CPU ani ısı artışı neden olur ?

İşlemcin nedir ?
3500X
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bak Şimdi İNTEL 9900K'da kullanıyorum. 3900X'te kullanıyorum.

İntel İşlemcilerin BİOS'u stabil olduğundan böyle sorunları fazla yaşamazsın. Çok Nadir.

Maalesef AMD işlemcilerin BİOS'u daha stabil olmadığından dolayı böyle sorunları yaşatması normal. Eylül ayında yeni bir BİOS geleceği söyleniyor.
Ve ayrıca.

AMD 3900X işlemcinin voltajı ile oynadığımda Sabit 60 Derecede çalışan işlemci 40 - 45 Derecelere düşüyor. Ve bu bir çok forumda bahsedilmiş bir konu.
İşlemci voltajı neye göre değişiyor pek anlayamadım.

Son düzenleme:
3500X

Şöyle bahsediğim. Şu anda işlemci boşta AUTO ayarlardaa Fabrikadan geldiği gibi. Çektiği Volta 1.4 V - 1.416 V arasında değişiyor. 60 Derecede Sabit çalışıyor.

Ryzen Master programına girip İşlemcinin tüm Çekirldeklerini 4.2 GHZ'e çekip 1.2 V veya 1.25 V ayarladığımda. İşlemci otomatik olarak 40 - 45 Derece sıcaklıkta çalışmaya başlıyor.

Fanboyluk mu :) AMD 3900X kullanan biri olarak FANBOY oldum :)
O şekilde tüm "modellere" genelleme yaparak konuşmanız yanlıştı. Mesela en azından 2700x gibi işlemcilerin yanında güzel stok fan yolluyorlar. İntel gibi vasıfsız bir hurda göndermiyorlar.

O şekilde tüm "modellere" genelleme yaparak konuşmanız yanlıştı. Mesela en azından 2700x gibi işlemcilerin yanında güzel stok fan yolluyorlar. İntel gibi vasıfsız bir hurda göndermiyorlar.

İntel işlemci fanı senelerden beri aynı :) Renk Sticker yolla devam et şeklinde devam ediyor. Evet Genelleme yapmak yanlış ama Anlık Sıcaklık sıçraması görünen bir durum.

İntel işlemci fanı senelerden beri aynı :) Renk Sticker yolla devam et şeklinde devam ediyor. Evet Genelleme yapmak yanlış ama Anlık Sıcaklık sıçraması görünen bir durum.
Doğrudur. Bu AMD CPU için normal bir durum zaten. TUF ekran kartı modelleri o kadar sıcak çalışsa da o sıcaklığa dayanıklı üretildi , bunun gibi :)

Şöyle bahsediğim. Şu anda işlemci boşta AUTO ayarlardaa Fabrikadan geldiği gibi. Çektiği Volta 1.4 V - 1.416 V arasında değişiyor. 60 Derecede Sabit çalışıyor.

Ryzen Master programına girip İşlemcinin tüm Çekirldeklerini 4.2 GHZ'e çekip 1.2 V veya 1.25 V ayarladığımda. İşlemci otomatik olarak 40 - 45 Derece sıcaklıkta çalışmaya başlıyor.
Her işlemci için farklı voltaj önemli değil mi ?

3500X

Bir sorum daha olacak Core Boost Performansı kapattıldığında performans kaybı olur mu ?

Son düzenleme:
Normal bir durum bu, yine AMD ye laf atanları görüyorum :). 9400F i Cooler Master ın soğutucusu ile kullanırken 30-40 dereceden bi anda 60 dereceye çıkıyordu çünkü oyuna girerken işlemci kullanımı ve frekansı artıyor. Şimdi R5 3600 kullanıyorum ve yine Cooler Master in soğutucusunu kullanıyorum ve yine 30-40 dereceden 60 a çıkıyor oyuna girince. Anlıyacağınız istersen İntel istersen AMD olsun her türlü işlemciye binen ani yükte böyle sıcaklık artar.

AMD'ye laf atmak AMD kullanan biri olarak söyledim :) Hatta FANBOY bile oldum :)

@TSIRAA AMD İşlemcide Undervolt yapmak işlemciyi daha Düşük derecelerde çalıştırıyor. (Ama Yapma.)

AMD'nin Eylül ayında çıkartacağı BİOS'u bekliyorum. O zaman sorun düzelecek inşallah.

AMD'ye laf atmak AMD kullanan biri olarak söyledim :) Hatta FANBOY bile oldum :)

@TSIRAA AMD İşlemcide Undervolt yapmak işlemciyi daha Düşük derecelerde çalıştırıyor. (Ama Yapma.)

AMD'nin Eylül ayında çıkartacağı BİOS'u bekliyorum. O zaman sorun düzelecek inşallah.
Sizinle iletişime geçebileceğim bir yöntem var mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,204,417
Üyeler
192,334
Son üye
CasEmir0
Geri