaz olarak toplayabilirim de bu yüzden aynı ram in beyazını tercih edeceğim bu durumda ama aradaki amd intel farkı nedir yardımcı olursanız sevinirim. İşlemcim amd bu arada 9800x3d ekran kartı Nvidia

Nezha

80+ Bronze
Intel xmp, amd Expo oluyor. Ram oc için bir teknoloji. Default 4800mhz rami max destek 6000 ise 6000 yapabilirsin bu durumda expo alman gerekiyor. Amd işlemciye exposuz alıp ram 6000 mhz yaparsan pc açılmaz sürekli biosa atar tekrar tekrar.

zorlu123123

80+ Bronze
expo amd tarafıyla daha uyumlu xmp intel işlemcilerle daha uyumlu demek yüksek seviyedeki işlemciler için işlemcininzin markasına göre seçmeniz nerdeyse şarttır siz expo olanlarını almak zorunda gibisiniz xpm lerde çalışır ama performans ve hata alma alma sorunları yaşayabiilirsiniz yinede güzel seçim aynı ramler bende var

Bblzz

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Intel xmp, amd Expo oluyor. Ram oc için bir teknoloji. Default 4800mhz rami max destek 6000 ise 6000 yapabilirsin bu durumda expo alman gerekiyor. Amd işlemciye exposuz alıp ram 6000 mhz yaparsan pc açılmaz sürekli biosa atar tekrar tekrar.
https://www.itopya.com/corsair-32gb...6000mhz-cl30-amd-xmp-ddr5-dual-kit-ram_u24478 almak istediğim ram bu mesela amd yazıyor ama xmp dediğiniz gibi expo olarak geçmiyor ürün başlığında yanlış mı var acaba?
Mesaj otomatik birleştirildi:

expo amd tarafıyla daha uyumlu xmp intel işlemcilerle daha uyumlu demek yüksek seviyedeki işlemciler için işlemcininzin markasına göre seçmeniz nerdeyse şarttır siz expo olanlarını almak zorunda gibisiniz xpm lerde çalışır ama performans ve hata alma alma sorunları yaşayabiilirsiniz yinede güzel seçim aynı ramler bende var
https://www.itopya.com/corsair-32gb...6000mhz-cl30-amd-xmp-ddr5-dual-kit-ram_u24478 almak istediğim ram bu ama expo olarak geçmiyor

Nezha

80+ Bronze
https://www.itopya.com/corsair-32gb...6000mhz-cl30-amd-xmp-ddr5-dual-kit-ram_u24478 almak istediğim ram bu mesela amd yazıyor ama xmp dediğiniz gibi expo olarak geçmiyor ürün başlığında yanlış mı var acaba?

https://www.itopya.com/corsair-32gb...6000mhz-cl30-amd-xmp-ddr5-dual-kit-ram_u24478 almak istediğim ram bu ama expo olarak geçmiyor
Expo ve xmp yazacaklarına amd xmp yazmışlar. Bence bu ramde ikisi birlikte vardır çünkü öyle ramler de var. Ve bu fiyat ne ağa yapma verilmez ultra zengin değilsen.

Bblzz

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Expo ve xmp yazacaklarına amd xmp yazmışlar. Bence bu ramde ikisi birlikte vardır çünkü öyle ramler de var. Ve bu fiyat ne ağa yapma verilmez ultra zengin değilsen.
ben de öyle düşündüm ürün başlığı yanlış sanırım belli bir bütçe ayırdım açıkçası daha önce iki sistemde de corsair ram kullandım ve sorun şu aslında corsair takıntısı :) bütçede bu yüzden yer verdim ama evet pahalı sırf ismi var diye

ürün koduyla kendi sitesinde kontrol ettim amd expo olarak geçiyor teşekkür ederim yardım için.

Ekler

• Ekran Resmi 2025-02-18 01.21.50.png
    Ekran Resmi 2025-02-18 01.21.50.png
    75.3 KB · Hit: 6

Nezha

80+ Bronze
ben de öyle düşündüm ürün başlığı yanlış sanırım belli bir bütçe ayırdım açıkçası daha önce iki sistemde de corsair ram kullandım ve sorun şu aslında corsair takıntısı :) bütçede bu yüzden yer verdim ama evet pahalı sırf ismi var diye
Şöyle diyim o zaman o ramleri corsair üretmiyor soğutucu plaka + isim basıyor sadece. Yanlış hatırlamıyorsam sk hynix üretiyor corsairin ramini. Zaten dünyada 3-4 tane gerçek ram üreticisi var diğerleri sadece marka basıyor, çok yaygın olan kingston bile.

Bu arada ağa daha uyumlu diye bir şey yok. Varsa olur yoksa olmaz. Sadece xmp olan rami amd işlemcili anakartta hızaşırtma yapıp da görüntü alamazsın. Ekran gelmez biosa atar sürekli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,312
Üyeler
168,278
Son üye
Beroxzz
Top Bottom