Corsair Void Elite 7.1 ilk bakış mini inceleme (Resimsiz)

sezerbey98

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
588
Arkadaşlar Monster Pusat 7.1 sonrası Void Elite aldım. Pusat resmen müzik için yapılmış ama oyundan uzak bir kulaklık olmuş diyebilirim. Neyse madde madde beğendiğim şeyleri ve Pusattan sonra beni üzen sevindiren kısımları anlatayım .

Void Elite beğendiğim özellikler :

- 500 TL fiyat etiketi bu kaliteye göre aşağıda kalmış diyebilirim .
- Hem ses kartlı hem de jack girişli bu sayede anakartımın Audio Boost 4 özelliğinden veya istersem onların ses kartlarının avantajını kullanabiliyorum.
- Beni terletmeyen , deri olmayan , güvenilir kumaş yastıklara sahip.
- Şekli üçgenimsi . Sıradan yuvarlak kulaklıkların dışına çıkılmış.
- Kafa tepesine denk gelen kısım yastık gibi rahat maddeden yapılmış. Başınızda ağrı veya eziklik yapmaz.
- Çok hafif
- Kablosu örgüsüz ama örgülüler kadar güzel . Dolansa bile çözmesi çok basit ki daha dolanmadı.
- Mikrofonu en iyi özelliği. Karşı taraf kendini benden duymuyor . Sesim net gidiyor . Kullanmadığımda da mikrofonu yukarı kaldırabiliyorum.
- Yazılım destekleri sorunsuz . Donma kasma bozulma yapmıyor . Neden bunu dediğimi monsterla karşılaştırırken söylicem.
-7.1 konusunda çok başarılı . Bu kulaklık yokken adamların yerini bilmeden oynuyordum. Şimdi bu kulaklık sonrası aslında oyun oynamadığımı farkettim. Meğer oyunculuk buymuş dedim. Yer yön bulmada çok iyi.

Gelelim beğenmediğim kısmına :

-Basslarda titreşen kulaklık beklerdim.
-En azından Corsair simgesi RGB olabilirdi.
-Dipses sorunu yaşamadım ama onların ses kartını takınca dipses yaşadığım oldu.
-Sesler biraz daha yüksek gelebilirdi.

Monster Pusat 7.1 ve Void Elite karşılaştırma .

- Pusat kulaklık 350 TL (indirim görmüyor) , Void Elite ise ITOPYA'da 499 TL oldu.
- Pusat maalesef yazılımda baya kötü . Yer yer PCyi donduruyor. Çok kötü . Corsair ise sıfır sıkıntı.
- Pusat yastıklarının derisi 1 yıl 10 ay sonra soyuldu . Void Elite ise kumaş olduğu için henüz bir şey diyemem.
- Kulaklık takarken Void kafa tepesinden de kulaklardan da müthiş konfor sağladı bana. Pusat ise baskı uyguladı.
- Pusat sesi dışarı daha çok veriyor.
- Pusat'ın 7.1 sistemi 180 TL Gamepower kulaklıklar gibi geride baya. Daha çok 4+1 diyelim tabii öyle tabir varsa. Void Elite ise yerle bir edebilecek performansa sahip.
- Pusat sadece USB ile çalışan PC kulaklığı , Void ise hibrit.
- Pusat küçük bir RGBye sahipken , Void Elite RBB değil . (Kullandığım model değil şahsen )
- Pusat müzik konusunda 800 900 liralık bir çok kulaklığa kafa tutar. Muazzam müzik performansı var fiyatına göre. Basslarda titreşim özelliği cabası. Maalesef sesin netliği ise Void'e göre geride. Şarkı gücünde Pusat 9 puansa Void 7 diyebilirim.
- Pusat'ta yok ama Void'in EQ ayarında (USB MODU) maalesef boğuk sesler aldım. EQ ayarları ya kötü yada benim USB ses kartı sorunlu .
- Mikrofon kapatma olayı Void'te kulaklık üzerindeyken , Pusatta eşşek kadar kablodaki alıcıda bulunuyor . Eski teknoloji . Değişmeli.
- Kablo kalitesinde Void'i tek geçerim. Pusat'ın kablosu yüzünden kulaklığını bozan çok kişi var.
- Mikrofon gizleme olayı size bağlı. Void'te yukarı kaldırıyorsunuz Pusatta ise içine sokuıyorsunuz.
- Mikrofon konusunda Corsair Void Elite kesinlikle Pusatı yerlebir eder cenazesini okutur mezara gömer 40ında göbek attırır.
- Garanti konusunda ikisi de güzel ama Corsair tescillidir. Çoğu forumda ayıplı malı iade veya kargoyla yenisini yollayan markadır. Monster için mağazasında gidiyorsunuz gerekli işlemi yapıyorlar.

Kısa özetle puanlama sistemi yapayım kendimce. Sorunuz olursa da sorabilirsiniz.

MONSTER PUSAT PUANLAMAM

- Kablo ve kalitesi : 5/10
- Tasarım : 6/10
- Müzik kalitesi 9/10
- Yazılım : 3/10
- 7.1 kalitesi : 4/10
- Kullanılabilirlik : Sadece PC

VOID ELIT 7.1 SURROUND PUANLAMAM

- Kablo ve kalitesi : 8/10
- Tasarım : 8/10
- Müzik Kalitesi : 7.5/10
- Yazılım : 8/10
- 7.1 Kalitesi : 10/10
- Kullanılabilirlik : PC , konsol , telefon ...

Kesinlikle benim için Void Elite kazanandır. Elbet fiyat farkını da göz önüne almak lazım. Fakat 499 TL üzeri verilir mi bilemedim ... müzik kalitesinde 350 liralık kulaklığın bir tık gerisinde ve ses kartlarını takınca boğuk ses geliyor. Jack girişli anakartımın ses kartıyla oynuyorum...

Hayırlı Olsun. 500TL bu kulaklık için mükemmel bi fiyat.

Geri