Neler Yeni

CPU ve GPU nun %10 altına düşmesi

_Keremkal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kerem Demirtaş
1 dakikalık test sonucu bunlar, bir yanlışlık veya bir sorun gözüküyor mu?
Sanki voltajda baya bir dalgalanma var gibi, pek anlamıyorum yorumlamasını ama.
Test bittikten 4 saniye sonra aldım ekran görüntüsünü, bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
V değerleri normal gibi geldi bana dalgalanma varsa bile ben yok gibi gördüm. sıvı soğutmanın termali iyi kurumuş olsa rahat 95 görürdü. İşlemcinin sınır derecesine bakmak lazım hocam (ayrıca 1 dakikalık testle pek bir şey anlayamayız hocam diğer arkadaşlardan net bir yorum gelmezse eğer 10-15 dakika teste sokmanız önerimdir(ama lütfen diğer arkadaşların yorumlarını bekleyin))

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
V değerleri normal gibi geldi bana dalgalanma varsa bile ben yok gibi gördüm. sıvı soğutmanın termali iyi kurumuş olsa rahat 95 görürdü. İşlemcinin sınır derecesine bakmak lazım hocam (ayrıca 1 dakikalık testle pek bir şey anlayamayız hocam diğer arkadaşlardan net bir yorum gelmezse eğer 10-15 dakika teste sokmanız önerimdir(ama lütfen diğer arkadaşların yorumlarını bekleyin))
Teşekkür ederim, kaç dakikalık test yapacağımı bilmiyordum orda 1 dakika oldugunu görünce öyle yapayım dedim bende. Sıvı soğutma çok taze daha bende ondan olacağını düşünmüyorum ilk başlarda SSD den oluyor diye düşündüm ama SSD testi yaptım bir sıkıntı çıkmadı, diğer arkadaşlarda yorum yaparsa power supply için bi 10 dakikalık teste sokacağım.

_Keremkal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kerem Demirtaş
Teşekkür ederim, kaç dakikalık test yapacağımı bilmiyordum orda 1 dakika oldugunu görünce öyle yapayım dedim bende. Sıvı soğutma çok taze daha bende ondan olacağını düşünmüyorum ilk başlarda SSD den oluyor diye düşündüm ama SSD testi yaptım bir sıkıntı çıkmadı, diğer arkadaşlarda yorum yaparsa power supply için bi 10 dakikalık teste sokacağım.
Rica ederim. Dediğim gibi sınır 90 derece olunca kendini kısıyor işlemci sıcaklığı düşürmek adına. Kısınca da fps düşüyor ama sorun şurada, sizin bilgisayar direkt hayattan kopuyor böyle bir olay olsa biraz daha fpsi kısardı. Ayrıca mantığı yanlış kurdum ilk 90 mı 95 derecemi bakmam lazımdı sınıra bakmadan dedim size sıvı soğutmaya ilgi yorumu. Size net bir cevap gelmezse aynı şekilde oyunlarda MSI afterburner ile CPU GPU sıcaklık-kullanım vb. şeylere bakmanız bizim belki küçücük bir ipin ucunu yakalamamıza yardımcı olabilir.

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
Rica ederim. Dediğim gibi sınır 90 derece olunca kendini kısıyor işlemci sıcaklığı düşürmek adına. Kısınca da fps düşüyor ama sorun şurada, sizin bilgisayar direkt hayattan kopuyor böyle bir olay olsa biraz daha fpsi kısardı. Ayrıca mantığı yanlış kurdum ilk 90 mı 95 derecemi bakmam lazımdı sınıra bakmadan dedim size sıvı soğutmaya ilgi yorumu. Size net bir cevap gelmezse aynı şekilde oyunlarda MSI afterburner ile CPU GPU sıcaklık-kullanım vb. şeylere bakmanız bizim belki küçücük bir ipin ucunu yakalamamıza yardımcı olabilir.
Onları kontrol ettim değerlerin hepsi normal, ısınmayla alakalı bir durum gibi durmuyor hocam :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu hakkında bilgi sahibi birisi yok mu?

