Neler Yeni

CrossFit- Bodybuilding- Powerlifting Farkları

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Merhaba,

Genelde insanlar sürekli bodybuilding için spor salonuna gidiyor fakat ben biraz rehberlik etmek amacıyla bu yazıyı yazmak istedim;

Bodybuilding: Vücudunuzu iri yapıp kaslı gözükmek istiyorsanız yapmanız gereken spordur, burada amaç; hareketleri setler halinde yapmaktır, sakatlanma riski vardır ve hareketler bayağı yorucudur.

Powerlifting: Fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin yaptığı spor yöntemidir, vücut geliştiricilere oranla daha ince ama kaslı gözükürsünüz. Buradaki amaç; olabildiğince yüksek ağırlığı kaldırmaktır, bir nevi kendi rekorunuzu kırmak gibi... Setler halinde değil de örneğin tek seferde 100 kg kaldırdınız sonra 110 denediniz gibisinden bir spor. 50 kilo çocukların 110 kiloyu rahatça kaldırdığını görünce bu spor dalının vücut geliştirmeden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

CrossFit: Herhangi bir araç gerektirmeyen, evde de yapılabilen spordur. Türkiye' de çok bilinmiyor fakat diğer tüm sporlardan daha işlevsel olduğunu düşünüyorum. Bu sporu yapanlar fit görünür ve yüksek kondisyona sahiptirler, yukarıda bahsettiğim sporları yapanlar bu yöntemde hemen yorulabilir.

Ben bu 3 fitness türünden CrossFit yapıyorum arada sırada, kondisyona gerçekten etkisi oluyor fakat aşırı yorucu.

3.5 saat aralıksız spor salonunda halter kaldırdığım zamanlar bile bu kadar yorulduğumu bilmem.

Dipnot: Spor yapmıyorum fakat sporla ilgili araştırmalar yapıyorum yanlışım varsa özür dilerim.

Loxerith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eline sağlık hocam

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben daha 19 litrelik damacanaları kaldıramıyorum 50 kilo çocuk nasıl 110 kiloyu kaldırıyor?
Reis spor salonunda gördüm, çocuk incecikti bizim arkadaş iri yarı bişeydi.

İkisi aynı kiloyu kaldırdı, arkadaşım zorlandı çocuklar zorlanmadı

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

johndoe

80+
Cahilce bir yorum olmuş, bir kere powerlifting denilen spora genelde yurtdışı profesyonel anlamda bakılır. 110 kg kaldıran 50 kiloluk çocuk powerlifting kategorisine dogru dürüst profesyonel açıdan girmez. Powerlifting'deki adamlar, 100 kiloluk agırlık merkezi hayvani taşları yerden kaldırıp üste dizme ile beline halat baglı kamyonu çekmek (strongman) veya kocaman agaç kütügünü fırlatmak (İskoç oyunları) gibi şeylerlede ilgilenebilirler. Ama esasında powerlifting 3 ana vucüt geliştirme egzersizinden oluşur. Bunlar squat, deadlift ve bench press'dir. Bu üçünü toplamda en yüksek KG ile kaldırabilen kazanır. Adamlar göbekli oldugundan (paso karbonhidrat yemek) bench'de göbek seviyelerine degdirmeleri gibi (belly up) şeyler görünür.

Bodybuilding bildiginiz vucut geliştirme, esas powerlifting'de çok agır kilolara girdiginizden sakatlanma riski çok daha yüksektir.

Crossfit en sevmedigim şey eger profesyonal anlamda konuşursak, yok kürek makinesini deli gibi çek sonra git agırlık kaldır. İnsanı aşırı yoran, şahsımca anlamsız bir spor dalı.

