Neler Yeni

Corsair Ram 3200 Mhz Oc

arisaka

80+ Bronze
Dostum kusura bakma ama öğrenmeye kapalı olarak görünüyorsun şu an.
Ne yazarsam yazayım bildiğini savunmaktan öteye gidemeyeceksin.

"nm" üretim sürecinden bahsetmişsin ki inanılmaz saçma bir şey bu.
O zaman 20nm Boltzmann Samsung B-Die, 17nm Micron Rev.E-Die'dan daha kötü? Tabii ki hayır.
Daha fazla yazmak istemiyorum çünkü kuralları da şu an ihlal ediyorsun. Bilgin olmadığı bir konu hakkında mesaj yazıyorsun.

Öğrenmeye açık olsan anlatmak için elimden geleni yapardım fakat bilmediğin halde yarım bilgini savunman sadece tatsız tartışmanın ötesine gidemeyecek.
Yazdığın şey senin fikrin ve herhangi bir dayanağı da görünmüyor.

Mümkünse araştırmadan veya kaynaksız bir bilgi yazma çünkü üzülerek uyarı vereceğim.
Herhangi bir kaynak bulabilirsen beni etiketle ve ben de göreyim, eğer yanlış biliyorsam -ki epey süredir araştırıyorum hatta deneyimlediklerim bile var- bunu düzelteyim.

İyi forumlar.
Dostum şaka mısın? utanmadan bir de bana bilgin olmadığı konular diyorsun. Kaynak mı? o kaynağı senin atman gerekiyor çünkü tırnak ucu kadar bilgin olmadığı konular hakkında komik komik yorumlar yapmışsın. Bana tek bir tane 8-16gbit üretim farkının çip kalitesinin etkilediği ile ilgili kaynak at ben kendimi uzaklaştırıcam bir daha da foruma girmicem. Hani yazmıyım yazmıyım diyorum da bu kadar bilgi kırıntısıyla bu kadar cesaretli olman sanırım ''moderatör'' olmandan kaynaklı.

Kingston açıklıyor olayın özetini. Al öğren allah aşkına lütfen bilgi kırıntınızla forum köşelerinde insanlara bir şeyler öğretmeye kalkmaıyn.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Dostum şaka mısın? utanmadan bir de bana bilgin olmadığı konular diyorsun. Kaynak mı? o kaynağı senin atman gerekiyor çünkü tırnak ucu kadar bilgin olmadığı konular hakkında komik komik yorumlar yapmışsın. Bana tek bir tane 8-16gbit üretim farkının çip kalitesinin etkilediği ile ilgili kaynak at ben kendimi uzaklaştırıcam bir daha da foruma girmicem. Hani yazmıyım yazmıyım diyorum da bu kadar bilgi kırıntısıyla bu kadar cesaretli olman sanırım ''moderatör'' olmandan kaynaklı.

Kingston açıklıyor olayın özetini. Al öğren allah aşkına lütfen bilgi kırıntınızla forum köşelerinde insanlara bir şeyler öğretmeye kalkmaıyn.
Teorideki şeyler pratikte aynı anlamı taşımıyor.
8Gbit ile 16Gbit teorik olarak üretime herhangi bir artısı veya eksisi yok ama işte tasarımsal değişiklik yüzünden her şey etkileniyor.
İnceleyin.
En ufak tasarımsal değişiklik bile voltaj ölçeklenebilirliğini etkiliyor.
16Gbit ile 8Gbit arasındaki bant genişliği bile potansiyeli değiştirebiliyor yani bu kadar küçük şeyler bile etki yapabilirken siz 8Gbit Die ile 16Gbit Die'ın aynı olduğunu iddia ederek devam ediyorsunuz.

Yapabileceğim pek bir şey kalmadı artık.

arisaka

80+ Bronze
Yanlış Bilgilendirme
Teorideki şeyler pratikte aynı anlamı taşımıyor.
8Gbit ile 16Gbit teorik olarak üretime herhangi bir artısı veya eksisi yok ama işte tasarımsal değişiklik yüzünden her şey etkileniyor.
İnceleyin.
En ufak tasarımsal değişiklik bile voltaj ölçeklenebilirliğini etkiliyor.
16Gbit ile 8Gbit arasındaki bant genişliği bile potansiyeli değiştirebiliyor yani bu kadar küçük şeyler bile etki yapabilirken siz 8Gbit Die ile 16Gbit Die'ın aynı olduğunu iddia ederek devam ediyorsunuz.

