Neler Yeni

CPU led ışığı yanıyor

tersus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
arda
Selamlar, umarım iyisinizdir.

2 gün önce arkadaşlarımla oyun oynarken kasaya ufak dokunuşumla bilgisayara drop girdi, beklememe rağmen düzelmedi. Çok daha öncesinde bu durumu çok nadiren yaşıyordum ve bios pilini çıkarıp 15-20 saniye bekleyip takmamla sorun düzeliyordu. Bu sefer düzelmedi ve 2 gündür ne yaptıysam hiçbir işe yaramadı. Bios pilini tak çıkar yaptım, ramlerin yerini değiştirdim, bütün slotları silgi ile temizledim, işlemci pinlerini kontrol ettim, işlemcide mi sorun var diye kendime sorup gidip eski işlemcimi denedim yine çalışmadı, kabloları kontrol ettim her şey tıkır tıkır yine bir şey yok. Ne yapacağımı şaşırdım ne yapabilirim başka :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci: Ryzen 5 5600x
Anakart: MSI B550-M Pro Vdh
Ram: (8x2) Panther 3200mhz
Ekran kartı: 1660 Super Gaming x

DirtyBlue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
DirtyBlue
Fişten komple çek 1-2 saat bekle. CPU değişmiş ramlerde sorun yoksa belki anakart veya PSU da sıkıntı olabilir. MSI anakartlarda anlamadım son günlerde forumlarda hep sıkıntı var o kadar uğraştan sonra genelde kendi kendine düzeliyor.

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,040
İsim
Kadir Efe Ulusoy
Fişten komple çek 1-2 saat bekle. CPU değişmiş ramlerde sorun yoksa belki anakart veya PSU da sıkıntı olabilir. MSI anakartlarda anlamadım son günlerde forumlarda hep sıkıntı var o kadar uğraştan sonra genelde kendi kendine düzeliyor.
bendede cpu yanıyo boot logosu geliyo vga ışığı yanıyor ama pc açılınca sorun olmuyor(aynı anakart bendede bu anakartı ilk taktığımda gpu 90wın üstüne çıkamamıştı değişim istedim sorun çözüldü

msi vdh serisinde kronik ekran kartı soke sorunu var gpu belli watt üstüne çıkmıyor-iletmiyor anakarta sadece sende sorun yok

tersus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet bu arada son 1 - 2 aydır bende bu nadiren oluyor. Bu şekilde her şeyi yapmama rağmen yine aynı şekilde olmayışı bir kere daha olmuştu, hiçbir şey yapmadım ve 2 gün sonra kendi kendine düzelmişti. Şimdi dediğini deniyorum hocam teşekkürler, geri dönüş yapacağım :)

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,040
İsim
Kadir Efe Ulusoy
Evet bu arada son 1 - 2 aydır bende bu nadiren oluyor. Bu şekilde her şeyi yapmama rağmen yine aynı şekilde olmayışı bir kere daha olmuştu, hiçbir şey yapmadım ve 2 gün sonra kendi kendine düzelmişti. Şimdi dediğini deniyorum hocam teşekkürler, geri dönüş yapacağım :)
1724662100503.png

sağ alttaki cevap tuşuna basıp insanları etiketleyerek cevap ver

tersus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
arda
Alıntıyı görüntüle
sağ alttaki cevap tuşuna basıp insanları etiketleyerek cevap ver
ha tamamdır teşekkürler. Telefonda olduğum için alıntı yapınca aynı şekilde olur diye düşünmüştüm :D

bendede cpu yanıyo boot logosu geliyo vga ışığı yanıyor ama pc açılınca sorun olmuyor(aynı anakart bendede bu anakartı ilk taktığımda gpu 90wın üstüne çıkamamıştı değişim istedim sorun çözüldü

msi vdh serisinde kronik ekran kartı soke sorunu var gpu belli watt üstüne çıkmıyor-iletmiyor anakarta sadece sende sorun yok
Ben değişim isteyemiyorum maalesef. Yapabilsem direkt yapıcaktım fakat bu parçalar 2 yıllık, diğerleri 4. Yine tek çözüm sanırım beklemek.

tersus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
arda
2 saat beklettim fakat hiçbir sonuç alamadım. Başka öneriniz var mı?

DirtyBlue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
DirtyBlue
PSU deneme şansınız varsa başka bir PSU deneyin.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,573
İsim
Volkan
Bende de bar ses sürücüsü kafayı yiyor maç ortasında bazen sadece mik gidiyor garip gigbayte asus kullandım bildiğinden şaşma diye boşa demiyorlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,825
Üyeler
170,624
Son üye
Msalar
Top Bottom