yusuf7878
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 951
Şahsen ben sizin bahsettiğiniz durumu hiç yaşamadım. Yaklaşık 5 - 6 yıl kadar Creality yazıcılar kullandım ve bir kez bile o tür bir sorunla karşılaşmadım. En fazla verdikleri alyanların başı yalama olmuştur o kadar. Şu anda Elegoo Neptune 4 kullanıyorum, onda da benzer bir problem yok. Ayrıca Bambu Lab yazıcılar genel olarak upgrade’e kapalı, daha kapalı bir ekosistem yapısına sahip.Elimdeki Bambu Lab P1S modeli yazıcının her yerini açıp kurcalamış biri olarak bu yorumu yapıyorum. Açarken hiç bir vidası yalama bile olmazken kuzenimin K1C modeli yazıcısının vidaları kolaylıkla yalama olmaya müsaitti. Özellikle alt taraftaki koruyucu braketi çıkaramadım çünkü vidaları o kadar kötüydü ki hemen deforme oldu. Creality Ender serisinden beri basit bir vizyonu var, yazıcı modeli çıksın kötü bir kopyasını yap, topluluk ürünü iyileştirmek için çalışsın yapılan içeriğe çök ve upgrade kit üretip sat veya bir sonraki modele uyarla... Ve yazılım desteğini de yeni bir seri çıkınca hemen kesmekten ibaret. Bambu Lab ise ürünlerine aktif olarak yazılım desteği sağlıyor. Bu konuda da kesinlikle diğer firmaların önüne geçiyor (Prusa hariç)