CUDA VE İŞLEMCİ

sistem uymuyor.Adam gidiyor başka ekran kartı kullanıyor.Y a da cok rahat bir şekilde bir ekran kartı alacakken daha iyi çekirdek cuda ve bellek hızı olan ekrn kartı alabiliyorsun.Bellek hızı cuda cekirdek hızı onemli bence.Gpu ozellikler ibakılmayacaks neden var ?
Şöyle söyleyeyim. Evet o özelliklerin etkisi var ama en önemli olan şey mimari. Zaten 2 kartı karşılaştırıyorsan mesela RTX2060 VS 2060 Super yazdığında bir sürü video çıkıyor zaten. O yüzden bu tarz özelliklere bakmaya gerek yok.

rtx 2070 ile rxx 580 arassında yazılım çekirdek bellek farkı var. performans olarak rtxx 2070 daha iy olmasının sebebi bunlar.Ekran kartını test ile göremezsin. her ekran kartı her işlemci ram ile aynı performansı vermez. onemli olan o ekran kartınınverdiği performansı en iyi şekilde değerlendirebilmektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle söyleyeyim. Evet o özelliklerin etkisi var ama en önemli olan şey mimari. Zaten 2 kartı karşılaştırıyorsan mesela RTX2060 VS 2060 Super yazdığında bir sürü video çıkıyor zaten. O yüzden bu tarz özelliklere bakmaya gerek yok.
şunu gözlemledim nvdia seri ürettiği kartlar da cuda sayısını arttırıp serisini arttırıyor. bu nedenle 2060super 2060 dan daha iyi . aradaki farkı testten gozlemleyemezsin. 3 5 FPS GİBİ FARK GELEBİLİR AMA MUHAZZAM CUDA FARKI VAR.

AMD de CUDA gibi bir teknoloji yok mesela sizin düşüncenize göre onlar ekran kartı olmuyor.
aynı sekilde amd de de stream diye geçiyor. çekirdek hücre

Son düzenleme:
sistem uymuyor.Adam gidiyor başka ekran kartı kullanıyor.Y a da cok rahat bir şekilde bir ekran kartı alacakken daha iyi çekirdek cuda ve bellek hızı olan ekrn kartı alabiliyorsun.Bellek hızı cuda cekirdek hızı onemli bence.Gpu ozellikler ibakılmayacaks neden var ?

AMD de başka teknoloji var. Nvdia ekran kartında AMD den daha iyi zaten. cuda ne demek araştırırsan ekran kartlarında farklı sistemlerin oldğunu görürsün
CUDA nın ne oldugunu biliyorum zaten. Bir GPGPU o. OpenCL gibi. AMD de karşılığı ne? Adı yani?

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Ben sadece CUDA yı biliyordum. AMD denin ki ünsüz demek oluyor.

Benim PC de "NVIDIA GeForce with CUDA" stikırı var zaten. CUDA Toolkit bile kurmuşluğum var nasıl bilmiyorum?

Ben büyük harflerle NVIDIA yazdım ama böyle oldu garip.

CUDA nın ne oldugunu biliyorum zaten. Bir GPGPU o. OpenCL gibi. AMD de karşılığı ne? Adı yani?
her ekran kartının kendine göre mimarisi var cuda sayısı nvdia krtı için geçerli zaten bn sana rx 570 ile gtx karşılaştır demiyorum =) ben sana direk nvdia am d den daha iyi diyorum.Cunku nvdianın mimarisi daha iyi. Amd nin mimarisi yetişir belki ileriki yıllarda.Cuda sayısı ne kadar cok olursa o kadar iyi işlem hızlılığı sağlıyor ekran kartı.Git rtx sersisine bak bellek çekirdek hızlarında bir fark goremiceksin hepsinin cuda sayısı farklı. e n yuksekcuda sayısı rtx 208 0 ti sonra 2080 super diye gidiyor. en dusuk cuda sayısı 2060 da ve 2080 ti ile 2060 kartlar arasında cekirde k belllek farkı yok neredeyse.

