Hocam tamam da 65 bin liralık ürünle 30-35 bin liralık ürünlerin performanslarını karşılaştırmak sizce de biraz saçma değil mi ?acer nitro v15 4050 vardı 7000 rpm e kadar çıkıyordu rahatsız oldugum için sattım asus rog strix g16 4070 e geçtim valorant da 3000rpm den fazlasını istesenizde açmıyor yani o cihazlar ısınma sorunlu o yüzden fan acayip fazla açıyor.
dediğiniz asus en baba laptop serilerinden biridir çünkü.acer nitro v15 4050 vardı 7000 rpm e kadar çıkıyordu rahatsız oldugum için sattım asus rog strix g16 4070 e geçtim valorant da 3000rpm den fazlasını istesenizde açmıyor yani o cihazlar ısınma sorunlu o yüzden fan acayip fazla açıyor.
Turbo boost nasıl kapatılıyor? Bir de o şekilde deneyip bakayım.Mesela hemen yaptığım testi göstereyim sana üstteki turbo boost açıkken oyun performansı ve CPU Çekirdek hızıma bak aşağıdaki de turbo boost kapalıyken ki cpu hızım ve sıcaklıkları arada nerden baksan 20-25 derece fark var fps olarak da fark var fakat ben şahsen ısınmamasını tercih ederim o yüzden ayarları high alıp ısınmadan oynuyorum.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
acer nitro v15 4050 vardı 7000 rpm e kadar çıkıyordu rahatsız oldugum için sattım asus rog strix g16 4070 e geçtim valorant da 3000rpm den fazlasını istesenizde açmıyor yani o cihazlar ısınma sorunlu o yüzden fan acayip fazla açıyor.
o cihaz yerine 4050 olanını alabilirdi o yüzden söyledim düşük cihazlarda fan sorunu varHocam tamam da 65 bin liralık ürünle 30-35 bin liralık ürünlerin performanslarını karşılaştırmak sizce de biraz saçma değil mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
dediğiniz asus en baba laptop serilerinden biridir çünkü.
Cihaz valorantta gpu fanını çalıştırmıyormu?acer nitro v15 4050 vardı 7000 rpm e kadar çıkıyordu rahatsız oldugum için sattım asus rog strix g16 4070 e geçtim valorant da 3000rpm den fazlasını istesenizde açmıyor yani o cihazlar ısınma sorunlu o yüzden fan acayip fazla açıyor.
Yt de cihaz TV nin videosu var detaylı anlatıyor bakabilirsinTurbo boost nasıl kapatılıyor? Bir de o şekilde deneyip bakayım.
Sizde de fandan ıslığa benzer tiz bir ses çıkıyor mu? Sanki masaüstü GPU'larda olan coil whine sesi gibi.Mesela hemen yaptığım testi göstereyim sana üstteki turbo boost açıkken oyun performansı ve CPU Çekirdek hızıma bak aşağıdaki de turbo boost kapalıyken ki cpu hızım ve sıcaklıkları arada nerden baksan 20-25 derece fark var fps olarak da fark var fakat ben şahsen ısınmamasını tercih ederim o yüzden ayarları high alıp ısınmadan oynuyorum.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam demek istediğim sizin önerdiğiniz model soğutma performansı dendi mi akla gelen en iyi modellerden adamlar öyle bir yapmış ki içini soğumaması imkansız 7 bakır borudan tutun 3 fana kadar içinde teşkilat var.o cihaz yerine 4050 olanını alabilirdi o yüzden söyledim düşük cihazlarda fan sorunu var
Valla hocam dediğim gibi ben ürünün pil performansı dışında hiçbir şeyinden şikayetçi değilim. belki sizde sorunlu bir cihaz olabilir malum teknoloji şans işi biraz garantiye yollayın istiyorsanız baksınlar.Sizde de fandan ıslığa benzer tiz bir ses çıkıyor mu? Sanki masaüstü GPU'larda olan coil whine sesi gibi.
Turboboost kapatmak için buradaki adımları yapabilirsin.Cihaz valorantta gpu fanını çalıştırmıyormu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yt de cihaz TV nin videosu var detaylı anlatıyor bakabilirsin
Laptoplardada coil whine oluyor bende 3070ti nitro 5 var arada çıkıyor öyle ses.Sizde de fandan ıslığa benzer tiz bir ses çıkıyor mu? Sanki masaüstü GPU'larda olan coil whine sesi gibi.
Güç planı derken tam olarak nereden neyi yapmam gerekiyor açıklar mısınız rica etsem?Fanı sessiz moda alıp o şekilde kullanın. Güç planı seçeneklerini düzenleyin yüksek performansta çalıştırmayın fps çok etkilemiyor çünkü. Ayrıca yaptığım testlerde fan normal ve sessizdeyken witcher 3 gibi bir çok oyunda ısı değeri aynı. Yani sessiz modda kullanın ayni değerleri veriyor. Ben bütün oyunları sessiz fan modunda acıyorum. Ama güç planında ayar yapmanız gerekiyor. Laptopu kesinlikle iade etmeyin o fiyata bu laptopu alamazsınız. 1 sene önce 32 bine aldım neredeyse zamsız almışsınız.
Rica ederim. Umarım fayda sağlar.Güç planı derken tam olarak nereden neyi yapmam gerekiyor açıklar mısınız rica etsem?
Edit: Hemen sonrasında anlatmışsınız zaten. Teşekkür ederim.