Neler Yeni

-çözüldü- Video edit işinde ücretlendirme neye göre yapılmalı

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
Yaptığın işlere ne zaman başladığınla ilgili. Mesela ilk işinse kimse sana yüklü miktar para vermez. İlk işin her zaman piyasa altında olmalı yoksa iş alamazsın. İş aldıkça bilinirlik ya da gösterebileceğin şeyler arttığı için daha fazla güven verirsin bu fiyata yansır. Ben ilk 20tl ye edit yaparken şimdi 300 den aşağı programı açmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu işin içinden birisi olarak yok zaman kalite falan hepsi ilk zamanlar için hikaye. Adam dicek zaten bu adamın yaptığı iş yok niye para vereyim? Rekabet fazla senden daha ucuza yapacak enayi(!) illaki bulur
haklsınızı hocam müşteriyi bağlamak için ilk editi ücretsiz yaptım

sektörden birisi olarak yorumlarınızı bekliyorum, normalde zaten grafik tasarımcı olduğum için az çok estetik algım var ancak programda çok yansıtabildiğimi düşünemiyorum ilerleyen süreçlerde daha iyisini yaparım sanırım.

siz ücretlendirme yaparken nasıl teklif sunuyorsunuz mesela 300 dediniz ya o saniyelik mi dakikalık mı yoksa genel bi video için mi? nasıl oluyor o olay

Kaporta Eray

80+ Bronze
hocam ne kadar mantıklı bi şey dediniz -_-

arkadaşlar konu ile alakası olup bilgili bi şekilde cevap verecek birisi değilseniz lütfen yanıtlamayınız
Ne anlatıyon bilader ne kadar zaman emek verdiysen ona göre fiyatlandır işte

The Semih

80+ Gold
Kendine kademe belirle kanka mesela shorts tarzı editlerse bütçe belirle, normal youtube videosu editiyse ona göre temel bir fiyat belirle. Ondan sonra bu 2 maddeye göre müşterinin istediği şeyin kalitesine göre ek ücret belirlersin.

Kafasına göre fiyat biçemez sektör fiyatlandırması var ortalama rakam yani.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
Kafasına göre fiyat biçemez sektör fiyatlandırması var ortalama rakam yani.
bende onları öğrenmek için konuyu açtım ancak hintli bilge arkadaşımız doğru yolu gösterdi sağ olsun

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
haklsınızı hocam müşteriyi bağlamak için ilk editi ücretsiz yaptım

sektörden birisi olarak yorumlarınızı bekliyorum, normalde zaten grafik tasarımcı olduğum için az çok estetik algım var ancak programda çok yansıtabildiğimi düşünemiyorum ilerleyen süreçlerde daha iyisini yaparım sanırım.

siz ücretlendirme yaparken nasıl teklif sunuyorsunuz mesela 300 dediniz ya o saniyelik mi dakikalık mı yoksa genel bi video için mi? nasıl oluyor o olay
Knka tamamen üşengeçlik seviyemle alakalı. Şöyle izah edeyim uzun sürecekse fiyatı yüksek çekiyorum. Zor ama kısa sürede halledebilirsem fiyat daha az olur genellikle. Daha çok youtube oyun videoları geliyordu bana işte adam 40dk oyun oynamış 15-20dk'ya düşürmem gerekiyor işte ne biliyim ek olarak komik şeyler de yapıştırıyorsun aralara. Tek seferlik işse yüksek fiyat çekiyorum ama sürekli gelecekse yarı fiyatına bile yaptığım oldu. Freelance olarak yapıyorsan ve yeniysen fiyat konusunda soru sorarlarsa fiyat belirtmeden karşındakine aklındaki bütçe ne diye sor. Bazen senin aklındakinden yüksek fiyat çekiyor işine geliyor. Karşındakine sorarsan kendi standartını bulman daha zahmetsiz olur

kaç kere video edit işi aldın ya da yaptın? yapmadıysan o işler öyle olmuyor. adam sana alt yazı yazacaksın der 1 saatlik videoya 10 saat alt yazı yazarsın 100tl verirse öp başına koy kimisi ise cut/add işine 500tl verir evde halay çekersin

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
Knka tamamen üşengeçlik seviyemle alakalı. Şöyle izah edeyim uzun sürecekse fiyatı yüksek çekiyorum. Zor ama kısa sürede halledebilirsem fiyat daha az olur genellikle. Daha çok youtube oyun videoları geliyordu bana işte adam 40dk oyun oynamış 15-20dk'ya düşürmem gerekiyor işte ne biliyim ek olarak komik şeyler de yapıştırıyorsun aralara. Tek seferlik işse yüksek fiyat çekiyorum ama sürekli gelecekse yarı fiyatına bile yaptığım oldu. Freelance olarak yapıyorsan ve yeniysen fiyat konusunda soru sorarlarsa fiyat belirtmeden karşındakine aklındaki bütçe ne diye sor. Bazen senin aklındakinden yüksek fiyat çekiyor işine geliyor. Karşındakine sorarsan kendi standartını bulman daha zahmetsiz olur
anladım hocam teşekkürler, şimdilik video başına 400-600 planladım (ortalama 1 dakikalık videolar için, reels vs.)