her ekran kartının kendine göre mimarisi var cuda sayısı nvdia krtı için geçerli zaten bn sana rx 570 ile gtx karşılaştır demiyorum =) ben sana direk nvdia am d den daha iyi diyorum.Cunku nvdianın mimarisi daha iyi. AMD nin mimarisi yetişir belki ileriki yıllarda.Cuda sayısı ne kadar cok olursa o kadar iyi işlem hızlılığı sağlıyor ekran kartı.Git rtx sersisine bak bellek çekirdek hızlarında bir fark goremiceksin hepsinin cuda sayısı farklı. e n yuksekcuda sayısı rtx 208 0 ti sonra 2080 super diye gidiyor. en dusuk cuda sayısı 2060 da ve 2080 ti ile 2060 kartlar arasında cekirde k belllek farkı yok neredeyse.
Bunu neden bana yazdın bildiğim şey. :D

Konu sahibini alıntıla editleyip.

her ekran kartının kendine göre mimarisi var cuda sayısı nvdia krtı için geçerli zaten bn sana rx 570 ile gtx karşılaştır demiyorum =) ben sana direk nvdia am d den daha iyi diyorum.Cunku nvdianın mimarisi daha iyi. AMD nin mimarisi yetişir belki ileriki yıllarda.Cuda sayısı ne kadar cok olursa o kadar iyi işlem hızlılığı sağlıyor ekran kartı.Git rtx sersisine bak bellek çekirdek hızlarında bir fark goremiceksin hepsinin cuda sayısı farklı. e n yuksekcuda sayısı rtx 208 0 ti sonra 2080 super diye gidiyor. en dusuk cuda sayısı 2060 da ve 2080 ti ile 2060 kartlar arasında cekirde k belllek farkı yok neredeyse.
Konu sahibi sizsiniz ama bildiğiniz halde konu açıyorsunuz sorunuzun cevabını.

Son düzenleme:
hepsi önemli.Fakat gözlemlerim de cuda yuksekse cok iyi performans sağlıyor.Cuda işlemcinin ekran kartını daha iyi kullanmasını sağlıyormuş.Test ile bir ekra nkartı ile diğer ekran kartının farkını nasıl anlayabilicem ?Uretici firmalar kafalarına göre koymuyor olsa gerek o cuda ile cekirdeği.Çekirdek sayısı bellek hızı cuda sayıs ı hepsi orantılı olması gerekiyor.Orantı yoksa zaten performans olmaz.BU orantıyı da muhendisler belirliyor.
Testleri youtube videolarından bulabilirsin. Ya da bazı benchmark sitelerinden.

Testleri youtube videolarından bulabilirsin. Ya da bazı benchmark sitelerinden.
testlere bakıyorum mesela rtx 2080 süper ile 2080 ti ile arada 15 fps fark var ama cuda sayısı olarak 2000 cuda fark ı var

AMD'de stream processor var CUDA daha iyi.
evet öyle ama dusuk cudalı nvida alacağıma yüksek streamli amd alırım ondan cuda yı anlamaya calısıyorum .

testlere bakıyorum mesela rtx 2080 süper ile 2080 ti ile arada 15 fps fark var ama cuda sayısı olarak 2000 cuda fark ı var

evet öyle ama dusuk cudalı nvida alacağıma yüksek streamli AMD alırım ondan cuda yı anlamaya calısıyorum .
nE alaka? :D

1 cuda sayısı kaç streame eşit ? cud a sayısı yüksekse iş yapıyor. 1 cuda alacağıma 5 stream lı amd ekran kartı almak daha mı mantıksız ?

• Hahaha
Reaksiyonlar: cici
asfasbxc.webp

varsayım düşünceler yerine böyle şeylere bakabilirsin.
Blender-Performance-BMW-Cycles-Render-680x442.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,908
Üyeler
186,262
Son üye
uhmets
Geri