Creality ender-3 v3 ke 3d alınır mı? (ilk yazıcım)

Elimdeki Bambu Lab P1S modeli yazıcının her yerini açıp kurcalamış biri olarak bu yorumu yapıyorum. Açarken hiç bir vidası yalama bile olmazken kuzenimin K1C modeli yazıcısının vidaları kolaylıkla yalama olmaya müsaitti. Özellikle alt taraftaki koruyucu braketi çıkaramadım çünkü vidaları o kadar kötüydü ki hemen deforme oldu. Creality Ender serisinden beri basit bir vizyonu var, yazıcı modeli çıksın kötü bir kopyasını yap, topluluk ürünü iyileştirmek için çalışsın yapılan içeriğe çök ve upgrade kit üretip sat veya bir sonraki modele uyarla... Ve yazılım desteğini de yeni bir seri çıkınca hemen kesmekten ibaret. Bambu Lab ise ürünlerine aktif olarak yazılım desteği sağlıyor. Bu konuda da kesinlikle diğer firmaların önüne geçiyor (Prusa hariç)
Şahsen ben sizin bahsettiğiniz durumu hiç yaşamadım. Yaklaşık 5 - 6 yıl kadar Creality yazıcılar kullandım ve bir kez bile o tür bir sorunla karşılaşmadım. En fazla verdikleri alyanların başı yalama olmuştur o kadar. Şu anda Elegoo Neptune 4 kullanıyorum, onda da benzer bir problem yok. Ayrıca Bambu Lab yazıcılar genel olarak upgrade’e kapalı, daha kapalı bir ekosistem yapısına sahip.

Şahsen ben sizin bahsettiğiniz durumu hiç yaşamadım. Yaklaşık 5–6 yıldır Creality yazıcılar kullandım ve bir kez bile o tür bir sorunla karşılaşmadım. Şu anda Elegoo Neptune 4 kullanıyorum, onda da benzer bir problem yok. Ayrıca Bambu Lab yazıcılar genel olarak upgrade’e kapalı, daha kapalı bir ekosistem yapısına sahip.
Çünkü buna gerek yok. :cool:

hocam o tarz satıcıları bilmiyorum destekleri nasıl kolaay ulasabilme iade olayları fln trendyol hepsiburada İncehesap itopya vatan mediamark sinerji tebilon dan fln almayı düsünüyorum

hocam o tarz satıcıları bilmiyorum destekleri nasıl kolaay ulasabilme iade olayları fln trendyol hepsiburada İncehesap itopya vatan mediamark sinerji tebilon dan fln almayı düsünüyorum
MetaTechTR bambu lab'in türkiye distrübütörü. Normalde oradan almanız en sağlıklısı zaten. Ayrıca iade konusunda bayağı iyi oldukları konusunda duyumlar almıştım.

Neden olmasın?
Günümüzde kutudan tam çıkmış bir 3D yazıcının zaten harici bir işleme ihtiyacı yok. Yazıcılar eskisi gibi upgrade edilmeye muhtaç değil. Neptune 4 Pro sahibi bende oldum ancak bir süre sonra fazla iş yükü düşmediği için sattım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun yaşamazsınız. İlgililer ayrıca ön siparişten yazıcı aldığınız için kendi markaları olan uzy filamentler için indirim yapıyorlar.

Günümüzde kutudan tam çıkmış bir 3D yazıcının zaten harici bir işleme ihtiyacı yok. Yazıcılar eskisi gibi upgrade edilmeye muhtaç değil. Neptune 4 Pro sahibi bende oldum ancak bir süre sonra fazla iş yükü düşmediği için sattım.
Evet, o kısım doğru olsada kapalı ekosistem bana hiç bir şekilde iyi gelmiyor. Firmaya bağlı kalmak iyi bir şey değil. Ki bir süre öncede yaşandı bu tarz bir olay.

a1 mi p1s mi peki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kdv yi unutmusum a1 alabiliyorum suan sadece
Düz A1'de güzel lakin P1S daha iyi olur. CoreXY olduğundan dolayı daha stabil ve daha hızlı. Kartezyen tipi yazıcıların belirli sınırlamaları var.

Evet, o kısım doğru olsada kapalı ekosistem bana hiç bir şekilde iyi gelmiyor. Firmaya bağlı kalmak iyi bir şey değil. Ki bir süre öncede yaşandı bu tarz bir olay.

Kapalı kaynak kodunun getirdiği bazı şeyler olsa da drama yaratacak kadar problem değil. Zaten çok özgürlük isteyenler genelde kendi yazıcısını yapıyor veya topluluk gücünden ötürü prusa tercih ediyor.

ABS gibi kapalı ortamda basılması gereken malzemeleri kullanacak olursanız P1S almalısınız. Sadece PLA ve PETG basacaksanız A1 olur.
abs ne oldugu hakkında bir fikrim yok ticari bir sey de yapmıyacam baskı alıcam projelerin dış tasarımlarını basıcam okadar

Geri