Son düzenleme:

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
Process Lasso grafiğinde drop yediğim anda ki değerler, inanılmaz bir düşüş oluyor yardımcı olabilecek birisi yok mu? lütfen illet ettirdi bu şey.
1727782588317.png

yigitxrd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit
Sadece fc25 oynarken mi oluyor bu sorun?

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
- denetim masası güç seçeneklerinden yüksek perfonmansa geçiş yapın hocam.
Birde sadece yüksek grafikli oyunlarda yapıyor yazmışsınız.
- Oyunlarda Vsync açın örneğin 144 Fps e sabitleyin.
- Oyun içindeyken Msi afterburner açın ve Gpu ve Cpu watt tüketimini gözlemleyin.
- Vsync kapalı ve açıkken güç tüketimine bakın.
Güç tüketimini daha da düşürmek için fps 90 a sabitleyin.(Rivastatic Tuner server ile yapılır oyunda ayarı yoksa)
Bu sayede psu dan olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Sharkoon 600 watt üstünde perfonmansı düşen bir güç kaynağı .

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
Sadece fc25 oynarken mi oluyor bu sorun?
Evet

- denetim masası güç seçeneklerinden yüksek perfonmansa geçiş yapın hocam.
Birde sadece yüksek grafikli oyunlarda yapıyor yazmışsınız.
- Oyunlarda Vsync açın örneğin 144 Fps e sabitleyin.
- Oyun içindeyken Msi afterburner açın ve Gpu ve Cpu watt tüketimini gözlemleyin.
- Vsync kapalı ve açıkken güç tüketimine bakın.
Güç tüketimini daha da düşürmek için fps 90 a sabitleyin.(Rivastatic Tuner server ile yapılır oyunda ayarı yoksa)
Bu sayede psu dan olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Sharkoon 600 watt üstünde perfonmansı düşen bir güç kaynağı .
Hali hazırda fc25 i 60fps sabit oynuyorum ve vsync açık. Powersupply da sıkıntı olup olmadığını nasıl anlayacağım? attığım testte bir sıkıntı var gözüküyor mu? Geçen yine test edeyim dedim test sırasında yine çöktü pc 5-6 saniyeliğine.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evet

Hali hazırda fc25 i 60fps sabit oynuyorum ve vsync açık. Powersupply da sıkıntı olup olmadığını nasıl anlayacağım? attığım testte bir sıkıntı var gözüküyor mu? Geçen yine test edeyim dedim test sırasında yine çöktü pc 5-6 saniyeliğine.
Watt tüketimi kaçtaydı baktınınız mı oyunda iken.
30 Fps sabitleyip tekrar bakın watt tüketimine anlarsınız.

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
Watt tüketimi kaçtaydı baktınınız mı oyunda iken.
30 Fps sabitleyip tekrar bakın watt tüketimine anlarsınız.
Hocam yarın kalktığım vakit watt tüketimine bakacağım, teşekkür ederim. sonuçları atarım

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
Tekrardan merhaba, PSU ile alaklı bir durum oldugunu sanmıyorum cünkü değerler normal.

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
Ekleme;

Az önce artık delirip komple güç kablosunu çıkartıp bi ekran kartına bakmak istedim. Ekran kartına dokunduğumda inanılmaz sıcaktı demir plakası. Acaba çok fazla ısındığı için mi oluyor bu?

5 dakikalık ekran kartı testi aşağıda, sıcaklıklar normal gözüküyor. sorunun nerde oldugunu hala daha çözemedim. bakmadığım şey kalmadı kafayı sıyırmak üzereyim

Evet arkadaşlar, bu sefer kendini belli etti sorun. Powersupply illetindeymiş sorun, daha önceki testlerde sorun çıkartmamıştı yukarıda da atmıştım grafiklerini vs. ama şimdi test yaptığımda 1. dakikaya girmeden bayıldı pc, sanırım power supply değişmem gerekiyor. Bu sorunu yaşayıp çözümünü bulamayan arkadaşlar olursa, ki ben 500 tane forum gezdim ve bulamadım sorun power supplyinizda olabilir, tabii test etmeden belli olmaz.
1728074040122.png

Ekler

• 5dakikalıkTest.png
    5dakikalıkTest.png
    147.3 KB · Hit: 4
Son düzenleme:
Top Bottom