KoppuK

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,282
İsim
OrkunBaysal
Powerlifting: Fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin yaptığı spor yöntemidir, vücut geliştiricilere oranla daha ince ama kaslı gözükürsünüz. Buradaki amaç; olabildiğince yüksek ağırlığı kaldırmaktır, bir nevi kendi rekorunuzu kırmak gibi... Setler halinde değil de örneğin tek seferde 100 kg kaldırdınız sonra 110 denediniz gibisinden bir spor. 50 kilo çocukların 110 kiloyu rahatça kaldırdığını görünce bu spor dalının vücut geliştirmeden daha iyi olduğunu düşünüyorum.
1630617014780.png

anlıyorum

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cahilce bir yorum olmuş, bir kere powerlifting denilen spora genelde yurtdışı profesyonel anlamda bakılır. 110 kg kaldıran 50 kiloluk çocuk powerlifting kategorisine dogru dürüst profesyonel açıdan girmez. Powerlifting'deki adamlar, 100 kiloluk agırlık merkezi hayvani taşları yerden kaldırıp üste dizme ile beline halat baglı kamyonu çekmek (strongman) veya kocaman agaç kütügünü fırlatmak (İskoç oyunları) gibi şeylerlede ilgilenebilirler. Ama esasında powerlifting 3 ana vucüt geliştirme egzersizinden oluşur. Bunlar squat, deadlift ve bench press'dir. Bu üçünü toplamda en yüksek KG ile kaldırabilen kazanır. Adamlar göbekli oldugundan (paso karbonhidrat yemek) bench'de göbek seviyelerine degdirmeleri gibi (belly up) şeyler görünür.

Bodybuilding bildiginiz vucut geliştirme, esas powerlifting'de çok agır kilolara girdiginizden sakatlanma riski çok daha yüksektir.

Crossfit en sevmedigim şey eger profesyonal anlamda konuşursak, yok kürek makinesini deli gibi çek sonra git agırlık kaldır. İnsanı aşırı yoran, şahsımca anlamsız bir spor dalı.
Dipnotu okusan böyle boş yorum atmazdın.
Bunlar strongman sadece powerlifting yapmıyorlar ki

johndoe

80+
Dip notu okumam yorumumun boş oldugu anlamına gelmiyor, belliki bu konuda bilgi eksikliginiz var ve üstüne üstlük cahilce spor yapıyorsunuz gibi gözüküyor. 3.5 saat halter kaldırmak nedir, overtraining. Dogru dürüst bilgi edinin bu konularda lütfen.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Merhaba,

Genelde insanlar sürekli bodybuilding için spor salonuna gidiyor fakat ben biraz rehberlik etmek amacıyla bu yazıyı yazmak istedim;

Bodybuilding: Vücudunuzu iri yapıp kaslı gözükmek istiyorsanız yapmanız gereken spordur, burada amaç; hareketleri setler halinde yapmaktır, sakatlanma riski vardır ve hareketler bayağı yorucudur.

CrossFit: Herhangi bir araç gerektirmeyen, evde de yapılabilen spordur. Türkiye' de çok bilinmiyor fakat diğer tüm sporlardan daha işlevsel olduğunu düşünüyorum. Bu sporu yapanlar fit görünür ve yüksek kondisyona sahiptirler, yukarıda bahsettiğim sporları yapanlar bu yöntemde hemen yorulabilir.

Ben bu 3 fitness türünden CrossFit yapıyorum arada sırada, kondisyona gerçekten etkisi oluyor fakat aşırı yorucu.

3.5 saat aralıksız spor salonunda halter kaldırdığım zamanlar bile bu kadar yorulduğumu bilmem.

Dipnot: Spor yapmıyorum fakat sporla ilgili araştırmalar yapıyorum yanlışım varsa özür dilerim.
powerlifting dediğin gibiyse yapanların vücuduna yazık.

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
powerlifting dediğin gibiyse yapanların vücuduna yazık.
17 yaşındayım ilgilendiğim dal Powerlifting. 82 kilo bazında yarışıyorum 2022-2023 yarışmalarına katılmayı planlıyorum ve uğrunda çalışıyorum. Vücuduma herhangi bir şekilde yazık denemez. Konuda powerlifterlar yanlış bir biçimde anlatılmış. Bizim asıl amacımız @johndoe nin de dediği gibi üç ana dalda yarışmak.

KoppuK

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,282
İsim
OrkunBaysal
Dipnotu okusan böyle boş yorum atmazdın.

Bunlar strongman sadece powerlifting yapmıyorlar ki
her power lifter fit ve atletik değil çoğu yağlı düşük siklettekiler dediğin gibi 60 70 kg adamlar o kadar fazla kilolar kaldırıyor genellemen yanlış olmuş

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,595
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
Merhaba,

çok güzel bi konu olmuş ellerine sağlık

Top Bottom