hayır öyle bişi olmaz olamaz macun dediğiniz kalitesine göre bi kaç yıl bile dayanabilen bişidir eğer dediğiniz gibi bişi olsa kimse test yapmazdı ve oyunlarda işlemci 100 kulanıldığında sürekli oyuna girmek macun değişmeliydikiyi akşamlar soruyu cevaplar mısınız?
Ben 5600x işlemciyi wraith prsim ile kullanıyorum. Yazın 30 derecede stress testinde 80 dereceyi gördüm. Normal kullanımda 70 civarı. Fanın yüzeyindeki macunu hiç değişmedim. Duruma göre değerlendirilip değişilmesi daha mantıklı olur. Bu şekilde değer aldığım sürece değiştirmeme gerek yok mesela. Sende bu şekilde yapmalısın.Hemen kuruyacak bir şey değil ama aktif kullanılıyorsa yıllarca aynı macunla değil de 1 yılda bir değiştirmekte fayda var. Bence bir macunla max 1.5 yıl kullanın.
eyvallah hocamBen 5600x işlemciyi wraith prsim ile kullanıyorum. Yazın 30 derecede tam yükte stress testinde 80 dereceyi gördüm. Normal kullanımda 70 civarı. Fanın yüzeyindeki macun hiç değişmedim. Duruma göre değerlendirilip değişilmesi daha mantıklı olur. Bu şekilde değer aldığım sürece değiştirmeme gerek yok mesela. Sende bu şekilde yapmalısın.
Sizin değiştirmemeniz o macunun kaliteli ilettiği anlamına gelmiyor. Pek çok sorun yaşayan insan gördüm ben bu konuda. Efektiflik istiyorsan macunu laptoplarda 6 ayda bir masaüstlerinde 1 yılda bir değiştirmen gerekir. Benim başıma gelmedi demeniz söküp baktığınız anlamına gelmez sökün bakalım macun ne durumda ayrıca hafif kuruması iletmiyor anlamına gelmez efektif iletmediği anlamına gelir.Ben 5600x işlemciyi wraith prsim ile kullanıyorum. Yazın 30 derecede tam yükte stress testinde 80 dereceyi gördüm. Normal kullanımda 70 civarı. Fanın yüzeyindeki macun hiç değişmedim. Duruma göre değerlendirilip değişilmesi daha mantıklı olur. Bu şekilde değer aldığım sürece değiştirmeme gerek yok mesela. Sende bu şekilde yapmalısın.
Termal macun zamanla kendi kendine kuruyor, stres testleriyle hiçbir alakası yok.iyi akşamlar soruyu cevaplar mısınız?
Efektif iletse ne olur iletmese ne olur. 2.5 yılda sıcaklık artışı rastlamadım. Değerleri gözlemliyoruz. Bir anormallik yoksa neden açıp bakma gereksinimi duyalım ki ?Sizin değiştirmemeniz o macunun kaliteli ilettiği anlamına gelmiyor. Pek çok sorun yaşayan insan gördüm ben bu konuda. Efektiflik istiyorsan macunu laptoplarda 6 ayda bir masaüstlerinde 1 yılda bir değiştirmen gerekir. Benim başıma gelmedi demeniz söküp baktığınız anlamına gelmez sökün bakalım macun ne durumda ayrıca hafif kuruması iletmiyor anlamına gelmez efektif iletmediği anlamına gelir.
Senin için önemi yoksa değiştirme dostum ben tavsiyemi söyledim. 2 yıldan sonra kurumaya başlıyor zaten macunlar. Efektif bir iletim istiyorsan yılda bir max değişim için 1.5 yıl öneriyorum ben değiştirdiğim insanlara da böyle önerdim dinleyip dinlememek sana kalmış. İstersen sıcaklığa göre de yapabilirsin. Sonuçta ben 3 5 yıl gitmez demedim efektiflik istiyorsan değiştirirsin mx4 7 yıl giderim diyor ama nasıl gideceğini söylemiyor. 2.5 yıl kullanıyorum demişsin o kasa 2.5 yılda nasıl bir toz bağlar biliyor musun ? Kullanım alanına göre bile değişir o.Efektif iletse ne olur iletmese ne olur. 2.5 yılda sıcaklık artışı rastlamadım. Değerleri gözlemliyoruz. Bir anormallik yoksa neden açıp bakma gereksinimi duyalım ki ?