Neler Yeni

[ÇÖZÜLDÜ] Sanal Makineden Ana Makineye Virüs Bulaşır mı?

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Reaksiyon skoru
3,403
Öncelikle herkese selam. Ben VMware Workstation kullanıyorum. İçerisinde Windows 10 kurulu. Aynı şekilde ana makinemde de Windows 10 kullanıyorum. Sanal makinede virüsleri test etmek istiyorum ama bu virüsler sanal makineden ana makineye bulaşabilir mi? Bu konuyu araştırdım bazıları bulaşır bazıları bulaşmaz diyor. İkilemde kaldım.

test etmeden önce ana makinen de çift oturum aç sanal makineden ana makineye bulaşmaz olurda bulaşır ise 2. profil den oturum açıp pc yi kurtarabilirsin ama sanal makinede virüs deneyenler var muhtmelen sorun olmaz

test etmeden önce ana makinen de çift oturum aç sanal makineden ana makineye bulaşmaz olurda bulaşır ise 2. profil den oturum açıp PC yi kurtarabilirsin ama sanal makinede virüs deneyenler var muhtmelen sorun olmaz
Cevabınız için teşekkür ederim.

Deniycem galiba sabırsızlanıyorum inşallah ana makineye bişey olmaz :D

Evet konuyu hortlatıyorum farkındayım. Bu konuyu Kaspersky Türkiye'ye sordum. Bulaşabileceğini söylediler. Sanal makine aynı disk üzerinde olduğu için yayılma ihtimali varmış. Tavsiyeleri 2. el bir PC alıp virüs testlerini o PC'de yapmak.

Hocam dosya paylaşımı gibi şeyleri kesinlikle kapatın mesela petya adlı virüs ana makineye bulaşabiliyor bu tip şeyler açık olduğun da.
ben Mrs Major virüsünü test etmiştim. Dosya ve internet paylaşımı kapalıydı. AVG virüsü temizleyemedi Kaspersky Free temizledi. Virüs ana makineme bulaşmadı. Ancak ileri düzey virüsler bulaşabiliyor.

Evet konuyu hortlatıyorum farkındayım. Bu konuyu Kaspersky Türkiye'ye sordum. Bulaşabileceğini söylediler. Sanal makine aynı disk üzerinde olduğu için yayılma ihtimali varmış. Tavsiyeleri 2. el bir PC alıp virüs testlerini o PC'de yapmak.
Kanka 2.PC mi alcan virüs testi için ?

Kanka 2.PC mi alcan virüs testi için ?
Yok hayır. Ben sadece fantezi amaçlı yapacaktım ancak bulaşma ihtimali olduğu için vazgeçtim. Ancak bu konulara meraklıysanız 2. el PC şart. Tabi ağ paylaşımı yine kapalı olmalı. Ağ üzerinden yayılan virüsler var. Hatta mümkünse o PC'ye internet bağlamayın.

Yok hayır. Ben sadece fantezi amaçlı yapacaktım ancak bulaşma ihtimali olduğu için vazgeçtim. Ancak bu konulara meraklıysanız 2. el PC şart. Tabi ağ paylaşımı yine kapalı olmalı. Ağ üzerinden yayılan virüsler var. Hatta mümkünse o PC'ye internet bağlamayın.
Doğru sonuçta internete bağlarsan oradanda sıkıntı olabilir sana.

ben Mrs Major virüsünü test etmiştim. Dosya ve internet paylaşımı kapalıydı. AVG virüsü temizleyemedi Kaspersky Free temizledi. Virüs ana makineme bulaşmadı. Ancak ileri düzey virüsler bulaşabiliyor.
Hocam Avast ve AVG kullanmayın gerçi sanal makine ama ben yinede söyleyeyim. Hocam bu Avast ve AVG zaten ikisi de aynı şirkete ait yani bu ikisi bilgilerinizi 3. şahıslara satıyor o nedenle uzak durmanızı öneriyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,755
Üyeler
173,416
Son üye
Starrx
Geri