Çözüldü✓ CS2 OYUNUNA GİRDİĞİMDE RENKLER DALGALANIYOR

Reaksiyon skoru
0
çok iyi bir monitörüm yok sistemimi yeni topladım şuan yeterli bütçem olmadığı için eski monitörümü (samsung sync2233 60hz vga) hdmi dönüştürücü ile birlikte kullanıyorum, az da olsa renk dalgalanması sürekli var buna alışığım ne de alsa eski bir teknoloji + dönüştürücü fakat cs2 oyununa girdiğim zaman ciddi anlamda dalgalanıyor ve dayanılmaz bir hale geliyor, görüntünün ekran kaydını alıp izlediğim zaman ise dalgalanma olmuyor bu yüzden sorun monitörde değil de acaba ekran kartında mı, render yaparken bir şeyler ters mi gidiyor yoksa nvdia ayarlarını mı düzenlemem lazım bilmiyorum, son 6-7 yıldır akademi ile uğraştığım için sektöre oldukça uzaklaştım basit bir kullanıcı olarak lütfen kardeşinize bir yardımda bulunun.

Ekran görüntüsü aldığım zaman dalgalanma belli olmadığı için telefondan çektiğim videoları ekliyorum, 1. videoda oyun içinde anlıkken çekilen 2. videoda ise nvdia ile ekran kaydı alıp yine aynı monitörde kaydı izlerken(dediğim gibi bunu yapınca görüntü gayet temiz oluyor o yüzden ekran kartında bir sorun olmasından şüpheleniyorum)

(not fp monitör arıyorum ancak yakın vakitte alacak gücüm ne yazık ki yok)

Sistem bilgileri:
windows 11 pro (lisanslı)
Asus prime A520 m-r
Galax 4060 1clickoc
Ryzen 5 5600
16gb 3200mh ram
Samsung syncMaster2233 60hz

dönüştürücüyü oynatınca renklerde de oynama oluyor mu bunu test et
dönüştürücü gevşek olduğu zaman oluyor tam da dediğiniz gibi bir şey bu dalgalanma ancak sabitledim ve dediğim gibi sadece cs2 de raw görüntü alırken gerçekleşiyor, ekran kaydı alıp izleyince veya masaüstünde, internette gezerken böyle bir şey olmuyor,

demek ki ondan kaynaklı. Sıcak fırsatlar bölümünü takip et forumda monitör indirimleri paylaşılıyor geçen 2k civarında samsung monitör paylaşıldı. 3k civarınada şuanda 120hz monitörler bulabilirsin. bunun gibi https://amzn.eu/d/17SPIjt
sanırım anlatamadım, aynı monitör ile kaydı izlerken veya başka işler yaparken o dalgalanma olmuyor, evet dalgalanma vga temassızlığında oluşan dalgalanmaya benziyor ancak öyle olsaydı ekran her zaman öyle görüntü verirdi diye düşünüyorum.
sadece cs2 oyununa girdiğim zaman anlık görüntü bu şekilde, temassızlık ile olsaydı ekran kaydını izlerken de o dalgalanmayı beklememiş gerekmez miydi bu arada monitör öneriniz için teşekkürler değerlendireceğim <3

Çözüm:
Monitörün hz yetersizliği.
max fps 60 yaptım düzeldi :/ sanırım yeni monitör alana kadar bu çile çekilecek.

Geri