Neler Yeni

ÇÖZÜLDÜ! - Gainward Phoenix RTX 3080Ti ile yükte 85 derece alıyorum

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Aranızda hiç Gainward Phoenix kullanan var mı ? RTX 3080Ti modeli kullanıyorum yükte 85 dereceye ulaşıyor (FurMark)

Kasa Asus Prime AP201 sadece 1 egzoz fan var. Kendim sadece 1 adet kasa altına hava üfleyen Silverstone fan aldım ama daha da ekleme yapacağım. Yine de normal mi bu ?

Kullananlardan yorum beklerim.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Hocam biliyorum aynı olay değil ancak benim işlemcim de istediğimden bir tık sıcak çalışıyordu, ufak bir undervolt yapıyorum (-5 - -6 mV kadar) ayrıca turbosunu sınırlıyorum direkt ısınmadan kurtuluyorum, enteresan bir şekilde çok daha stabil çalışıyor. Isınmadığı zamanda dahi (65 derece civarındayken) fps stabilize olmuyor, uv ile daha stabil çalışıyor. Siz de kendiniz araştırıp risklerini öğrenerek u.v + u.c düşünenilirsiniz, performanstan hemen hiç kaybetmeden (5-10 fps) sıcaklığı kayda değer şekilde (10 dereceye kadar) indirebilirsiniz. Araştırmanızı tavsiye ederim.

alex jensen

80+ Silver
Aklıma bir fikir geliyor ama bilemedim açıkçası.
Kartı tekrardan teste tabii tutup fanları manuel olarak kapatırsanız sıcaklıktan dolayı kart bozulacaktır. Garanti de kartı değiştirmek zorunda kalacaktır. Değişen kartı da hemen satıp başka bir model kart almak mantıklı olur.
Dedim diye hemen yapmayın bunu. :D
kart bozulmaz öyle sıcaklıktan dolayı kapatır kendini

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
kart bozulmaz öyle sıcaklıktan dolayı kapatır kendini
Frekanslarla oynayacaksın sürekli ve kapanmamasını sağlayacaksın. Birkaç defa yapmışlığım var fazla açmayalım konuyu. :D

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
VE SONUNDAAAAAA ZAFER ARKADAŞLAR MÜKEMMEL HİSSEDİYORUM.

Kartı undervolt denen işlemi uygulayarak soğutmayı başardım . 1080p oynuyordum şuan 4K monitör elimde değil. 1080p'de 82 derecelere ulaşmıştım fanlar ise %100 3500 devirde dönüyordu. Biliyorsunuz ki bu açtığım 6 sayfalık konu da bunu gösteriyor.

Birinizden duydum yada bir yerden UNDERVOLT işlemini. 1665Mhz 0.75 volt değerine çektim. Sonuç ise sıfır FPS kaybı . 17 derece sıcaklık düşüşü ve %50ye yakın fan hızında yavaşlama . Kart resmen serin ve sessizleşti. Keşke gerek kalmasaydı bu işlemlere ama kartın vaadettiği 1665 Mhz değerini sessiz ve serin oynayabilmek beni baya mutlu etti.

Demek ki Gainward volt verme işini beceremeyip işi bize bırakıyor :D

Ayrıca işlemcim 11400F darboğaz yaşıyorum ama ekran kartı %40 kullanımda bile 82 derece görüyor ve gücünü epey kısıtlıyordu . Şuanki durum beni fazlasıyla memnun etti. 4K ekranda biraz daha ayarlarla oynayarak serin devam ederim

1667688715587.png

Top Bottom