Crysis 3 No AA vs SMAA2TX vs DLSS4 Karşılaştırması

The Semih

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,602
Capture.webp

No AA vs SMAA2TX vs DLSS4

Karşılaştırmak için yukardaki metin tabanlı linke tıklayabilirsiniz.

Crysis 3 Remastered'da AA Yok, SMAA2TX ve DLSS4 arasında bir karşılaştırma yaptım. Bildiğiniz gibi, zamansal kenar yumuşatma (TAA) görüntüyü bulanıklaştırma eğilimindedir. DLSS4 hareket hâlindeyken görüntü kalitesini koruyan en iyi kenar yumuşatma teknolojisidir. SMAA2TX'in TAA'dan çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Keşke diğer oyunlar da TAA yerine SMAA2TX kullansa. Karşılaştırma için AA olmayan bir referans da ekledim.

Oyuncuların farkında olmadığı bir detay var: DLSS4 testleri genellikle sabit sahnede yapılıyor, ki bu bana mantıklı gelmiyor. Çünkü oyunlarda sabit durarak oynamıyoruz, sürekli hareket ediyoruz. Sahne hareket ederken bu AA teknolojilerinin dezavantajları ortaya çıkıyor. Görüntüyü yumuşatmak için önceki kareyi hesaplıyor ve bu da oyunun bulanıklaşmasına neden oluyor. Bu forumdaki oyuncuları bilinçlendirmek için bu konuyu açıyorum: Oynadığınız oyunlarda TAA kenar yumuşatma seçeneği varsa bunu kullanmayın. Oyun deneyimini çok olumsuz etkileyen bir teknoloji; özellikle online veya rekabetçi oyunlarda uzaktaki adamları görememek gibi birçok soruna neden olur.

DLSS bu konuda neden en iyisi? Çünkü yeni model Transformer ile hareketli sahnede %99 oranında netliği koruyor. Bu da gerçek "native" dediğimiz AA Yok ile neredeyse aynı keskinliği verdiği anlamına geliyor. Yukarıda görsel koydum, seçeneklerden kıyaslayabilirsiniz. AA Yok ile DLSS4 arasındaki kalite farkını görünce demek istediğimi anlayacaksınız. SMAA2TX ise temporal AA'lar arasında bence en iyisi. Keşke diğer oyunlarda SMAA2TX varsayılan olarak kullanılsaydı. Her neyse, ben bilgi konusu açıyorum ama bu tarz konular bu forumda çok tutmuyor. Sürekli AMD-NVIDIA kavgası yapmak yerine, bu tarz teknoloji tartışmaları yapalım; bilmeyenler de öğrenmiş olur.

Elinize sağlık, konu hakkında oldukça bilgilendirici bir içerik olmuş.

Geri