CTR için ek bios ayarı

euwest

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
496
CTR için ekstaradan gerekli bi ayar varmı pbo cpb kapatılmalı mı veya başka bir ayar?

CPB Açık
PBO kapalı
GHz ayarı AUTO
Voltaj ayarı AUTO
CPPC1-2 preferred cores Enabled

CPB Açık
PBO kapalı
GHz ayarı AUTO
Voltaj ayarı AUTO
CPPC1-2 preferred cores Enabled
şuan b450ms2h default bios ile yapıyorum diagnostic cpbden ghz ve voltajdan eminim de diğer ikisi defaultta ne durumda bilmiyorum napayım testi etkiler mi ?

şuan b450ms2h default bios ile yapıyorum diagnostic cpbden ghz ve voltajdan eminim de diğer ikisi defaultta ne durumda bilmiyorum napayım testi etkiler mi ?
CPU settings kısmında advancede gir orda altta CPPC var onu aç. PBO ise AMD Overclocking veya AMD CBS kısmında olucaktı.

CPU settings kısmında advancede gir orda altta CPPC var onu aç. PBO ise AMD Overclocking veya AMD CBS kısmında olucaktı.
CPPC ve CPPC Preferred vardı ikisi de auto idi enable yaptım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CTR İçin bunları yapmam gerekiyor okey peki örnek veriyorum o.c için gerekli stabil değerlere ulaştığımda onu biosa girerken bu ayarlar mı kalmalı bu ayarları değiştirmeli miyim yani kısacası manuel voltaj-ghz ayarlarımızı yazarkenki ek ayarları sormak istiyordum :)

CPPC ve CPPC Preferred vardı ikisi de auto idi enable yaptım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CTR İçin bunları yapmam gerekiyor okey peki örnek veriyorum o.c için gerekli stabil değerlere ulaştığımda onu biosa girerken bu ayarlar mı kalmalı bu ayarları değiştirmeli miyim yani kısacası manuel voltaj-ghz ayarlarımızı yazarkenki ek ayarları sormak istiyordum :)
Kalsın bir şey olmaz.

Adsız.png

bana ctr'nin önerdiği şekilde 4.35ghz 1,175v verdim small ffts hariç tüm testlerden geçiyor small fftsden geçmesi için 1.2 vermem gerekiyor napayım sence ya da boşveer senin yerinde olsam 4.5 1,27v mi kullanırdım diyorsun bu arada testlerde 77 dereceyi geçmiyor(4.5ghz 1,27v)

Alıntıyı görüntüle
bana ctr'nin önerdiği şekilde 4.35ghz 1,175v verdim small ffts hariç tüm testlerden geçiyor small fftsden geçmesi için 1.2 vermem gerekiyor napayım sence ya da boşveer senin yerinde olsam 4.5 1,27v mi kullanırdım diyorsun bu arada testlerde 77 dereceyi geçmiyor(4.5ghz 1,27v)
Bende 3100 gold 1.225v 4.37 öneriyor. 4.4 GHz 1.275v veriyorum. 4.45 1.25v öneriyor sana. 4.5 1.27v sıkıntısız olabilir. 4.5 iyidir.
1607297943232.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,955
Üyeler
186,820
Son üye
scvh
Geri