anladım hocam teşekkürler, şimdilik video başına 400-600 planladım (ortalama 1 dakikalık videolar için, reels vs.)
200 e kadar inerim süresine göre

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
reelsler o kadara gitmiyor knkam daha düşük çekmeni tavsiye ederim. freelance sitelerinden ilan açıyorsan yapma çok iş gelmiyor oraya haberin olsunç hani şey hayalin olmasın 2 günde 1 reels yapsam 400tl den 10 günde 2k para temmmizzzzz çok zor :d instagram sayfalarına DM at işte ben böyle reels yapıyorum şöyle editlerim diye. birde çoğu canva kullandığı için reelslerden para kazanmak biraz zorlaşıyor.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
reelsler o kadara gitmiyor knkam daha düşük çekmeni tavsiye ederim. freelance sitelerinden ilan açıyorsan yapma çok iş gelmiyor oraya haberin olsunç hani şey hayalin olmasın 2 günde 1 reels yapsam 400tl den 10 günde 2k para temmmizzzzz çok zor :d instagram sayfalarına DM at işte ben böyle reels yapıyorum şöyle editlerim diye. birde çoğu canva kullandığı için reelslerden para kazanmak biraz zorlaşıyor.
bionluk vs kullanmıyorum hocam kendi müşteri kitlemi kurmaya vs çalışıyorum, reelsler ortalama kaça gidiyor?

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
bionluk vs kullanmıyorum hocam kendi müşteri kitlemi kurmaya vs çalışıyorum, reelsler ortalama kaça gidiyor?
değişir hocam küçük sayfalar hiç yaklaşmıyor büyük sayfalar da düzene oturttuğu için şansın az oluyor denk gelirse 250-300 oda çok nadir. bence kurgu montaj yap uzun videolar cut/add falan basitçe yapıp 100tl kazanabilirsin. yani ayda 1 reels yapmak yerine günde 1 kere cut add yapsan aylık 5-6k sadece buradan görsel eklentiler yapsan 150-200'e aylık 2-3k da buradan asgari kadar kazanırsın fazla yorulmadan ben 2 sene önce oyun editlerinden çok para kaldırdım da şu son yıldır param var diye iplemiyorum

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
değişir hocam küçük sayfalar hiç yaklaşmıyor büyük sayfalar da düzene oturttuğu için şansın az oluyor denk gelirse 250-300 oda çok nadir. bence kurgu montaj yap uzun videolar cut/add falan basitçe yapıp 100tl kazanabilirsin. yani ayda 1 reels yapmak yerine günde 1 kere cut add yapsan aylık 5-6k sadece buradan görsel eklentiler yapsan 150-200'e aylık 2-3k da buradan asgari kadar kazanırsın fazla yorulmadan ben 2 sene önce oyun editlerinden çok para kaldırdım da şu son yıldır param var diye iplemiyorum
o paralarda çok az hocam bizim tasarımcılar grubunda o paraya iş yapan yok :D
yarın müşteriye 500den kapıyı açacağım burun kırarsa 300 e fln inerim

zaten biraz öğrensem direkt yurtdışına açılırım, hayırlısı olsun bakalım

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
o paralarda çok az hocam bizim tasarımcılar grubunda o paraya iş yapan yok :D
yarın müşteriye 500den kapıyı açacağım burun kırarsa 300 e fln inerim

zaten biraz öğrensem direkt yurtdışına açılırım, hayırlısı olsun bakalım
knka video edit işi tasarım işinden daha az kazandırıyor birde daha uğraştırıcı ben dip fiyatları yazdım senin için. hani ciddi para kazanmak için rap klipleri montajlarsın ya da kinetik tipogafi yaparsın. tek video 3-5k dan fena gider. yoksa diğer işler az kazandırıyor

Vesselam

80+ Bronze
Dostum fiyatlandırma çalıştığın sektöre yaptığın işe ve kalitesine göre çok değişir, fikir olsun diye söylüyorum biz düğün hikâyesi icin 9.000₺ alıyorduk gecen sezon. Ortalama 1 dk lik bir video fakat kullanılan ekipmanlar kurgunun kalitesi üst düzeydi. Kurguda kendini geliştirirsen sosyal mecra dışında cok güzel fırsatlar yakalayabilirsin.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
Dostum fiyatlandırma çalıştığın sektöre yaptığın işe ve kalitesine göre çok değişir, fikir olsun diye söylüyorum biz düğün hikâyesi icin 9.000₺ alıyorduk gecen sezon. Ortalama 1 dk lik bir video fakat kullanılan ekipmanlar kurgunun kalitesi üst düzeydi. Kurguda kendini geliştirirsen sosyal mecra dışında cok güzel fırsatlar yakalayabilirsin.
Hocam aslında amacım video editi iş haline getirmek değil ancak sürekli karşıma vfx, blender, after effects öğrenin vs çıkıyor ve hoşuma gidende bi alan açıkçası çok kreatif şeyler çıkarabileceğime güveniyorum, bu yolun temel taşıda premiere prodan geçiyor bence, direkt bunlara atlasam çok zorlanacağım gibi

bu arada klibe makul fiyat almışsınız bence bi kamera lensi zaten kaç bin tl

Top Bottom