Neler Yeni

CPU Sıcaklığı Termal Macuna Rağmen YÜKSEKTE Seyrediyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şaban Kalaycı
İyi günler arkadaşlar. Lenovo ideapad gaming oyuncu laptobum var. 2 yılın sonunda CPU da yüksek dereceler görmem sebebiyle termal macun değiştirdim. İlk termal macun "zalman high performans"tı. streste yine yüksek sıcaklıklar verdi. ikincisi ise "ARCTİC MX4" tü . ilk başta streste 85-86 derecelerdeydi. Daha sonra 90-92 oldu ve şuanda da 98 derecede. Sıcaklıkta kademeli bir artışta söz konusu değil, boşta 45-50 dereceden stresi başlattığımda direkt 98 oluyor. 70-75, 80-85 gibi yükselerek artmıyor. Laptop fan ve diğer bileşenler temizlendi. Macunda kuralına uygun olarak sürüldü. Ayrıca formatta atıldı. Ama buna rağmen hala yüksek dereceleri görüyorum ve oyunlara girmeye çekiniyorum. Ne yapabileceğim hakkında bilgisi olan veya tavsiyesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Cevaplarsanız sevinirim :)

Sistem özellikleri
- AMD RYZEN R5 5600H
- RTX 3060
- 16 GB RAM (DDR4)
- WİNDOWS 11 PRO

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
511
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?
Fan hızını arttır, bide çok sürdünmü ona bak. Yada undervolt işlemini bi araştır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şaban Kalaycı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fan hızını arttır, bide çok sürdünmü ona bak. Yada undervolt işlemini bi araştır.
Fanlar performastayen bile aynı. Termali de uygun sürdüm, ne az ne çok. Elimde tek çare undervolt var ama o da uzun süreli sağlıklı olur mu bilemiyorum

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
İyi günler arkadaşlar. Lenovo ideapad gaming oyuncu laptobum var. 2 yılın sonunda CPU da yüksek dereceler görmem sebebiyle termal macun değiştirdim. İlk termal macun "zalman high performans"tı. streste yine yüksek sıcaklıklar verdi. ikincisi ise "ARCTİC MX4" tü . ilk başta streste 85-86 derecelerdeydi. Daha sonra 90-92 oldu ve şuanda da 98 derecede. Sıcaklıkta kademeli bir artışta söz konusu değil, boşta 45-50 dereceden stresi başlattığımda direkt 98 oluyor. 70-75, 80-85 gibi yükselerek artmıyor. Laptop fan ve diğer bileşenler temizlendi. Macunda kuralına uygun olarak sürüldü. Ayrıca formatta atıldı. Ama buna rağmen hala yüksek dereceleri görüyorum ve oyunlara girmeye çekiniyorum. Ne yapabileceğim hakkında bilgisi olan veya tavsiyesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Cevaplarsanız sevinirim :)

Sistem özellikleri
- AMD RYZEN R5 5600H
- RTX 3060
- 16 GB RAM (DDR4)
- WİNDOWS 11 PRO

Malesef mx4 dizüstü bilgisayarlarda pek iyi değil taşma yapıyor, daha kıvamlı bir şeyler kullanın bence.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
COOLMASTER'ı önerir misiniz peki

Denemedim o yüzden bir şey diyemem. mx4 uyguladığım bilgisayarı sattığım için yenileme şansım olmadı. mx6 çıkmış daha kıvamlı onuda bir araştırabilirsiniz.

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
511
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?
Fanlar performastayen bile aynı. Termali de uygun sürdüm, ne az ne çok. Elimde tek çare undervolt var ama o da uzun süreli sağlıklı olur mu bilemiyorum
Doğru yapılırsa stok halinden bile daha sağlıklı olur. Bu konuda DA forumda bayaa bi içerik var. En kötü net de veya başka forumlardada var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şaban Kalaycı

Sistem özellikleri
- AMD RYZEN R5 5600H
- RTX 3060
- 16 GB RAM (DDR4)
- WİNDOWS 11 PRO
Arkadaşlar az önce termali tekrar değiştirdim, aşağıya görseli ekledim. Acaba pump out dedikleri olay bu mu ?

Ekler

• 20240502_234038.jpg
    20240502_234038.jpg
    1.8 MB · Hit: 22

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
An10im1i
Forumda gerçekten fazla içerik var.
Taşmış görünüyor.
YouTube üzerinden doğru yöntemleri ve özellikle cihaza uygun uygulamayı inceleyin.

Fan havalandırma ızgarası ve bağlantı noktasında sıkışan tozlar, eğilmiş hava kanalı gibi etkenler de olabilir.

Bir örnek eklerim. Eğlenceli kanallardan bakın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,650
Üyeler
164,538
Son üye
sıraçGüler
Top Bottom