Neler Yeni

Crack Hakkında Merak Ettiklerim

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Chrollo04

80+ Bronze
Madem konu hortlamış ben de katıldığımı belirteyim.
Oyun yapımcılarının crackler gerçekten umrunda değil sadece indie oyun yapanlar çok önemsiyor (örn: Mojang çok taksaydı Minecraft'ın her sürümünde .jar dosyasını sayfada paylaşmazdı).
Diğerleri için zaten oyunu çok sevenler sonradan parayla alıyor veya oyunun popülerliğini yayıp başkalarının almasına neden oluyorlar, onlar için bedava reklam.
Bazı oyun yapımcıları sitelere crack'leri kendileri koyuyormuş hatta :D.

Korsan kullanmanın savunulacak bir yanı yok orası ayrı. Ancak "paran yoksa oyun yok" diyenlerin de %99'u Minecraft için TLauncher kullanmakta ve Windows'u OEM key olarak almakta ki bunlar da korsandır.
indie yapımcı için 100 dolar büyük para ama ubisoft rockstar için çöp para ikisine farklı açıdan bakmak lazım

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Neyin hırsızlığı? :unsure:

Örnek veriyorum.

Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa tablosunu çok beğenmiş biri. Tabloyu alacak parası yok. Bu yüzden bilgisayardan poster olarak çıkarıp salonun baş köşesine asıyor.

Konumuzla ilişkilendirelim.

CD Project (Leonardo da Vinci), Cyberpunk 2077 (Mona Lisa Tablosu) çıkardı (çizdi). Ben bunu gördüm. 250 Lira veya 160 lira (indirimleri de sayıyorum.) vermeyi mantıklı bulmuyorum. Bunun yerine Torrentden (Bilgisayardan)indirip (postere basıp) oynuyorum.(asıyorum.)

Ben burada bir hırsızlık göremiyorum.
Torrent bir hırsızlık yapımcının emeğini çalışanların emeğini hiçe sayıp kullanıyorsun içeriği bunuda yasallaştırmaya çalışma bence mona lisa ile alakası yok iyice saçmalamaya başladın.

Shiden

80+ Bronze
Öncelikle o oyunun yapımcısı emek harcıyor, her ne oyun olursa olsun. Servet döküyor, siz burada boş yapıyorsunuz.
Evet ona lafımız yok. Elimden geldiğince ucuza bulup almaya çalışıyorum.

Sami Järvi

80+ Silver
Madem konu hortlamış ben de katıldığımı belirteyim.
Oyun yapımcılarının crackler gerçekten umrunda değil sadece indie oyun yapanlar çok önemsiyor (örn: Mojang çok taksaydı Minecraft'ın her sürümünde .jar dosyasını sayfada paylaşmazdı). Şirketler bile bu tip konuları açanlar kadar endişelenmiyor.
Diğerleri için zaten oyunu çok sevenler sonradan parayla alıyor veya oyunun popülerliğini yayıp başkalarının almasına neden oluyorlar, onlar için bedava reklam.
Bazı oyun yapımcıları sitelere crack'leri kendileri koyuyormuş hatta :D.

Korsan kullanmanın savunulacak bir yanı yok orası ayrı. Ancak "paran yoksa oyun yok" diyenlerin de %99'u Minecraft için TLauncher kullanmakta ve Windows'u OEM key olarak almakta ki bunlar da korsandır.
hocam merak ettim OEM keyler korsan mıdır ki ? ve açıklarmısınız rica etsem

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,764
İsim
Eren Yeager

Örnek veriyorum.

Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa tablosunu çok beğenmiş biri. Tabloyu alacak parası yok. Bu yüzden bilgisayardan poster olarak çıkarıp salonun baş köşesine asıyor.

CD Project (Leonardo da Vinci), Cyberpunk 2077 (Mona Lisa Tablosu) çıkardı (çizdi). Ben bunu gördüm. 250 Lira veya 160 lira (indirimleri de sayıyorum.) vermeyi mantıklı bulmuyorum. Bunun yerine Torrentden (Bilgisayardan)indirip (postere basıp) oynuyorum.(asıyorum.)

Çok garip örnek Allah çarpsın 😁

Shiden

80+ Bronze

Örnek veriyorum.

Kardeş doğru dedin.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
indie yapımcı için 100 dolar büyük para ama ubisoft rockstar için çöp para ikisine farklı açıdan bakmak lazım
İşin şu kısmı da var Steam artık çok şirketleşmiş bir platform. Indie oyunları alanlar zaten azdır, crack olarak oynayanlar daha da azdır. Steam'i asla bu yüzden yeni başlayan geliştiricilere önermem, en azından başlar başlamaz para kazanmak isterlerse. Ben de geliştirici olarak Steam'den başlamadım ve daha profesyonel olmasam da kazancım var.

Shiden

80+ Bronze

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Paran yoksa marketten soğuk içecek alıp içmediğin gibi paran yoksa oynamayacaksın bu kadar basit.

• Beğen
Reaksiyonlar: -Yec

Has4nGodEx

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,861
İsim
Hasan Acar
Torrent bir hırsızlık yapımcının emeğini çalışanların emeğini hiçe sayıp kullanıyorsun içeriği bunuda yasallaştırmaya çalışma bence mona lisa ile alakası yok iyice saçmalamaya başladın.
Çok uç bir örnek verdim. *Vurgulamak için.*

Paran olduğu halde almayıp crack kullanırsan da insafına kalmış. Örneğin FH4 Ultimate Edition'a 150TL verdim. Ama herkes veremez. Veremeyen adam online da oynamam yeter ki az eğleneyim diye düşünüyorsa torrentden indirmesinde herhangi bir sakınca görmüyorum.

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
Bir oyuna param yetiyorsa alırım, param yoksa da para biriktirip alırım

Eğer oyunu 2dk oynayıp test etmek için indirmek istiyorsam crack indiririm ve beğenirsem satın alırım

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
hocam merak ettim OEM keyler korsan mıdır ki ? ve açıklarmısınız rica etsem
Evet korsandır. Onların asıl amacı hazır sistemlerde veya OEM sistem üreticileri tarafından kullanılması (laptop'lar dahil). Diğer kişiler için Microsoft kendisi key satıyor ama çok pahalı. Microsoft'u şu an arayıp şuradan şu kadar paraya key aldım korsan mı dersen öyle diyecekler.

Çok normalleşen bir şey ama aynı zamanda korsan.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom