Neler Yeni

Yardım Csgo Map Yavaş Yükleniyor (Bilgisayar iyi)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,912
İsim
Emir Yusuf
Başlatma seçeneklerine bu kodu yazarsan haritaları önceden yüklüyor diye duymuştum.
+cl_forcepreload 1

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Rdr2, rainbow ve başka oyunlarda böyle olmuyor ama
İndirme işleminin önce mantığını anlaman gerekiyor. Cevabı önceki entrylerde verilmiş çünkü.

Bir indirme işlemi için ortada bir dosya, ve bu dosyayı barındıran bir sunucu, middleman görevi görecek bir cloud (zorunlu değil) birde alıcı sunucu lazım. Online oyunlardaki her oda, sunucu vs bir sunucu clusterından sana bilgiler verilerek işler ve yürür. Aynı şekilde seninde karşı tarafa bilgi vermen gerekir. Buna halk arasında Paket Alışverişi deniyor. Hani şu paket kaybı olayı varya. Heh bu o işte. Paketler sağlıklı olsa bile senin download hızın kadar karşı tarafın upload hızı da önemli.

Csgo da map bilgisi sunucudan alınır ve cachelenir. Sunucu ipsi her değiştiğinde cache yenilenir ki burada senden başka oyuncular da paket gönderdiği için, senin bu paketleri de alabilmem gerekiyor.

Kısaca oyuna bağlanma hızındaki yavaşlık senden de kaynaklanabildiği gibi oyunu oynamak istediğin kişilerin hızlarını da bağlıdır. Sunucu sana diğer oyunculardan gelen paketleri de ilettiği için geç bağlanıyor olabilirsin. Csgo nun mantığını bilmiyorum ama bir online oyunun genel çalışma mantığı bu şekildedir.

Megan

80+ Silver
İndirme işleminin önce mantığını anlaman gerekiyor. Cevabı önceki entrylerde verilmiş çünkü.

Bir indirme işlemi için ortada bir dosya, ve bu dosyayı barındıran bir sunucu, middleman görevi görecek bir cloud (zorunlu değil) birde alıcı sunucu lazım. Online oyunlardaki her oda, sunucu vs bir sunucu clusterından sana bilgiler verilerek işler ve yürür. Aynı şekilde seninde karşı tarafa bilgi vermen gerekir. Buna halk arasında Paket Alışverişi deniyor. Hani şu paket kaybı olayı varya. Heh bu o işte. Paketler sağlıklı olsa bile senin download hızın kadar karşı tarafın upload hızı da önemli.

Csgo da map bilgisi sunucudan alınır ve cachelenir. Sunucu ipsi her değiştiğinde cache yenilenir ki burada senden başka oyuncular da paket gönderdiği için, senin bu paketleri de alabilmem gerekiyor.

Kısaca oyuna bağlanma hızındaki yavaşlık senden de kaynaklanabildiği gibi oyunu oynamak istediğin kişilerin hızlarını da bağlıdır. Sunucu sana diğer oyunculardan gelen paketleri de ilettiği için geç bağlanıyor olabilirsin. Csgo nun mantığını bilmiyorum ama bir online oyunun genel çalışma mantığı bu şekildedir.
Sonunda düzgünce açıklayan birisi. Teşekkür ederim açıklama için :)

cr4ck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Doğukan
Oyuna geç bağlanıyor
Saçma gelebilir ama bir yerde az fps almanın oyuna daha hızlı bağlanmana yardımcı olduğunu duymuştum, fps_max komutuyla bir dene istersen.

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom

hacky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yakup Türksoy
Csgo da çok iyi sistemlerde bile mapa bağlanırken donuyor ve uzun sürüyor bide tiklarsan yanıt vermiyor a geçiyor belkide Hep bana böyle denk gelmiştir.

Kerem gök

80+ Silver
eğer "mekan yükleniyor" kısmında kalıyorsa bu sorun bende de var ve bi çözümü yok, laptopumda yoktu ama pc yi topladdığımdan beri bu sorun var

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,366