CUDA VE İŞLEMCİ

Reaksiyon skoru
37
Arkadaşlar merhaba.RTX 2080 Tİ VE 2060 arasında çekirdek ve cuda sayısı farkına bakıyorum rtx 2060 ve 2080 ti de cekirdek frekansları eşit ama cuda sayısı 2080 ti de 4352 2060 da 1950 işlemci frekansından cok cuda sayısı mı önemli? cuda sayısı yuksek olsun çekirdek hızı düşük olsun yeterli mi ?yoksa çekirdek hızınında bir önemi var mı ?

Ekran kartı seçilirken genelde çekirdek hızına vb bakılmaz. Mimari ve gpu'ya bakılır benim bildiğim. O yüzden ekran kartı seçerken çekirdek hızı bir kriter oluşturmamalıdır diye düşünüyorum.

Ekran kartı seçilirken genelde çekirdek hızına vb bakılmaz. Mimari ve gpu'ya bakılır benim bildiğim. O yüzden ekran kartı seçerken çekirdek hızı bir kriter oluşturmamalıdır diye düşünüyorum.
rtx 2080ti ve 2070 ekran kartı bellek hızı 14000 aynı yani cuda sayıs ıhariç hepsinin ozelliği aynı

rtx 2080ti ve 2070 ekran kartı bellek hızı 14000 aynı yani cuda sayıs ıhariç hepsinin ozelliği aynı
O yüzden zaten onlara bakılmasını önermiyorum. Verilere bakınca neredeyse aynı kart gibi görünüyorlar ama arada ciddi bir performans farkı var.

O yüzden zaten onlara bakılmasını önermiyorum. Verilere bakınca neredeyse aynı kart gibi görünüyorlar ama arada ciddi bir performans farkı var.
gtx 1080nin cuda sayısı 2560 mış rtx 2060 ın ise 1950 aradaki performans farkı cuda dan doğuyor.Diğer butun özellikler rtx 2060da daha iyi ekran kartı belleği cekirdek hızı rtx 2060 da daha hızlı ama cuda 1950 o yuzden gtx 1080 daha mantıklı sanırım. yani en onemli özellik cuda sanırım ekran kartında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı fark 2070 ve 2080 arasında var 2070 cuda sayısı 2304 2080 de 4352 aradaki fark a bak

Neyin ne olduğuna testlerle bakılır ona bakarsan game ready sürücüleri ile geçen yıl 2070 super bir oyunda %23 e kadar performans artışı yaşamıştı arastirabilirsin gameready i

Ekran kartıı karşılaştırırken cuda sına çekirdeğine hızına filan bakılmaz. Ekran kartının genel performansına bakılır. Aaa bunun çekirdek hızı daha hızlı bu daha fazla fps verir dersen yanılgıya düşersin.

Ekran kartıı karşılaştırırken cuda sına çekirdeğine hızına filan bakılmaz. Ekran kartının genel performansına bakılır. Aaa bunun çekirdek hızı daha hızlı bu daha fazla fps verir dersen yanılgıya düşersin.
Daha o gün biri bu yüzden 2070 super vs rx 580 diye konu açmıştı sanırım. 😂

hepsi önemli.Fakat gözlemlerim de cuda yuksekse cok iyi performans sağlıyor.Cuda işlemcinin ekran kartını daha iyi kullanmasını sağlıyormuş.Test ile bir ekra nkartı ile diğer ekran kartının farkını nasıl anlayabilicem ?Uretici firmalar kafalarına göre koymuyor olsa gerek o cuda ile cekirdeği.Çekirdek sayısı bellek hızı cuda sayıs ı hepsi orantılı olması gerekiyor.Orantı yoksa zaten performans olmaz.BU orantıyı da muhendisler belirliyor.

Ekran kartı alırken CUDA falan bakmak gereksiz. Youtube'a yazıyorsun XX ekran kartı oyun performansı HD izle.

AMD de CUDA gibi bir teknoloji yok mesela sizin düşüncenize göre onlar ekran kartı olmuyor.

• Hahaha
Reaksiyonlar: cici
Ekran kartı alırken CUDA falan bakmak gereksiz. Youtube'a yazıyorsun XX ekran kartı oyun performansı HD izle.
sistem uymuyor.Adam gidiyor başka ekran kartı kullanıyor.Y a da cok rahat bir şekilde bir ekran kartı alacakken daha iyi çekirdek cuda ve bellek hızı olan ekrn kartı alabiliyorsun.Bellek hızı cuda cekirdek hızı onemli bence.Gpu ozellikler ibakılmayacaks neden var ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AMD de CUDA gibi bir teknoloji yok mesela sizin düşüncenize göre onlar ekran kartı olmuyor.
amd de başka teknoloji var. Nvdia ekran kartında amd den daha iyi zaten. cuda ne demek araştırırsan ekran kartlarında farklı sistemlerin oldğunu görürsün

Geri