Neler Yeni

Corsair Ram 3200 Mhz Oc

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
10 dakikadır dediğiniz şeyleri bisosta arıyorum ama ne o değerlerle eşleşen veriler var ne de başka bir şey. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz araştırma sonucunda buldum galiba, yarın açık kafa ile deneyeceğim ve size dönüş sağlayacağım.

Son düzenleme:

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
@deadfellow Hocam ne yaptıysam 1600'e çıkmadı, anlık çıkıyor sonra düşüyor geri aynı değerlere. Bios üzerinden 1600'e ayarlardım ama işlemedi anlamadığım şekilde.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
@deadfellow Hocam ne yaptıysam 1600'e çıkmadı, anlık çıkıyor sonra düşüyor geri aynı değerlere. Bios üzerinden 1600'e ayarlardım ama işlemedi anlamadığım şekilde.
o değerler stabil değerler değişmemesi gerekiyo. Oyunlarda çok fps drop yemıyosan soruny ok

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
o değerler stabil değerler değişmemesi gerekiyo. Oyunlarda çok fps drop yemıyosan soruny ok
Oyunlarda hiç drop yemiyorum, sadece 3200 yerine 3600'de çalıştırmanın bu sisteme yararı olur mu diye buraya konu açtım :)

arisaka

80+ Bronze
Genellikle öyle ama konuştuğumuz modele göre değişir.
Dominator de var, LPX de diğer tarafta SniperX de var TridentZ de.

Sonuç olarak Micron 16Gbit Rev.B-Die çıkan ya da Samsung B-Die çıkan Corsair ile Crucial 8Gbit Rev.E-Die karşılaştırması yapamayacağımız kadar fark çıkacak.
8gbit-16gbit olayını çok yanlış biliyorsunuz işin daha acı tarafı da 3 sayfadır kimse kalkıp da size ''yanlış biliyorsunuz'' demiyor yada o kadar bilgileri yok diyemiyorlar.

8-16gbit bellek teknolojilerinin temelinde sadece ''kapasite'' yer alıyor çip kalitesiyle zerre kadar yakından uzaktan bir alakası yok yani örneğin e-die 8gbit ram ile yine e-die 16gbit ram arasında ki tek fark birinde önlü arkalı 16 ram modülü varken diğerinde yarısı kadar yani 8 ram modülü var bu da üreticiler için yarı yarıya modül maaliyeti karı sağlıyor tek olay bu.

Ekler

• resim_2021-06-29_154704.png
    resim_2021-06-29_154704.png
    560.3 KB · Hit: 39

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
8gbit-16gbit olayını çok yanlış biliyorsunuz işin daha acı tarafı da 3 sayfadır kimse kalkıp da size ''yanlış biliyorsunuz'' demiyor yada o kadar bilgileri yok diyemiyorlar.

8-16gbit bellek teknolojilerinin temelinde sadece ''kapasite'' yer alıyor çip kalitesiyle zerre kadar yakından uzaktan bir alakası yok yani örneğin e-die 8gbit ram ile yine e-die 16gbit ram arasında ki tek fark birinde önlü arkalı 16 ram modülü varken diğerinde yarısı kadar yani 8 ram modülü var bu da üreticiler için yarı yarıya modül maaliyeti karı sağlıyor tek olay bu.
Hayır.
Üzgünüm fakat yanlış biliyorsunuz.
Bunu diyen tek ben de değilim.
Gidip tüm RAM ile alakalı içerik hazırlayan kanallara bakabilirsiniz hatta direk "Actually Hardcore Overclocking" kanalını önerebilirim.

Ek olarak tek bir revizyon çipin birden fazla modeli bulunabiliyor iken bunlar arasında bile farklar var iken "16Gbit ile 8Gbit arasında fark yok" demek biraz tuhaf çünkü hiçbir şekilde mantığa uymuyor.
8Gbit Rev.B-Die D9TBH, D9TNW ya da D9VGx çiplerinde bile devasa subtiming potansiyelleri değişiyor iken siz "ikisi de Rev.E-Die ise ikisi de aynıdır" gibi bir yargıya ulaşıyorsunuz.
Düşündüğünüz kadar yüzeysel bir konu değil bu.

Bilmediğiniz konu hakkında da bu kadar kesin yargıya varıp "acı tarafı da 3 sayfadır kimse kalkıp da size ''yanlış biliyorsunuz'' demiyor yada o kadar bilgileri yok diyemiyorlar." demeniz epey ironik olmuş.

Lütfen araştırın.

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum

Senin demene göre 16 ve 8Gbit aynı yani.

Peki bu çip üretici akılsız mı 16Gbit üretiyorlar 8Gbit ile aynı iken.

