Neler Yeni

CPU sıcaklığı ve kullanımı her zaman GPU dan daha fazla

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kutay Karadağ
Arkadaşlar kafayı yicem. RX 7800 XT ve Ryzen 5 7600'e sahibim. Ne yaparsam yapayım ayarları ne kadar yükseltirsem yükselteyim yükü ekran kartına veremiyorum CPU sıcaklığı ve kullanımı her zaman GPU'dan daha fazla oluyor. 1 gün öncesinde böyle bir durum yoktu her şey stabildi GPU sıcaklığı 55 SE CPU 50 ydi ve kullanımı normaldi ancak şimdi tam tersi durumda. Ne olmuş olabilir 1 günde? Nasıl düzeltebilirim bu durumu ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkür ederim.

gneaui

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
A''
Arkadaşlar kafayı yicem. RX 7800 XT ve Ryzen 5 7600'e sahibim. Ne yaparsam yapayım ayarları ne kadar yükseltirsem yükselteyim yükü ekran kartına veremiyorum CPU sıcaklığı ve kullanımı her zaman GPU'dan daha fazla oluyor. 1 gün öncesinde böyle bir durum yoktu her şey stabildi GPU sıcaklığı 55 SE CPU 50 ydi ve kullanımı normaldi ancak şimdi tam tersi durumda. Ne olmuş olabilir 1 günde? Nasıl düzeltebilirim bu durumu ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkür ederim.
Oyun ne

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
bugra
cs valorant vs. oyunlar zaten işlemciye yüklenen oyunlar onlarda normaldir. ama cyberpunk gibi ekran kartı ağırlıklı oyunlarda da durum aynıysa sorun vardır

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cs valorant vs. oyunlar zaten işlemciye yüklenen oyunlar onlarda normaldir. ama cyberpunk gibi ekran kartı ağırlıklı oyunlarda da durum aynıysa sorun vardır
Hocam zaten sorun olduğunu bende belirttim sorunun ne olduğunu bilmiyorum ve bu konuda yardım istiyorum. Ne yaparsam yapayım grafikleri ne kadar yükseltirsem yükselteyim cpu kullanımı ve cpu sıcaklığı gpu kullanımı ve gpu sıcaklığından daha fazla oluyor. Yani sanki cpu yük altında takılıyor gibi. Gpu boşta geziyor sanki.

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
bugra
Hocam zaten sorun olduğunu bende belirttim sorunun ne olduğunu bilmiyorum ve bu konuda yardım istiyorum. Ne yaparsam yapayım grafikleri ne kadar yükseltirsem yükselteyim cpu kullanımı ve cpu sıcaklığı gpu kullanımı ve gpu sıcaklığından daha fazla oluyor. Yani sanki cpu yük altında takılıyor gibi. Gpu boşta geziyor sanki.
fikrim yok virüs vs. olabilir belki işlemciyi sömüren

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Satürn
CPU 55 GPU 50 derece diye kafayı mı yedin yoksa ben mi yanlış anladım?

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kutay Karadağ
CPU 55 GPU 50 derece diye kafayı mı yedin yoksa ben mi yanlış anladım?
Yok örnek olarak verdim onu hocam. Mesela apexte gpu 51 derece cpu 67 derece. Bu ve bunun gibi oluyor diğer oyunlarda da

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Satürn

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kutay Karadağ
gayet normal sıcaklıklar
Hocam ancak 1 gün öncesinde durum tam tersiydi. Yani bahsettiğim sıcaklıklar gpuda 65 cpu da 55 civarı falandı tam tersine döndü nedenini bilmiyorum bir sorun var her oyunda böyle oldu.

Cerdukay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yasin V
Sıcaklıklar yanıltır seni. Sistemi ilk aldığımda oynadığım oyunların performans değerlerini ss alıyordum. Bir yerden sonra o ilk aldığım sslere ulaşamadım. Başka bir aralıkta sabitlendi. Mesela BF1-5 A mapinde 58-60C arasındayken 65-67 gibi aralıklara çıktı. Ben de bir anlam bulamadım.

Top Bottom