Neler Yeni

Mavi Ekran bilgisayarım açılırken habire mavi ekran yiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Baskancan
Merhaba, dün bilgisayarımın kablolarını, mouse'u, ekranı vs. laptop'a aktarmaya çalışırken bilgisayarın arkasını biraz salladım sanırım. 20 dakika sonra ekranı kasaya bağladığımda, Windows boot edilmeye çalışılırken mavi ekran aldığımı fark ettim. Ardından bilgisayar kendini yeniden başlattı ve "otomatik onarım" dedi. Ama burada da Windows boot olmadan mavi ekran aldım. Kısacası, otomatik onarım sırasında ve Windows'u normal açarken, dönen noktalı yükleme sembolü geçtikten sonra bilgisayar ya direkt siyah ekranla kapanıyor ve tekrar açılıyor ya da mavi ekran veriyor. Mavi ekran bazen 0,1 saniye görünüyor, ardından hemen siyah ekran ile restart atıyor. Bazen de mavi ekran "Bir sorunla karşılaştınız" diyerek devamını yazmadan kapanıyor. Aldığım bazı mavi ekran hatalarını ve sistem özelliklerimi aşağıya yazıyorum:

Sistem Özelliklerim:

• B760M Gigabyte
  • 240mm Sıvı Soğutma
  • 32 GB RAM (2x16)
  • 1TB Kingston M.2 SSD
  • 1x 512 GB SSD
  • İ7-13700KF İşlemci
  • Nvidia Geforce 3080
Aldığım bazı mavi ekran hataları:

• KMODE EXCEPTION NOT HANDLED (Genellikle bu)
  • UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP
  • DRIVER OVERRAN STACK BUFFER
  • PAGE FAULT IN NONPAGED AREA
  • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
  • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
Ek Not: RAM'ler yeni ama yine de silgi ile temizleyip değiştirdim, düzelmedi. Slotları kendimce temizledim, tek RAM ile çalıştırmayı denedim, her slotta tek RAM denedim. Temiz Windows yükledim, SSD'yi taktım, format USB'siyle bile mavi ekran veriyor. Tüm diskleri çıkarıp sadece temiz SSD ile boot ettim, yine olmadı. Ekran kartını çıkardım, temizledim, BIOS pilini çıkardım, taktım ama yine aynı. Bu sorun hakkında fikri olan herkese şimdiden teşekkürler.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
C:\Windows\Minidump klasörüne gir dmp uzantılı dosya olacak onu buraya yükle yorum yazarken sol atta ataç resmi var ona basip yükleyebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Baskancan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
C:\Windows\Minidump klasörüne gir dmp uzantılı dosya olacak onu buraya yükle yorum yazarken sol atta ataç resmi var ona basip yükleyebilirsin
bilgisayarımı açamıyorum, oraya nasıl girebilirim windows boot olmuyor hiçbir şekilde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Baskancan
Hocam bilgisayar windowsu asla boot etmiyor format usbsindede mavi ekran atıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer
HDD olsa sallanmadan ötürü ölmüştür derdim ama SSD'de sallanmadan ötürü bu sorun olmamalı! Ama fikrim hala aynı sallanmadan ötürü değilde başka bir nedenden ötürü SSD cortlamış olabilir. Yoksa düzeltme işlemini yapması gerekir. Açılırken boot ekranını geçemeden mavi ekran yediğinden 2 seçenek var donanım yada yazılım! Yazılım temiz demişsin. Ama SSD'yi başka pc'de denedim dememişsin. Başka pc'ye takıp deneme şansın varsa SSD'leri bir dene derim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Baskancan
HDD olsa sallanmadan ötürü ölmüştür derdim ama SSD'de sallanmadan ötürü bu sorun olmamalı! Ama fikrim hala aynı sallanmadan ötürü değilde başka bir nedenden ötürü SSD cortlamış olabilir. Yoksa düzeltme işlemini yapması gerekir. Açılırken boot ekranını geçemeden mavi ekran yediğinden 2 seçenek var donanım yada yazılım! Yazılım temiz demişsin. Ama SSD'yi başka pc'de denedim dememişsin. Başka pc'ye takıp deneme şansın varsa SSD'leri bir dene derim.
SSD'leri başka bilgisayarda denemedim, ama tüm diskleri çıkartıp başka bilgisayarda çalışan bir diski denedim aynı sorundu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer
SSD'leri başka bilgisayarda denemedim, ama tüm diskleri çıkartıp başka bilgisayarda çalışan bir diski denedim aynı sorundu.
Cümleyi tam anlamadım. Anladığım 2 şekle de cevap vereyim. Sabah ezanı vakti kafa tam yerinde olmadığından da anlamamış olabilirim.
1-)SSD'leri başka bilgisayara takınca aynı sorun devam ettiyse sıkıntı onlarda malasef... SSD masrafı çıkmış olacak.
2-)Eğer SSD'leri çıkarıp başka düzgün çalışan SSD'yi kendi bilgisayarında denediysen ve devam ettiyse... Ana kartı kontrol etmek gerekebilir. Soket sıkıntısı olabilir. Başka SSD'dede yaptıysa! İşlemcide düzgün(stabil) çalışmadığında mavi ekrana neden olur. Açılırken yapması ilginç gerçi... Aynı şeyi power'dan ötürü de yapar. Ama hatalar ise driverlar'dan yada ram'den ötürü diyor. Garip bir durum yaşıyorsun. İnş. sorunu bulursun ve çözersin.

Ana kartın overclock'a uygun değil diye biliyorum. İşlemciye overclock yapmak gibi bir hata yaptıysan belki oda etkiliyor olabilir.

breadvlll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Yusuf Yılmaz
Yazılımsal sorun büyük ihtimalle bios güncellemesi varsa yap ayrıca ayrı bir bilgisyar var ise o bilgisayarı kullanarak USB yi ventoy kur ve
Bu linkteki isoyu usbye at linkteki iso acil durumlar için kullanabileceğin kırpılmış Windows var birkaç program yüklü ardından istediğin Windows sürümünu at ventoy kurulu flasha

Bilgisayarı usbden çalıştırıp Windows 10 Pe iso şunu calistir açıldıktan sonra disk temizleme araçları içinde o araçlarla SSD disklerin komple temizle
Diskleri temizlediğinden emin ol YouTube da bu disk temizleme araçlarını nasıl kullanacagin hakkında videolar var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada kullandığın anakart ddr5 olan b760m çünkü bunun ddr4 olan versiyonu da var
Kullandığın işlemci ddr5 için

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Baskancan
Yazılımsal sorun büyük ihtimalle bios güncellemesi varsa yap ayrıca ayrı bir bilgisyar var ise o bilgisayarı kullanarak USB yi ventoy kur ve
Bu linkteki isoyu usbye at linkteki iso acil durumlar için kullanabileceğin kırpılmış Windows var birkaç program yüklü ardından istediğin Windows sürümünu at ventoy kurulu flasha

Bilgisayarı usbden çalıştırıp Windows 10 Pe iso şunu calistir açıldıktan sonra disk temizleme araçları içinde o araçlarla SSD disklerin komple temizle
Diskleri temizlediğinden emin ol YouTube da bu disk temizleme araçlarını nasıl kullanacagin hakkında videolar var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada kullandığın anakart ddr5 olan b760m çünkü bunun ddr4 olan versiyonu da var
Kullandığın işlemci ddr5 için
Anakart ddr4 lga1700 destekli anakart ssdlerde sorun yok 0 ssd de taktım hepsini çıkartıp usb de de boot etmeyi denedim sonuç aynı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,717
Üyeler
169,763
Son üye
buraktgr14
Top Bottom