Neler Yeni

Yardım Acer Nitro 5 İNANILMAZ FAN SESİ - İADE?

RichFox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren Alp
acer nitro v15 4050 vardı 7000 rpm e kadar çıkıyordu rahatsız oldugum için sattım asus rog strix g16 4070 e geçtim valorant da 3000rpm den fazlasını istesenizde açmıyor yani o cihazlar ısınma sorunlu o yüzden fan acayip fazla açıyor.

Ekler

• resim_2024-11-12_000026776.png
    resim_2024-11-12_000026776.png
    88.6 KB · Hit: 14

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
acer nitro v15 4050 vardı 7000 rpm e kadar çıkıyordu rahatsız oldugum için sattım asus rog strix g16 4070 e geçtim valorant da 3000rpm den fazlasını istesenizde açmıyor yani o cihazlar ısınma sorunlu o yüzden fan acayip fazla açıyor.
Hocam tamam da 65 bin liralık ürünle 30-35 bin liralık ürünlerin performanslarını karşılaştırmak sizce de biraz saçma değil mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

dediğiniz asus en baba laptop serilerinden biridir çünkü.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
İlteriş İlteriş
Mesela hemen yaptığım testi göstereyim sana üstteki turbo boost açıkken oyun performansı ve CPU Çekirdek hızıma bak aşağıdaki de turbo boost kapalıyken ki cpu hızım ve sıcaklıkları arada nerden baksan 20-25 derece fark var fps olarak da fark var fakat ben şahsen ısınmamasını tercih ederim o yüzden ayarları high alıp ısınmadan oynuyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Turbo boost nasıl kapatılıyor? Bir de o şekilde deneyip bakayım.

RichFox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren Alp

Hocam tamam da 65 bin liralık ürünle 30-35 bin liralık ürünlerin performanslarını karşılaştırmak sizce de biraz saçma değil mi ?

dediğiniz asus en baba laptop serilerinden biridir çünkü.
o cihaz yerine 4050 olanını alabilirdi o yüzden söyledim düşük cihazlarda fan sorunu var

FKT74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Furkan Türkmen
Cihaz valorantta gpu fanını çalıştırmıyormu?

Turbo boost nasıl kapatılıyor? Bir de o şekilde deneyip bakayım.
Yt de cihaz TV nin videosu var detaylı anlatıyor bakabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
İlteriş İlteriş
Mesela hemen yaptığım testi göstereyim sana üstteki turbo boost açıkken oyun performansı ve CPU Çekirdek hızıma bak aşağıdaki de turbo boost kapalıyken ki cpu hızım ve sıcaklıkları arada nerden baksan 20-25 derece fark var fps olarak da fark var fakat ben şahsen ısınmamasını tercih ederim o yüzden ayarları high alıp ısınmadan oynuyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Sizde de fandan ıslığa benzer tiz bir ses çıkıyor mu? Sanki masaüstü GPU'larda olan coil whine sesi gibi.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
o cihaz yerine 4050 olanını alabilirdi o yüzden söyledim düşük cihazlarda fan sorunu var
Hocam demek istediğim sizin önerdiğiniz model soğutma performansı dendi mi akla gelen en iyi modellerden adamlar öyle bir yapmış ki içini soğumaması imkansız 7 bakır borudan tutun 3 fana kadar içinde teşkilat var.
demek istediğim bu cihazla o cihazı karşılaştırmak mantıksız bu orta ust bir cihaz sizin söylediğiniz amiral gemisi bir cihaz ve çok tuzlu.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Batuhan
Fanı sessiz moda alıp o şekilde kullanın. Güç planı seçeneklerini düzenleyin yüksek performansta çalıştırmayın fps çok etkilemiyor çünkü. Ayrıca yaptığım testlerde fan normal ve sessizdeyken witcher 3 gibi bir çok oyunda ısı değeri aynı. Yani sessiz modda kullanın ayni değerleri veriyor. Ben bütün oyunları sessiz fan modunda acıyorum. Ama güç planında ayar yapmanız gerekiyor. Laptopu kesinlikle iade etmeyin o fiyata bu laptopu alamazsınız. 1 sene önce 32 bine aldım neredeyse zamsız almışsınız.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
Sizde de fandan ıslığa benzer tiz bir ses çıkıyor mu? Sanki masaüstü GPU'larda olan coil whine sesi gibi.
Valla hocam dediğim gibi ben ürünün pil performansı dışında hiçbir şeyinden şikayetçi değilim. belki sizde sorunlu bir cihaz olabilir malum teknoloji şans işi biraz garantiye yollayın istiyorsanız baksınlar.

Cihaz valorantta gpu fanını çalıştırmıyormu?

Yt de cihaz TV nin videosu var detaylı anlatıyor bakabilirsin
Turboboost kapatmak için buradaki adımları yapabilirsin.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Batuhan
Attığım videodaki ayarların aynısını yapın. Sadece şu görselini attığım kısmı bu şekilde değiştirin bu şekilde daha verimli olacaktır. Sıcaklık değerlerini msi afterburner ile izleyebilirsiniz. Sessiz modda bu şekilde kullanıyorum ben isterseniz varsayılan fan ayarını da kullanabilirsiniz. Fps değerleri ve sıcaklık değerleri yakın olacaktır. Fan sesinden rahatsızsanız en az fan sesi çıkan modu seçmekte yarar var. Bu şekilde ekran kartı 81 derecede işlemci 76 derecelerde geziyor üstüne çıkmadı witcher 3 vb. oyunlarda yaptığım testlerde. Bu değerde laptop için çok normal sessiz fan modunda üstelik.

Ekler

• IMG-20241112-WA0000.jpg
    IMG-20241112-WA0000.jpg
    115.5 KB · Hit: 6
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
İlteriş İlteriş
Fanı sessiz moda alıp o şekilde kullanın. Güç planı seçeneklerini düzenleyin yüksek performansta çalıştırmayın fps çok etkilemiyor çünkü. Ayrıca yaptığım testlerde fan normal ve sessizdeyken witcher 3 gibi bir çok oyunda ısı değeri aynı. Yani sessiz modda kullanın ayni değerleri veriyor. Ben bütün oyunları sessiz fan modunda acıyorum. Ama güç planında ayar yapmanız gerekiyor. Laptopu kesinlikle iade etmeyin o fiyata bu laptopu alamazsınız. 1 sene önce 32 bine aldım neredeyse zamsız almışsınız.
Güç planı derken tam olarak nereden neyi yapmam gerekiyor açıklar mısınız rica etsem?
Edit: Hemen sonrasında anlatmışsınız zaten. Teşekkür ederim.

Top Bottom