Neler Yeni

Yardım Acer Nitro 5 İNANILMAZ FAN SESİ - İADE?

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Furkan Aydın
Acer Nitro 5 bende de var zamanında ilk aldığımda bende dedim bu ne uçak kaldırsam bu kadar ses çıkmaz diye sonra iadeyi düşündüm sonra uğraşmayım alışırım dedim. En son nitrosensde bir mod var onu kapattım galiba turboostlu birşeydi ses baya yok oldu performans düştü tabide en azından uçak kaldırmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
İlteriş İlteriş
Acer Nitro 5 bende de var zamanında ilk aldığımda bende dedim bu ne uçak kaldırsam bu kadar ses çıkmaz diye sonra iadeyi düşündüm sonra uğraşmayım alışırım dedim. En son nitrosensde bir mod var onu kapattım galiba turboostlu birşeydi ses baya yok oldu performans düştü tabide en azından uçak kaldırmıyor.
Bir Monster kullanıcısı olarak fan sesinden şikayet ederdim ama Acer onun 1.5-2 katı ses çıkarıyor neredeyse.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani konuyu okudum ama dediğiniz kadar varmış. Fazla gibi fan sesi. Bilgisayar havalandı havalanacak.
Elimi masaya koyduğumda fanın dönüşünü hissediyorum. Titretiyor resmen.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,462
İsim
Sarp Yılmaz
Aynı laptopun 4050 12500h modelini kullanıyorum fanlar sesli olabiliyor evet fakat GTA V yoğun güç altındayken bile 7500rpm de çalıştırmıyorum ben siz neden inatla o hızda çalıştırıyorsunuz ki? performans moduna koymayın Nitrosense uygulamasında çünkü performansa aldığınızda laptop yoğun iş yapın yapmayın yüksek hızlara çıkartıyor fanları.
normal modda kullanın zaten yine aynı sıcaklıklarda takılacaktır cihaz boşuna fan sesi dinlemezsiniz.
7500rpm de tabi ki ses yapacaktır bi zahmet :D

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Furkan Aydın
Bir Monster kullanıcısı olarak fan sesinden şikayet ederdim ama Acer onun 1.5-2 katı ses çıkarıyor neredeyse.

Dediğim turboboost mode kapatırsanız ses baya kaybolur. Çok fps kaybı yaşamazsınız bunu hız aşırtma gibi düşünebilirsiniz.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,462
İsim
Sarp Yılmaz

1731355627782.png

şu an boşta ve 2000rpm de takılıyor ki derece 50-55'lerde takılıyor daha 10dk önce gta oynuyordum ekran kartı 80 işlemci 80-90 arası takılıyor ve bütün bunlar fan 4500-5000 rpm de oluyor ki o da çok bir ses sorunu yaratmıyor.
ama performans moduna alırsan bu sefer 5000rpm değil 6000-6500rpm de çalıştırıyor fanları.

Birazdan turbo boost kapatmayı ben de deneyeceğim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
İlteriş İlteriş
Aynı laptopun 4050 12500h modelini kullanıyorum fanlar sesli olabiliyor evet fakat GTA V yoğun güç altındayken bile 7500rpm de çalıştırmıyorum ben siz neden inatla o hızda çalıştırıyorsunuz ki? performans moduna koymayın Nitrosense uygulamasında çünkü performansa aldığınızda laptop yoğun iş yapın yapmayın yüksek hızlara çıkartıyor fanları.
normal modda kullanın zaten yine aynı sıcaklıklarda takılacaktır cihaz boşuna fan sesi dinlemezsiniz.
7500rpm de tabi ki ses yapacaktır bi zahmet :D
Cihaz TV'nin videosuna göre Varsayılan ve Performans modu arasında pek bir FPS farkı yoktu. Kafam çok karıştı vallahi 🥲, iade edebilme sürecinin içinde olduğum için hızlı kadar vermek zorundayım. Monster'dan sonra Acer AirBus gibi geldi.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,462
İsim
Sarp Yılmaz
Cihaz TV'nin videosuna göre Varsayılan ve Performans modu arasında pek bir FPS farkı yoktu. Kafam çok karıştı vallahi 🥲, iade edebilme sürecinin içinde olduğum için hızlı kadar vermek zorundayım. Monster'dan sonra Acer AirBus gibi geldi.
Valla ben memnunum üründen pil performansı dışında pili pek fazla gitmiyor onun dışında bir şikayetim yok.
dediğiniz doğru fps farkı yok aralarında açıkcası neden öyle bir ayar var anlamış değilim kaç kere denedim herhangi bir fps farkı olmuyor sadece fan hızını sabitlediği için kafan şişiyor.
zaten pil ayarlarından en iyi performans modu olduğu zaman buradan da performans seçmek saçma oluyor.
karar size kalmış ben sadece başka bir kullanıcı olarak yorumumu belirtiyorum bide dediğim şekilde deneyin eğer yine tatmin etmezse sizi o zaman iade edersiniz.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Varsayılan ve Performans arasındaki ses farkını göstermek için video yüklemeye çalışıyorum fakat boyuttan dolayı bir türlü yükleyemiyorum.

PUBG Ultra ayarlar - CPU 100 derece (fotoğraf ekledim)

56-60 desibel arası bir ses veriyor. PC'nin biraz gerisinden telefonla ses aldığımda. Sound meter uygulamasından ses testini yapıyorum.
80 watt çekmişsin normal o seviye bir cihazda turbo yu devre dışı bırak GPU ya binsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
İlteriş İlteriş
Valla ben memnunum üründen pil performansı dışında pili pek fazla gitmiyor onun dışında bir şikayetim yok.
dediğiniz doğru fps farkı yok aralarında açıkcası neden öyle bir ayar var anlamış değilim kaç kere denedim herhangi bir fps farkı olmuyor sadece fan hızını sabitlediği için kafan şişiyor.
zaten pil ayarlarından en iyi performans modu olduğu zaman buradan da performans seçmek saçma oluyor.
karar size kalmış ben sadece başka bir kullanıcı olarak yorumumu belirtiyorum bide dediğim şekilde deneyin eğer yine tatmin etmezse sizi o zaman iade edersiniz.
Anladım hocam, teşekkür ederim yorumunuz için.

80 watt çekmişsin normal o seviye bir cihazda turbo yu devre dışı bırak GPU ya binsin.
Turboyu nasıl devre dışı bırakabilirim?

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,462
İsim
Sarp Yılmaz
Anladım hocam, teşekkür ederim yorumunuz için.

Turboyu nasıl devre dışı bırakabilirim?
Mesela hemen yaptığım testi göstereyim sana üstteki turbo boost açıkken oyun performansı ve CPU Çekirdek hızıma bak aşağıdaki de turbo boost kapalıyken ki cpu hızım ve sıcaklıkları arada nerden baksan 20-25 derece fark var fps olarak da fark var fakat ben şahsen ısınmamasını tercih ederim o yüzden ayarları high alıp ısınmadan oynuyorum.

dsdsd.png

Ekran görüntüsü 2024-11-11 dsdsds.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,713
Üyeler
161,328
Son üye
shadowS
Top Bottom