Haziran 2020'de topladığım kasada son 1 haftadır ısınma problemi yaşıyorum. FIFA gibi işlemcimin %20'sini kullanan bir oyunda kasmalar yaşadım bunun üzerine sıcaklığı kontrol ettiğimde CPU sıcaklığının 95°'leri aştığını gördüm. Normalde Vray render ile saatlerce işlemciyi %100'de çalıştırırken bile 80°'leri aşmıyordu. İlk olarak sıvı soğutmadan şüphelendim ve stok fan bularak denedim yine yükske sıcaklıklar görmeye devam ettim. Voltaj azalttım GHZ arttırdım türlü türlü formasyonlar denedim ama sonuç değişmedi.
En son Denetim Masası Güç Seçeneklerinden işlemci güç yönetiminden işlemcimin kullanım yüzdesini değiştirmeye başladım.
Çeşitli cpu kullanımlarındaki cinebench sıcaklıklarını paylaşacağım.
%50cpu kullanımı
%70 cpu kullanımı
%90 CPU kullanımı
%99 CPU kullanımı
%100 CPU Kullanımı
Farkedeceğiniz üzere sistem 3.4ghz den 3.6 ghz'e çıkarken 17° artıyor. BIOS güncellemesini yaptım. Alakasının olmamasını düşünmeme rağmen bilgisayarımı formatladım. Fanlarımı en ince detayına kadar temizledim. Kasamda sıvı soğutucunun fanlarıyla birlikte 7 tane fan var. Sorunun kaynağını bulamadım. Bilgisayarım toplama olduğu için sorunlu parçayı bulup servise yollamayı düşündüm ama bunu da tespit edemedim. Sizce ne yapmalıyım.
Okuyanın sağlam kafasını şişirdim. Okuyan için bile teşekkürler çok
NOT: Geçmiş zamanlarda sistem yük altında render alırken de bilgisayarımda kapanmalar oluyordu.
Donanım
Silverstone pf360 Sıvı soğutucu
amd ryzen 9 3950x
msi mpg x570 gaming plus
xfx rx590
Kingston HyperX Fury 16GB 3600MHz DDR4 Ram
SilverStone Strider 750W 80+ Plus Gold Single Rail 62A Modüler Güç Kaynağı (ST75F-GS3.0)
En son Denetim Masası Güç Seçeneklerinden işlemci güç yönetiminden işlemcimin kullanım yüzdesini değiştirmeye başladım.
Çeşitli cpu kullanımlarındaki cinebench sıcaklıklarını paylaşacağım.
%50cpu kullanımı
%70 cpu kullanımı
%90 CPU kullanımı
%99 CPU kullanımı
%100 CPU Kullanımı
Farkedeceğiniz üzere sistem 3.4ghz den 3.6 ghz'e çıkarken 17° artıyor. BIOS güncellemesini yaptım. Alakasının olmamasını düşünmeme rağmen bilgisayarımı formatladım. Fanlarımı en ince detayına kadar temizledim. Kasamda sıvı soğutucunun fanlarıyla birlikte 7 tane fan var. Sorunun kaynağını bulamadım. Bilgisayarım toplama olduğu için sorunlu parçayı bulup servise yollamayı düşündüm ama bunu da tespit edemedim. Sizce ne yapmalıyım.
Okuyanın sağlam kafasını şişirdim. Okuyan için bile teşekkürler çok
NOT: Geçmiş zamanlarda sistem yük altında render alırken de bilgisayarımda kapanmalar oluyordu.
Donanım
Silverstone pf360 Sıvı soğutucu
amd ryzen 9 3950x
msi mpg x570 gaming plus
xfx rx590
Kingston HyperX Fury 16GB 3600MHz DDR4 Ram
SilverStone Strider 750W 80+ Plus Gold Single Rail 62A Modüler Güç Kaynağı (ST75F-GS3.0)
Son düzenleme: