Neler Yeni

CPU LED ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

Golqe2ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baran Gölge
BIOS'tan RAM frekans ayarı yaptım ve PC resetledikten sonra monitöre görüntü gelmedi ayrıca klavye, mouse gibi bileşenlerin ışıkları yanmıyor. BIOS pilini çıkarıp geri takmayı denedim, jumper ile sıfırlamayı denedim, ekran kartını çıkarıp denedim, RAM'i diğer sokete takarak denedim, işlemcinin pinlerini kontrol ettim ancak hiçbiri işe yaramadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İşlemci: R3 2200G
EDD85941-5AC0-4399-A8FC-2AE1E1F9DDEB.jpeg

burak9956

80+ Bronze
Ramin ucunu silgi ile silip dene. Olmaz ise başka bir ram tak. Sık yaşanan bir problem Sorun büyük ihtimal ram ile alakalı.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Ramin ucunu silgi ile silip dene. Olmaz ise başka bir ram tak. Sık yaşanan bir problem Sorun büyük ihtimal ram ile alakalı.
Bunu deneyip slot değiştir. Başıma geldiğinde boyle çozdüm.

Golqe2ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baran Gölge
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yaptığın ayarlamalar nedir?
tam hatırlamıyorum ama ram mhz ini manuel olarak bios üzerinden değiştirdim. Ram normalde 3200Mhz de çalışıyor bios ayarlarında farklı bir seçenek vardı ancak o da 3200Mhz yanlışlıkla onu seçip resetledim pc yi ve sonuç…

burak9956

80+ Bronze
tam hatırlamıyorum ama ram mhz ini manuel olarak bios üzerinden değiştirdim. Ram normalde 3200Mhz de çalışıyor bios ayarlarında farklı bir seçenek vardı ancak o da 3200Mhz yanlışlıkla onu seçip resetledim pc yi ve sonuç…
Bios pili olmadan çalıştırmayı deneyin.

Golqe2ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baran Gölge
Ramin ucunu silgi ile silip denedim farklı slota taktım fakat sonuç değişmedi. Elimde başka ram olmadığı için deneyemiyorum o yüzden farklı yöntemler önerirseniz sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios pili olmadan çalıştırmayı deneyin.
Denedim yani şu denediklerimin arasında biosa dahi giremedim hiçbir şekilde ekran gelmiyor. İşlemcim apu bu yüzden ekran kartını söküp vga girişi takarak denedim yine sonuç alamadım.

burak9956

80+ Bronze
Ramin ucunu silgi ile silip denedim farklı slota taktım fakat sonuç değişmedi. Elimde başka ram olmadığı için deneyemiyorum o yüzden farklı yöntemler önerirseniz sevinirim.

Denedim yani şu denediklerimin arasında biosa dahi giremedim hiçbir şekilde ekran gelmiyor. İşlemcim apu bu yüzden ekran kartını söküp vga girişi takarak denedim yine sonuç alamadım.
Bir yerlerden ram temin etmeye çalış akraba arkadaş vs. Bende yakın zamanda aynı sorunu yaşadım saydıklarımı yaparak çözenlerde var ama bende işe yaramadı.sistemi farklı bir ramle açtım daha sonra eskisini de taktım şuan ikiside stabil.

Golqe2ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baran Gölge
Bir yerlerden ram temin etmeye çalış akraba arkadaş vs. Bende yakın zamanda aynı sorunu yaşadım saydıklarımı yaparak çözenlerde var ama bende işe yaramadı.sistemi farklı bir ramle açtım daha sonra eskisini de taktım şuan ikiside stabil.
Düzelebilir emin değilim denemekte fayda var.

abcdefg1234

80+ Silver

bios pilini çıkarmadan önce psu kablosunu fişten çekiyorsunuz değil mi ? Kasayı Fişten çektikten sonra bios pilini söküp bi 2-3 dk bekleyin. Sonrasında bios pilini takın, psu kablosunu da fişe takın.
Pc yi başlattıktan sonra 2-3 dakika bekleyin .
Bios sıfırladıktan sonra bazen açılması uzun sürüyor

Golqe2ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Baran Gölge
bios pilini çıkarmadan önce psu kablosunu fişten çekiyorsunuz değil mi ? Kasayı Fişten çektikten sonra bios pilini söküp bi 2-3 dk bekleyin. Sonrasında bios pilini takın, psu kablosunu da fişe takın.
Pc yi başlattıktan sonra 2-3 dakika bekleyin .
Bios sıfırladıktan sonra bazen açılması uzun sürüyor
Aynen dediğiniz gibi yapıyorum önce fişi çıkarıp sonra pili çıkarıyorum ardından pili takıp fişi takıyorum ancak ne kadar beklersem bekliyeyim klavyede, monitörede ışık yok; kasa fanları sorunsuz dönüyor ve sistem çalışmıyor.

Bir de şöyle bir şey fark ettim sanki daha önceden yanmıyordu ancak emin değilim şurada mavi ışık yanıyor. Kasanın çalıştırma butonunun olduğu yerde.

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.1 MB · Hit: 47
Top Bottom