Neler Yeni

Cpu fan sesi problemi

Rovert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Nihat Öznalçacı
Merhaba. Bugün elime geçen hafta topladıgım sistem geçti ve neden olduğunu anlayamadığm şekilde fanlar çok hızlı dönüyor ses yapıyor ama bunu sürekli yapmıyor 5 dakika sesli çalşıyorsa 5 dakika sessiz çalışıyor. Biostan bütün fanları sliente çektim cpu fanıda dahil sorun olur mu? Cpu fanını elimde durduğumda ses nerdeyse tamamen kesiliyor. İşlemcim i5 12400f anakart gigabayte h610m

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
fanlar ses yapmıyordur hızlı dondugu ıcın hava akımı sesı rahatsız etmıstır seni. cozum kule tıpı sogutucu almak olucaktır.

Rovert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Nihat Öznalçacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fanlar ses yapmıyordur hızlı dondugu ıcın hava akımı sesı rahatsız etmıstır seni. cozum kule tıpı sogutucu almak olucaktır.
evet hızlı döndüğü için oluyor. Aynı sistem başka arkadaşımda da var onda olmuyor

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
evet hızlı döndüğü için oluyor. Aynı sistem başka arkadaşımda da var onda olmuyor
aynı devirde sesler farklı mı ? sorun oluyorsa uygun fıyatlı kule tıpı sogutucu al hiç kasma bence

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,591
İsim
Yusuf
Merhaba. Bugün elime geçen hafta topladıgım sistem geçti ve neden olduğunu anlayamadığm şekilde fanlar çok hızlı dönüyor ses yapıyor ama bunu sürekli yapmıyor 5 dakika sesli çalşıyorsa 5 dakika sessiz çalışıyor. Biostan bütün fanları sliente çektim cpu fanıda dahil sorun olur mu? Cpu fanını elimde durduğumda ses nerdeyse tamamen kesiliyor. İşlemcim i5 12400f anakart gigabayte h610m
klasik bir stok fan vakası. güçlü işlemcilere malesef stok fan oyun moyun zart zurtta işlemciyi soğutmak için dönüş hızını (RPM'ini) arttırıyor buda sinir bozucu ses çıkarmasına sebebiyet veriyor. sırf stok fan sesinden kurtulmak için bile ucuz yollu kule tipi soğutucu alınabilir.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,272
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
klasik bir stok fan vakası. güçlü işlemcilere malesef stok fan oyun moyun zart zurtta işlemciyi soğutmak için dönüş hızını (RPM'ini) arttırıyor buda sinir bozucu ses çıkarmasına sebebiyet veriyor. sırf stok fan sesinden kurtulmak için bile ucuz yollu kule tipi soğutucu alınabilir.
200-300 TL'ye uygun kule tipi soğutucu al en temizi. Hem ısı konusunda da değişimi hissedersin

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,272
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım

rynsz

80+ Bronze
fanları komple durdurman işlmecinin ısınmasına yol açar bence iadare et yeni bir fan alana kaadar

Rovert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Nihat Öznalçacı
Sistem boştaykende ara gaz vererek çalışıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

fanları komple durdurman işlmecinin ısınmasına yol açar bence iadare et yeni bir fan alana kaadar
Komple durdurmuyorum slient moda alıyorum biosdan ama öyle oluncada oyunlarda ki fps düşüyor ısınmadan dolayı garip bir durum :D Sisteme daha geçen hafta 17k civarı verdim soğutucu alacak parada yok idare edicez mecbur

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Serdar BULUT
Stok fanlar yetersiz kalıyor. Noctua veya Dark freeze modelleri iyi diye duymuştum.

Top Bottom