Eğer bu değer iki katına çıkıyorsa illaki performans ve o.c potansiyel farkında farklılıkla oluyordur.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim, ben konuyu oc değerleri almak için açmıştım ama daha değerli bilgiler aldım. Bu ramleri çok oc yapmak mümkün değil galiba.
Bilmediğim için konuşmuyorum. Ama "Şunu dene ne yapıyor bakalım" derseniz denerim. :)

arisaka

80+ Bronze
Hayır.
Üzgünüm fakat yanlış biliyorsunuz.
Bunu diyen tek ben de değilim.
Gidip tüm RAM ile alakalı içerik hazırlayan kanallara bakabilirsiniz hatta direk "Actually Hardcore Overclocking" kanalını önerebilirim.

Ek olarak tek bir revizyon çipin birden fazla modeli bulunabiliyor iken bunlar arasında bile farklar var iken "16Gbit ile 8Gbit arasında fark yok" demek biraz tuhaf çünkü hiçbir şekilde mantığa uymuyor.
8Gbit Rev.B-Die D9TBH, D9TNW ya da D9VGx çiplerinde bile devasa subtiming potansiyelleri değişiyor iken siz "ikisi de Rev.E-Die ise ikisi de aynıdır" gibi bir yargıya ulaşıyorsunuz.
Düşündüğünüz kadar yüzeysel bir konu değil bu.

Bilmediğiniz konu hakkında da bu kadar kesin yargıya varıp "acı tarafı da 3 sayfadır kimse kalkıp da size ''yanlış biliyorsunuz'' demiyor yada o kadar bilgileri yok diyemiyorlar." demeniz epey ironik olmuş.

Lütfen araştırın.
Dostum gerçekten 8-16gbit olayını araştırman lazım doğrusunu öğrenince aaa haklıymışsın diyeceğine eminim :) ben sana burada anlatsam belli ki beni anlamayacaksın ama lütfen doğru yerlerden araştır çünkü dediğim gibi 8-16gbit olayı sadece ramlerin üstünde ki modüller yani DRAM ile alakalı ram çiplerinin kalitesi ile yakından uzaktan zerre kadar alakası yok. Ram çipleri nm bazında gelişim ile ilerliyorlar bu bahsettiğin 8-16gbit ise bambaşka bir şey.

Ayrıca çiplerin revizyonları hakkında fazlasıyla bilgim var geçmiş mesajlarıma bakarsan burada bile farklı farklı bilgiler verdiğimi görürsün. Sana e-die derken örnekte bulundum kalkıp da e-die C9BJZ diye tek tek örnek mi vermem gerekiyor? :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin demene göre 16 ve 8Gbit aynı yani.

Peki bu çip üretici akılsız mı 16Gbit üretiyorlar 8Gbit ile aynı iken.

Eğer bu değer iki katına çıkıyorsa illaki performans ve o.c potansiyel farkında farklılıkla oluyordur.
Yukarıda ki arkadaşa yazdıklarım senin içinde geçerli. Sadece araştır ama lütfen doğrusunu öğrenince gelip haklıymışsın diye yazın, bekliyorum :)

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Dostum gerçekten 8-16gbit olayını araştırman lazım doğrusunu öğrenince aaa haklıymışsın diyeceğine eminim :) ben sana burada anlatsam belli ki beni anlamayacaksın ama lütfen doğru yerlerden araştır çünkü dediğim gibi 8-16gbit olayı sadece ramlerin üstünde ki modüller yani DRAM ile alakalı ram çiplerinin kalitesi ile yakından uzaktan zerre kadar alakası yok. Ram çipleri nm bazında gelişim ile ilerliyorlar bu bahsettiğin 8-16gbit ise bambaşka bir şey.

Ayrıca çiplerin revizyonları hakkında fazlasıyla bilgim var geçmiş mesajlarıma bakarsan burada bile farklı farklı bilgiler verdiğimi görürsün. Sana e-die derken örnekte bulundum kalkıp da e-die C9BJZ diye tek tek örnek mi vermem gerekiyor? :)
Dostum kusura bakma ama öğrenmeye kapalı olarak görünüyorsun şu an.
Ne yazarsam yazayım bildiğini savunmaktan öteye gidemeyeceksin.

"nm" üretim sürecinden bahsetmişsin ki inanılmaz saçma bir şey bu.
O zaman 20nm Boltzmann Samsung B-Die, 17nm Micron Rev.E-Die'dan daha kötü? Tabii ki hayır.
Daha fazla yazmak istemiyorum çünkü kuralları da şu an ihlal ediyorsun. Bilgin olmadığı bir konu hakkında mesaj yazıyorsun.

Öğrenmeye açık olsan anlatmak için elimden geleni yapardım fakat bilmediğin halde yarım bilgini savunman sadece tatsız tartışmanın ötesine gidemeyecek.
Yazdığın şey senin fikrin ve herhangi bir dayanağı da görünmüyor.

Mümkünse araştırmadan veya kaynaksız bir bilgi yazma çünkü üzülerek uyarı vereceğim.
Herhangi bir kaynak bulabilirsen beni etiketle ve ben de göreyim, eğer yanlış biliyorsam -ki epey süredir araştırıyorum hatta deneyimlediklerim bile var- bunu düzelteyim.

İyi forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,047
Üyeler
165,108
Son üye
Rüzgari ceylan
Top Bottom