Neler Yeni

(Çözüldü) Fiber Kablo Uyumlu Modem Önerisi

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Selamlar. Evlilik sebebiyle yeni eve taşınacağım. Taşınacağım evde daireye kadar fiber kablo çekmişler. Bu kabloyu modeme takmam gerekiyormuş ama ben uyumlu bir modem bulamadım. Bana bu kabloya uyumlu modem önerebilir misiniz acaba? Teşekkürler.

Ekler

• 32D57A52-E489-4838-B550-E68379C4EABB.jpeg
    32D57A52-E489-4838-B550-E68379C4EABB.jpeg
    713.5 KB · Hit: 54

TALHA MURAT

80+ Silver
Selamlar. Evlilik sebebiyle yeni eve taşınacağım. Taşınacağım evde daireye kadar fiber kablo çekmişler. Bu kabloyu modeme takmam gerekiyormuş ama ben uyumlu bir modem bulamadım. Bana bu kabloya uyumlu modem önerebilir misiniz acaba? Teşekkürler.
İLk önce pon cihazı lazım bunu firma verir size onlardan bilgi alın.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bu kablonun ONT cihazına girmesi lazım. Altyapı sağlayıcı veya anlaşmalı firma veya firmalarla iletişime geçip interneti bağlatmanız lazım.
Mevcut aboneliğiniz VDSL mi ADSL mi?

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu kablonun ONT cihazına girmesi lazım. Altyapı sağlayıcı veya anlaşmalı firma veya firmalarla iletişime geçip interneti bağlatmanız lazım.
Mevcut aboneliğiniz VDSL mi ADSL mi?
Mevcut aboneliğim TurkNet VDSL fakat o aboneliği aileme bırakacağım. Kendime yeni abonelik alacağım.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Mevcut aboneliğim TurkNet VDSL fakat o aboneliği aileme bırakacağım. Kendime yeni abonelik alacağım.
Yine TurkNet üzerinden Fiber internet başvurusunda bulunabilirsiniz.
Gelen ekip ONT cihaz ve router kurulumunu yapacaktır.
Eğer firma modem/router'ı kullanmak istemezseniz bir router önerebilirim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Siz abonelik alın o portu Ethernet portuna dönüştürecek bir GPON cihazı ve modem verirler size. Bunları kendiniz temin etseniz de çoğu firma kendi cihazlarını zorunlu kılıyor o yüzden uğraşmaya gerek yok bence.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yine TurkNet üzerinden Fiber internet başvurusunda bulunabilirsiniz.
Gelen ekip ONT cihaz ve router kurulumunu yapacaktır.
Eğer firma modem/router'ı kullanmak istemezseniz bir router önerebilirim.
Kendim bir cihaz satın almayı yeğlerim. Bu arada fotoğrafı attığım yerde klasik ethernet çıkışı da var. Fiberi sonradan getirip duvara ekleme yapmışlar.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Kendim bir cihaz satın almayı yeğlerim.
Sarı kablodan anladığım kadarıyla TT Fiber var.
Keenetic Viva alabilirsiniz. 5-6 Yıl rahat götürür. Ev büyükse yanında Keenetic Extra veya Omni almanızı öneririm.
Takıldığınız bir şey olursa sorabilirsiniz, hayırlı olsun :)

En İyi Cevap

bybakir42

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Osman Sinan BAKIR
Türk Telekom zorunlu olarak cihaz veriyor. Turknet'te modem kirası yok ama firmadan firmaya değişiyor. (Genelde 10₺ civarı)

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Sarı kablodan anladığım kadarıyla TT Fiber var.
Keenetic Viva alabilirsiniz. 5-6 Yıl rahat götürür. Ev büyükse yanında Keenetic Extra veya Omni almanızı öneririm.
Takıldığınız bir şey olursa sorabilirsiniz, hayırlı olsun :)
Teşekkür ederim. Evet takıldığım bir şey var. Attığınız ürün sanırım şu. Ben bu üründe fiber kablo takacağım bir giriş göremedim. Nasıl yapmam gerekiyor?

Keenetic Omni DSL N300 2x5dBi Cloud VPN WPA3 Amplifier USB 4xFE VDSL2/ADSL2+ Fiber Mesh WiFi Modem Router
https://www.hepsiburada.com/keeneti...i-modem-router-p-HBV00000MI5NJ?magaza=Yenisey

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Teşekkür ederim. Evet takıldığım bir şey var. Attığınız ürün sanırım şu. Ben bu üründe fiber kablo takacağım bir giriş göremedim. Nasıl yapmam gerekiyor?
Fiber kabloyu firmanızın vereceği ONT cihazına takmalısınız. Sonrasında oradan çıkacak ethernet kablosu ile router'a bağlantı sağlayacaksınız.
Keenetic Omni DSL N300 2x5dBi Cloud VPN WPA3 Amplifier USB 4xFE VDSL2/ADSL2+ Fiber Mesh WiFi Modem Router
https://www.hepsiburada.com/keeneti...i-modem-router-p-HBV00000MI5NJ?magaza=Yenisey
Attığınız modem. Fiber bağlantı türünde modem tabiri uygunsuz olur. Fiberde router kullanılır. DSL yerine WAN ile bağlantı sağlanır.
Keenetic Viva sizin için uygundur. Bahsettiğim Extra ve Omni de Router versiyonu olarak bahsetmiştim.

Linkler:

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Fiber kabloyu firmanızın vereceği ONT cihazına takmalısınız. Sonrasında oradan çıkacak ethernet kablosu ile router'a bağlantı sağlayacaksınız.

Attığınız modem. Fiber bağlantı türünde modem tabiri uygunsuz olur. Fiberde router kullanılır. DSL yerine WAN ile bağlantı sağlanır.
Keenetic Viva sizin için uygundur. Bahsettiğim Extra ve Omni de Router versiyonu olarak bahsetmiştim.

Linkler:
Çok yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,498
Üyeler
163,328
Son üye
jerthz
Top Bottom