Yapabileceğim pek bir şey kalmadı artık.
Voltaj ölçeklenebilirliği? bant genişliği? biraz daha etkili cümleler çıkabilir aslında :D

8gbit ile 16gbit arasında bant genişliği farkı mı varmış? valla baya komiksin dostum. Hadi okumuyorsun onu geçtim de kocaman görsel attım ona da mı bakmadın?

Valla inan daha fazla yazmıcam sana voltaj regulatörü anakart üzerinde olduğunu için DRAM tasarımının voltajı etkilemediğini, 8-16gbit üretimin bant genişliği farkı yaratmadığı (hoş yeni yeni terimler uyduruyorsunuz bant genişliği ne alakaysa) sonuçta 4x4 modül yerine 2x8 koyup yer ve maliyet anlamında kar yaptıklarını falan anlatmak isterdim ama belli ki anlamayacaksın ama şunu çok net söyleyebilirim zerre kadar bilgin yok bu konularda. Burada ki gençlere de üzülüyorum araştırmıyorlar, doğrusunu öğrenmeye çalışmıyorlar ''moderatör yazdı kesin doğrudur'' kafası...

Yazdıklarımın aksini iddia ediyorsan ki sadece ettiğinle kalırsın ''kaynak'' istiyorum. Söylediğin şeyler doğru ise bununla ilgili inceleme, makale, yazı vs. bir şey olurdu ve sende atardın değil mi? ama sadece söylemekle kalıyorsun. Kaynak? yok.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
@arisaka
1624993288464.png

1624993296418.png

1624993303874.png

Hepsi Micron'un çipi.

arisaka

80+ Bronze
Dostum ciddi soruyorum yaş kaç? hani +18 biri gibi davranmıyorsun da merak ettim. Bir de yanlış bilgilendirme adıyla uyarı vermişsin, istersen hesabı kapat ne fark eder? gerçeği mi değiştirir? kabahat sende değil senin zihniyetinde ki insanları bu foruma moderatör yapanlarda. Hem bilgin yok hemde bilginin doğrusunu veren insanları araştırmadan uyarmaya çalışıyorsun. İstersen abdullah abini etiketle o doğrusunu açıklasın, ben halen daha sözümün arkasındayım. Senin dediğin doğru çıkarsa hesabımı kendim kapatım gidicem.

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Dostum ciddi soruyorum yaş kaç? hani +18 biri gibi davranmıyorsun da merak ettim. Bir de yanlış bilgilendirme adıyla uyarı vermişsin, istersen hesabı kapat ne fark eder? gerçeği mi değiştirir? kabahat sende değil senin zihniyetinde ki insanları bu foruma moderatör yapanlarda. Hem bilgin yok hemde bilginin doğrusunu veren insanları araştırmadan uyarmaya çalışıyorsun. İstersen abdullah abini etiketle o doğrusunu açıklasın, ben halen daha sözümün arkasındayım. Senin dediğin doğru çıkarsa hesabımı kendim kapatım gidicem.
Bana tek bir tane 8-16gbit üretim farkının çip kalitesinin etkilediği ile ilgili kaynak at ben kendimi uzaklaştırıcam bir daha da foruma girmicem.
bb

LowRPM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Enes Ersoy
@abdullah abi

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Galiba bilgi olmayınca ofansif kelimelere geçiyorsunuz, bu tutumunuz yanlış.
Okumayı ve okuduğunuzu anlamanızı çok isterdim fakat ya okumadınız ya okuduğunuzu anlamadınız.
Sağlık olsun.

Bana test edilmiş bir kanıt bulabilirseniz uyarınızı kaldırabilirim fakat doğruluğu olmayan, dayanaksız ve kişisel görüşten oluşan bilgi sunup teoride kalırsanız lütfen bu foruma yazmayın çünkü dayanağı ve gerçekliği olmayan mesajlara uyarı veriyoruz.
Konuyu uygun olmayan üslubunuz ile uzatmaya devam etmeyin sadece kanıtınız varsa yazın.

Diğer üyelerin yanlış bilgilenmesini istemediğimiz için bu konuya daha fazla tahammül gösteremeyeceğiz.

İyi forumlar.

Top Bottom