Gripen
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
Merhabalar.
Birçok kişi monitorüne o.c yapmayı bilmiyor. bu konuyu kapatmak için bir rehber hazırlayayım dedim. Nvidia için technopatta bir rehber vardı. bende amd için yapayım dedim. şimdi sırasıyla uyguladığım seyleri yapın
burdan crunun herhangibi bir sürümünü indirin.
Rar'ı açın.
Rar'da CRU.exe diye bir program var onu açın.
önünüze
böyle bir ekran çıkıcak.
şimdi burda yukardaki monitor sekmesinden (active) haricinde tüm monitorleri siliyoruz.
sildikten sonra. detailed resolutionsun altındaki add butonuna tıklayın. önünüze böyle bir ekran çıkıcak
burdan sol üstteki timingteki yazının üstüne tıklayıp lcd standart diyoruz.
böyle bir şey olmalı.
çözünürlüğü otomatik olarak ayarlıcaktır. siz sadece alttaki refresh rateyi kaç istiyorsanız onu yazı ve ''OK'' deyin.
sisteme restart atın ve masaüstüne gelin
masaüstünden rasgele biryere sağ tıklayın ve görüntü ayarlarına girin. en aşşağı inin
burda gelişmiş görüntü ayarları var. girin önünüze
böyle bir ekran çıkıcak.
en altta XXXXXX için görüntü bağdastırıcısı özellikleri var.
ona basın karşınıza
böyle bir ekran çıkıcak.
en üstten monitoru seçin ve karşınıza
böyle bir ekran çıkıcak. ordan ekran yenileme hızını değiştirin.
ve uygula deyin. monitor siyah ekrana düşücek. biraz bekleyin 10 saniye içerisinde kendine geliyor.
ondan sonra ayarları uygula deyip kullanabilirsiniz.
tebrikler! monitorunuzu o.c yaptınız.
inşallah işinize yarar
iyi günler.
Birçok kişi monitorüne o.c yapmayı bilmiyor. bu konuyu kapatmak için bir rehber hazırlayayım dedim. Nvidia için technopatta bir rehber vardı. bende amd için yapayım dedim. şimdi sırasıyla uyguladığım seyleri yapın
Custom Resolution Utility (CRU)
Custom Resolution Utility (CRU) is an EDID editor that focuses on custom resolutions. CRU shows you how the monitor defines resolutions and other capabilities and gives you the power to change it. Add
www.monitortests.com
Rar'ı açın.
Rar'da CRU.exe diye bir program var onu açın.
önünüze
böyle bir ekran çıkıcak.
şimdi burda yukardaki monitor sekmesinden (active) haricinde tüm monitorleri siliyoruz.
sildikten sonra. detailed resolutionsun altındaki add butonuna tıklayın. önünüze böyle bir ekran çıkıcak
burdan sol üstteki timingteki yazının üstüne tıklayıp lcd standart diyoruz.
böyle bir şey olmalı.
çözünürlüğü otomatik olarak ayarlıcaktır. siz sadece alttaki refresh rateyi kaç istiyorsanız onu yazı ve ''OK'' deyin.
sisteme restart atın ve masaüstüne gelin
masaüstünden rasgele biryere sağ tıklayın ve görüntü ayarlarına girin. en aşşağı inin
burda gelişmiş görüntü ayarları var. girin önünüze
böyle bir ekran çıkıcak.
en altta XXXXXX için görüntü bağdastırıcısı özellikleri var.
ona basın karşınıza
böyle bir ekran çıkıcak.
en üstten monitoru seçin ve karşınıza
böyle bir ekran çıkıcak. ordan ekran yenileme hızını değiştirin.
ve uygula deyin. monitor siyah ekrana düşücek. biraz bekleyin 10 saniye içerisinde kendine geliyor.
ondan sonra ayarları uygula deyip kullanabilirsiniz.
tebrikler! monitorunuzu o.c yaptınız.
inşallah işinize yarar
iyi günler.
Son düzenleme: