Neler Yeni

CPU Sanallaştırma Zararlı mı?

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
Eray Yılmaz
arkadaşlar cpu sanallaştırma ne işe yarar youtubeden adam akıllı bir video bulamadım siz anlatabilirmisiniz oyunlarda fps farkı oluştururmu ne zaman açmamız gerekir ne işe yarar biraz bilgi verebilirmisiniz?
işlemcim:r5 1600

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
Sanallaştırma sanal işletim sistemlerinin uyumlu biçimde çalışması için çıkarılan bir teknoloji. HT teknoloji bambaşka bir teknoloji, HT mantıksal hayali çekirdek teknolojisidir. Sanallaştırma oyun performansını etkilemez, HT ise FPS'ye etki etmez, fakat bazı oyunların 4 gerçek çekirdek desteği varsa 2 çekirdekli HT desteği olan işlemciler bu oyunlarda sıkıntı çıkarmama açısından dolayı bu teknolojinin bazı oyunlara etkisi var. Hiçbir zamanda sanal çekirdek, gerçek çekirdek performansı vermez. Genelde bu gibi konuları açan şahıslar HT teknolojisiyle ilgili sorular sorar, bu arkadaşın sanallaştırmayı sorması nadir görülen konulardan. İki teknolojiyi aynı anlayabilir, sanal çekirdek denilince HT akla gelmesi gayet doğal. Sonuç itibariyle HT aynı zamanda sanal çekirdek anlamına da gelir. Sanallaştırma (VT) teknolojisini soruyorsa o zaman işin rengi değişir. Ortada bir kelime tabiri karmaşası hakim durumda, büyük ihtimal HT teknolojisini kastediyordur.

Emre Baş

80+ Gold
daha çok emülatör tarzı uygulamalarda işe yarıyor bluestacks nox player gibi ama açık kalabilir

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
arkadaşlar cpu sanallaştırma ne işe yarar youtubeden adam akıllı bir video bulamadım siz anlatabilirmisiniz oyunlarda fps farkı oluştururmu ne zaman açmamız gerekir ne işe yarar biraz bilgi verebilirmisiniz?
işlemcim:r5 1600

Virtual Box gibi sanal makine programları kullanmıyorsan bir işine yaramaz.

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
Eray Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Sanallaştırma sanal işletim sistemlerinin uyumlu biçimde çalışması için çıkarılan bir teknoloji. HT teknoloji bambaşka bir teknoloji, HT mantıksal hayali çekirdek teknolojisidir. Sanallaştırma oyun performansını etkilemez, HT ise FPS'ye etki etmez, fakat bazı oyunların 4 gerçek çekirdek desteği varsa 2 çekirdekli HT desteği olan işlemciler bu oyunlarda sıkıntı çıkarmama açısından dolayı bu teknolojinin bazı oyunlara etkisi var. Hiçbir zamanda sanal çekirdek, gerçek çekirdek performansı vermez. Genelde bu gibi konuları açan şahıslar HT teknolojisiyle ilgili sorular sorar, bu arkadaşın sanallaştırmayı sorması nadir görülen konulardan. İki teknolojiyi aynı anlayabilir, sanal çekirdek denilince HT akla gelmesi gayet doğal. Sonuç itibariyle HT aynı zamanda sanal çekirdek anlamına da gelir. Sanallaştırma (VT) teknolojisini soruyorsa o zaman işin rengi değişir. Ortada bir kelime tabiri karmaşası hakim durumda, büyük ihtimal HT teknolojisini kastediyordur.
bunu kendiniz mi yazdınız yoksa copy paste?

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
Eray Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Dejour

80+ Bronze
Memu-play İçin Kullanıyorum İ3 3220 3.30 GHZ

Dark27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Muhammed Ali Üstün
Beyler Bişey Sorucam şimdi benimki kapalı açmayo biliyorum ama şunu soruyorum şimdi bu sanallaştırma iyi birşeymi yada açayımmı açarsam açık mı bırakayım mesela benim pc'm gayet orta sınıf bit oyu bilgisayarı fakat pubg m emulatöründe kasıyor bunu açarsam kasma gidermi yada açmak bir etki eder mi? onun dışında sanallaştırmayı açarsak pc bu sanallaştırma için ekstra yorulup gecikme hız vb artarmı

Top Bottom