Bağlantıda önerdiklerimi harfiyen uygulayın.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...
Steam üzerinden oyun dosyalarını doğrulayın. Rust için bu arada 16 GB Bellek yetersiz belirteyim.
Ayrıca Windows PC Manager yükleyip bir bellek temizlemesi yapın. Bu uygulama ile çöp dosya vb. temizliği yapmayın. Önbellek dosyalarını silme yönteminden dolayı, tarayıcılarda görselleri bozuyor. Bozulan sitelerde CTRL+F5 yapmanız gerekiyor. O yüzden temizliği bu uygulama ile yapmayın.
Microsoft Bilgisayar Yöneticisi, bilgisayarınız için bir yardımcı program uygulamasıdır. Tek tıklamayla destekleme, depolama alanı temizleme, dosya yönetimi ve varsayılan ayarlarınızın yetkisiz değişikliklere karşı korunması gibi özellikler sunar.
apps.microsoft.com
En sonunda da Wintoys ile önce tarama, sonrasında ise tamirat yapın.
İlk olarak DISM ve SFC tarayın. Tarama bitince çarpıya basarak raporu kapatın ve tamirata tıklayın.
Tamirat bittikten sonra CHKDSK tıklayıp benzer işlemleri uygulayın. Bu yöntem tamirat kısmı yeniden başlattıktan sonra olacak ve uzun sürecek.
Alıntıyı görüntüle