CPU fanını çıkartmak

szbybox

80+
Reaksiyon skoru
19
Gençler selam, 1-2 hafta önce yeni bir amd işlemci aldım ancak sanırım fan vidalarından 2 tanesini tam oturtamamışım yeni fark ettim. Fanı çıkartıp vidaları oturtturup geri taksam takarken tekrar termal macun sürmem gerekir mi

Gençler selam, 1-2 hafta önce yeni bir amd işlemci aldım ancak sanırım fan vidalarından 2 tanesini tam oturtamamışım yeni fark ettim. Fanı çıkartıp vidaları oturtturup geri taksam takarken tekrar termal macun sürmem gerekir mi
bencre gerek

Büyük ihtimalle tam oturmayan taraftan macun hava alıp kurumaya başlamıştır. Macun hava alıp kurumaya başlayınca işlevini kaybediyor direk. Daha önce sizin olayınıza benzer bişi bende yaşadım.
Fanı komple söküp macunu kuru mendil ile güzelce silin, sonrasında işlemci üzerine yeni bir macun sürün ve soğutucuyu o şekilde tam oturacak şekilde takın.

Gerek yok bence gözle bak kuruluk yoksa yapıştır gitsin

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905
Sağlıklı olması için değiştirmekte fayda var. Macunlar kolay kuruyan malzemeler değiller ama 1-2 hafta biraz uzun bir süre. Macunun kalitesine de bağlı.

Benzer durumu CM Mastergel ile yaşadım. Kalite bir ürün olduğundan sıkıntı çıkarmadı. İdare etsin diye macunu değiştirmeden fanı tekrar takmıştım ve sanırım 1 sene olacak. Bir sorun yok ama ben durumu gün içinde fark etmiştim.

elinle incele kurumamışsa bi sıcaklık testi yap. sıcaklıklar fazlaysa değiştirirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,125
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri