Neler Yeni

CPU değişimi sonrası siyah ekran sorunu

javren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert İsmail Ergün
Başlıkta da belirttiğim gibi, elimde AM3 soket Phenom II X4 965 işlemci var şu an kullanmakta olduğum Athlon II X4 610E yerine kullanmak istiyorum fakat daha önce hiç karşılaşmadığım bir sorunla karşılaşıyorum. Bu ekranla birkaç kere BIOS pilini sökerek BIOS'u sıfırlamayı denedikten sonra karşılaşmaya başladım. Bundan önce HP'nin açılış ekranı geliyordu ya orada takılı kalıyordu ya da düz bir siyah ekranda kalıyordu. Şu an karşılaştığım black screende ise solda yanıp sönen bir"-"işareti var. Bu ekranda yaklaşık 3-4 dakika bekledim fakat öylece kaldı ekran. BIOS'u mu güncellemem lazım acaba diye düşündüm fakat anakartım eski ve pek bilinmeyen bir model anakart olduğu için anakartımla ilgili bir güncellemeyi internet üzerinde bulamadım. Sizce neden kaynaklanıyor bu sorun? Arızalı bir CPU herhangi bir görüntü verir mi? CPU-Z VALIDATOR < şuradaki sonuçlara göre aynı anakartla x4 965'e yakın TDP değerine sahip Phenom II X4 955 işlemci kullanılmış. Ve üstelik BIOS sürümü benimkinden eski. Anlam vermeye çalışıyorum bu probleme cidden sorun ne olabilir? Çözmeden rahatlamayacağım.

Anakart modelim: MSI 3665H (Sanıyorum ki, bu anakart HP'nin kendi bilgisayarlarına özel ürettiği eski bir anakart. "HP MSI CP780V OAK ROW" diye de geçiyor adı.)
BIOS sürümü: V1.13

İlgili black screen videosu burada:
https://drive.google.com/file/d/19QKeSe627QAsyFZbFHOwHU-ZPaQLQad_/view

Ekler

• ss.jpg
    ss.jpg
    51.7 KB · Hit: 94

javren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert İsmail Ergün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konuyu biraz geç saatte paylaşmışım galiba kimse görmemiş.

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
eski chip tak ondan çalışıyormu

Emre1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru