Neler Yeni

CS 2 MSI Afterburner testi

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
MSI afterburner ile test yaptım. Sistemim RTX 3080, R7 5800x3d ve 16 gb 3600 mhz ram. Görüntülerdeki değerler sizce normal mi? Fps çatışma anında 250 üstü olsa da drop yiyormuşum gibi bir hissiyat oluyor. Serverdan mı sistemimden mi yoksa internetimden mi kaynaklı bilemedim. Loss değerim de sağ üstte görüküyor bir sorun yok. Ölüm maçında drop vs yiyormuşum gibi gelmiyor. Genelde rekabetçi ya da faceit sunucularında yaşıyorum bu durumu.

Ekler

• cs 3.PNG
    cs 3.PNG
    1 MB · Hit: 121
  • cs 4.PNG
    cs 4.PNG
    1.3 MB · Hit: 121
  • cs 5.PNG
    cs 5.PNG
    22.9 KB · Hit: 117

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
çok fazla drop yiyorsun ssd sağlığını ve psunu söylermisin

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çok fazla drop yiyorsun ssd sağlığını ve psunu söylermisin
Bu sorun işlemcinin ekran kartına yetmemesinden dolayı olamaz değil mi? Elimdeki işlemci bildiğim kadarıyla 1920x1080 ayarlada bu işlemciyi rahat besliyebilmesi gerek. Güç kaynayğım MSI PSU MPG A850G PCIE5. SSD sağlığına bi bakmam lazım.

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Bu sorun işlemcinin ekran kartına yetmemesinden dolayı olamaz değil mi? Elimdeki işlemci bildiğim kadarıyla 1920x1080 ayarlada bu işlemciyi rahat besliyebilmesi gerek. Güç kaynayğım MSI PSU MPG A850G PCIE5. SSD sağlığına bi bakmam lazım.
işlemci veya erkan kartınızda herhangi bir dar boğaz yok PSU'nuzda gayet iyi bir model. Driverlarınız güncel mi

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
1729545336013.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci veya erkan kartınızda herhangi bir dar boğaz yok PSU'nuzda gayet iyi bir model. Driverlarınız güncel mi
Driverlarım güncel. 2 adet ssd'im var, sağlıkları bu durumda. Bu arada geçen ekran kartını değiştirirken anakarta bağlı olan ssd kablolarında 1 ve 2'nin yerini değiştirmiş olabilirim. Bu durumun böyle bir soruna neden olacağını sanmıyorum ama yine söylemek istedim.

@Oğuzhan Yücel hocam drop var dediniz. Hangi değerden dolayı dediniz? Nerede belli oluyor?

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Alıntıyı görüntüle

Driverlarım güncel. 2 adet ssd'im var, sağlıkları bu durumda. Bu arada geçen ekran kartını değiştirirken anakarta bağlı olan ssd kablolarında 1 ve 2'nin yerini değiştirmiş olabilirim. Bu durumun böyle bir soruna neden olacağını sanmıyorum ama yine söylemek istedim.

@Oğuzhan Yücel hocam drop var dediniz. Hangi değerden dolayı dediniz? Nerede belli oluyor?
Hocam Frame %1 ile Frame %0.1 değerleri ne kadar düşük olursa o kadar drop oluyor demektir sizde 2side bir ortalama min aldığınız fpste 3 sisteminizde bir sıkıntı var SSD sağlıklarıda normal

Hocam siz Hwinfo ve Occt indirirmisiniz 15dk bir occt testi yaparsanız ve hwinfodan da sensörleri açarak bir test yapın

1729546287366.png

ekranınız şöyle dursun

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
Hocam Frame %1 ile Frame %0.1 değerleri ne kadar düşük olursa o kadar drop oluyor demektir sizde 2side bir ortalama min aldığınız fpste 3 sisteminizde bir sıkıntı var SSD sağlıklarıda normal

Hocam siz Hwinfo ve Occt indirirmisiniz 15dk bir occt testi yaparsanız ve hwinfodan da sensörleri açarak bir test yapın
Sorunun kaynağı ne olabilir? Ekran kartının furmark testini atabilirim isterseniz. Ben baktığımda bir sorun yoktu. Bİr de siz bakarsanız benim için daha iyi olur.

Furmark testi ve gpu-z testi de bu şekilde.

Ekler

• rtx.jpg
    rtx.jpg
    411.9 KB · Hit: 39

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Sorunun kaynağı ne olabilir? Ekran kartının furmark testini atabilirim isterseniz. Ben baktığımda bir sorun yoktu. Bİr de siz bakarsanız benim için daha iyi olur.
furmak testi çok bir anlam ifade etmiyor sadece ekran kartının ısınıp ısınmama değerleri ortada occt tüm sistemi yük altına sokuyor daha reel bir sonuç almış oluyoruz

sorunun kaynağı işlemcinin ghz kısmasından kaynaklı olabilir

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA

Alıntıyı görüntüle
ekranınız şöyle dursun
Uygulmayı daha önce kullanmadım. Biraz geç atabilirim. Sorun olmaz değil mi?

furmak testi çok bir anlam ifade etmiyor sadece ekran kartının ısınıp ısınmama değerleri ortada occt tüm sistemi yük altına sokuyor daha reel bir sonuç almış oluyoruz

Ekran kartını atma nedenim aslında ekran kartını yeni almamdan dolayı. 2. el aldım. Ekran kartında bir sorun varsa bunu bilmem benim için daha iyi olur hala iade etme imkanım var

bu attığınız testte ekran kartını sağlıklı olup olmadığını anlama imkanımız var mıydı?

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
yok zaten şimdi yatacağım
1729546599430.png

combined test configteki kutuların hepsini tikleyip öyle yapın sabah olunca bakarım

Ekran kartını atma nedenim aslında ekran kartını yeni almamdan dolayı. 2. el aldım. Ekran kartında bir sorun varsa bunu bilmem benim için daha iyi olur hala iade etme imkanım var

bu attığınız testte ekran kartını sağlıklı olup olmadığını anlama imkanımız var mıydı?
evet neyde sorun olduğunu görmüş olacağız

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
yok zaten şimdi yatacağım
Alıntıyı görüntüle
combined test configteki kutuların hepsini tikleyip öyle yapın sabah olunca bakarım

evet neyde sorun olduğunu görmüş olacağız
tamamdır hocam hemen şimdi yapacağım araştırıp bu konuda yardımcı olabilirseniz benim için çok makbule geçer açıkçası daha önce gtx 1070 ile düşük fps almaktan drop yiyor iken şimdi bu nedenden dolayı yiyorum kartta sorun var ise iade edebilme imkanım var o yüzden kıse sürede halletmem benim için çok iyi olur

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
tamamdır hocam hemen şimdi yapacağım araştırıp bu konuda yardımcı olabilirseniz benim için çok makbule geçer açıkçası daha önce gtx 1070 ile düşük fps almaktan drop yiyor iken şimdi bu nedenden dolayı yiyorum kartta sorun var ise iade edebilme imkanım var o yüzden kıse sürede halletmem benim için çok iyi olur
sonuçları buraya atın sabah bakarım iyi akşamlar

Top Bottom