Neler Yeni

Yardım Çözülmeyen ping sorunum

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Gözüme ne çarparsa valla :)
Normal bir kalitede CAT5E kablo yıllarca idare edebilir, boş yere gidip CAT6 kablo almayın.
bide bir video daha gördüm cat5e ile cat6 yı karşılaştırıyor az da olsa drop yediğini gördüm. Fakat cat6 da görmedim. Acaba benim hız 13mbps olduğu için büyük droplar yiyor olabilir miyim ?

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
bide bir video daha gördüm cat5e ile cat6 yı karşılaştırıyor az da olsa drop yediğini gördüm. Fakat cat6 da görmedim. Acaba benim hız 13mbps olduğu için büyük droplar yiyor olabilir miyim ?
Sanmıyorum. Sorununuz başka bir şeyden kaynaklı bence.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Tek başınıza internete bağlıyken drop yiyor musunuz? Eğer bir başka cihaz daha internete bağlı olduğu sırada drop yiyorsanız, internet hızı karşılamıyor olabilir. Upload hızınız kaç? Genellikle düşük upload yüzünden drop olabiliyor.

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Tek başınıza internete bağlıyken drop yiyor musunuz? Eğer bir başka cihaz daha internete bağlı olduğu sırada drop yiyorsanız, internet hızı karşılamıyor olabilir. Upload hızınız kaç? Genellikle düşük upload yüzünden drop olabiliyor.
tek başımayken de drop yiyorum. ADSL kullandığım için 0.7 falan ama önceden de öyleydi ve böyle bir sorun yoktu.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
tek başımayken de drop yiyorum. ADSL kullandığım için 0.7 falan ama önceden de öyleydi ve böyle bir sorun yoktu.
Kahinlik yapmamızı beklemiyorsanız diğer sorularımı da yanıtlamanızı tavsiye ederim. Yoksa kahinliğe başlayıp tahminen olası sebepleri sıralayabiliriz.

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Kahinlik yapmamızı beklemiyorsanız diğer sorularımı da yanıtlamanızı tavsiye ederim. Yoksa kahinliğe başlayıp tahminen olası sebepleri sıralayabiliriz.
söyledim ya zaten tek başıma drop yiyorum başka insan varken daha çok yiyorum

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Afedersin benim hatam konuları karıştırmışım (benzer bir konu daha vardı). RAM çift slot mu, tek slot mu ve tam özelliklerini belirtin lütfen. Monitör 1080P mi?
İşlemci ve ekran kartı nedir?

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Afedersin benim hatam konuları karıştırmışım (benzer bir konu daha vardı). RAM çift slot mu, tek slot mu ve tam özelliklerini belirtin lütfen. Monitör 1080P mi?
İşlemci ve ekran kartı nedir?
İşlemci AMD Ryzen 5 1600 AF
Anakart Gigabyte B450M S2H V2
Ram Apacer phanter DDR4 8GB 3000MHZ (bir tane var)
Ekran kartı XFX RX 5500XT 8GB
Monitör 1080p 60hz 5ms

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Oyuna güncelleme gelmiş olabilir ve tek slot RAM kullanıyorsun Ryzen sistemle, bu sebeple de drop yiyor olabilirsin. 8 GB daha RAM takıp denemediğin sürece kesin diyemem, büyük ihtimalle diyorum.
En yüksek ihtimal upload hızının düşük olması, zaman zaman ben de bazı oyunlarda drop yiyorum ancak çok nadir. Benim upload hızım 0,6. Başkası bağlanınca kesinlikle drop yiyorum, her oyunda değil sanırım yüksek bağlantı isteyen oyunlarla alakalı olabilir.

Bunlara ek olarak internetini başka program kullanıp kullanmadığını kontrol etmeni tavsiye ederim. Kullanan program varsa ve upload hızının bir bölümünü yiyorsa o da drop sebebi olabilir. Kapatmanı tavsiye ederim tabii varsa.

Son düzenleme:

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Oyuna güncelleme gelmiş olabilir ve tek slot RAM kullanıyorsun Ryzen sistemle, bu sebeple de drop yiyor olabilirsin. 8 GB daha RAM takıp denemediğin sürece kesin diyemem, büyük ihtimalle diyorum.
En yüksek ihtimal upload hızının düşük olması, zaman zaman ben de bazı oyunlarda drop yiyorum ancak çok nadir. Benim upload hızım 0,6. Başkası bağlanınca kesinlikle drop yiyorum, her oyunda değil sanırım yüksek bağlantı isteyen oyunlarla alakalı olabilir.

Bunlara ek olarak internetini başka program kullanıp kullanmadığını kontrol etmeni tavsiye ederim. Kullanan program varsa ve upload hızının bir bölümünü yiyorsa o da drop sebebi olabilir. Kapatmanı tavsiye ederim tabii varsa.
tüm oyunlarda oluyor ve dediğim gibi önceden olmayan bir şey günler geçtikçe çoğaldı. Ve Ram'le alakayı çözemedim internet bu ne alaka ram'le

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
tüm oyunlarda oluyor ve dediğim gibi önceden olmayan bir şey günler geçtikçe çoğaldı. Ve Ram'le alakayı çözemedim internet bu ne alaka ram'le
RAM yüzünden başlı başına drop yiyor olabilirsin. RAM ile alakası bu. Ryzen sistemler çift slot RAM sever.
Bütün oyunlarda olmaya başladığına göre sistemine virüs girmiş de olabilir. Sağlam bir virüs taraması yaptır istersen.

Top Bottom