Neler Yeni

Ctr ayarı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Metehan Ersöz
....c

Son düzenleme:

abcdefg1234

80+ Silver
Selamlar,
DA-2 sistemimde stok soğutucuyu itopya indirimlerinden AMD Wraith Prism alarak değiştirdim.İslemcimi 3.9 Ghz 1.054 V ile kullanmaktayım.Hazır soğutucuyu değiştirmişken Ghz değiştireyim diye düşündüm ve CTR 2.1 uygulamasını internette gördüm ama hiçbir bilgim yok ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum.Bios sıfırlayıp (Ram profilide dahil olmak üzere) LLC3 gibi ayarlar sonrasında programi diognestic ile çalıştırmanız yeterlidir şeklinde yazanlar var.VDDRC Cpu Load Line Colibration ayarını biostan buldum ama Auto,Regular,Medium,High,Extrem) şeklinde yazıyor ve Precision Boost Overdrive= Disable şeklinde.Hicbir bilgim yok.Yardimci olursaniz Çok sevinirim
CTR kullanmadan Deneye deneye bulun daha iyi bence.

Cpu LLC auto veya medium yapabilirsiniz.

PBO kapatın gereksiz voltaj veriyor.

Başlangıç olarak 4.2 Ghz 1.2V deneyin. Prime95 te 10-15 dk mavi ekran yemezseniz voltajı 5-10mV düşüre düşüre ilerleyebilirsiniz veya voltaj arttırıp daha yüksek frekansları da deneyebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Metehan Ersöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumun için teşekkür ederim.Öncelikle biosu sıfırladıktan sonra RAM profilini 3000 MHZ yapmalı mıyım? LLC Medium ( LLC3 mü oluyor?)
Bu ayarlar sonrasında uygulama Tuner kısmından Diagnostic kısmına basmadan önce bi ayarı değişmem mi gerek yoksa sadece diagnostic diyip uygulamanın auto sonuçlarına göre belirlenen değerleri mi girmem gerekiyor ?

abcdefg1234

80+ Silver
Yorumun için teşekkür ederim.Öncelikle biosu sıfırladıktan sonra RAM profilini 3000 MHZ yapmalı mıyım? LLC Medium ( LLC3 mü oluyor?)
Bu ayarlar sonrasında uygulama Tuner kısmından Diagnostic kısmına basmadan önce bi ayarı değişmem mi gerek yoksa sadece diagnostic diyip uygulamanın auto sonuçlarına göre belirlenen değerleri mi girmem gerekiyor ?
Programı cok detaylı bilmiyorum ama bildiklerimi yazıyım; X.M.P açık olmalı. Ryzen Master ve Cinebench R23 yüklü olmalı.LLC msi anakartlarda mode3 öneriliyor asusta durum ne bilmiyorum o yüzden auto veya medium dedim.CTR yaparken PBO açık olmalı mı bilmiyorum ben manuel overclock yaparken kapatın diye söylemiştim.
Biosta XMP açın geri kalan her şeyi auto da bırakıp programı çalıştırın isterseniz. İşlemciye bir şey olmaz korkmayın en kötü çok ısınırsa kapanır başka da bir şey olmaz.Test bittiginde işlemcinizin hangi slikon olduğunu söylüyor ve overclock ve undervolt için frekans ve voltaj değeri öneriyor. Önerdiği değerleri biostan manuel olarak girip test edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Metehan Ersöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
.....r

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular