Neler Yeni

Cumhurbaşkanı'nın diplomasının sahte olduğu ortaya çıkarsa devlette neler olur?

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,814
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
İşte önemli olan ''akıl'' okuduğun yer değil.
Aklı çok işe yarar olduğu için bence o dediğin senaryoya da hazırlanmıştır.

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Bu konuyu herkesin bilinçlenmesi için açtım çünkü bazı kişiler bunları bilmiyor çünkü kendisini'in üniversite'de çekilmiş bir fotoğrafı veya arkadaşı yok

Atadığı tüm bakanlar yetkisiz olacakları için o bakanların yaptıkları tüm işlemler de geçersiz hale gelir.

Atadığı tüm elçilerin görevi düşer.

Atadığı Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin görevleri düşer.

Atadığı tüm valilerin, kaymakamların, rektörlerin görevleri düşer.

Atadığı tüm genel müdürlerin, bakan yardımcılarının görevleri düşer.

Yani geriye doğru olarak tüm atama kararnameleri geçersiz hale gelir. Devlet bürokrasisi bir dakika içinde çöker. Ülkenin tüm elçilikleri, dış temsilcilikleri yetkisiz hale gelir.

Onayladığı bütün uluslararası sözleşmeler geçersiz hale gelir.

Meclis’in çıkardığı ve Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yürürlüğe giren bütün kanunlar geçersiz hale gelir. Örneğin, İstanbul Sözleşmesi kendiliğinden yürürlüğe girer. (Sözleşme, kendisinin başbakanlığı döneminde imzalanmıştı.)

Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarının hepsi düşer. Verilmiş cezalar kadük hale gelir, ceza verilen kişilere tazminat ödenir.

Beşli çeteye verilen tüm ihaleler geçersiz olur.

Peki Cumhurbaşkanı nasıl bir durumla karşı karşıya kalır?

Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlığı da ortadan kalkacağına göre kendisi, Yüce Divan sıfatı taşıyacak Anayasa Mahkemesi’nde değil, normal ağır ceza mahkemesinde yargılanacak duruma gelir. Yargılama için en az 400 milletvekilinin onaylaması gereken Meclis kararına da gerek olmaz.

Görevi süresince kendisine ödenen maaş, ek ödenek, Saray’ın yeme, içme, ısıtma, soğutma, iletişim, gibi giderleri ile bindiği uçakların yakıtlarından uçuş ekibinin maaşlarına kadar ve koruma ordusunun maaşlarından gizli ödenekten harcadığı her kuruşa kadar tümü kendisinden tahsil edilir.

Saray’da muhtarlara verdiği yemeklerden, Suudi Prens için getirtilen çalgı çenginin parasına kadar, Cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı tüm harcamalar kendisine ödetilir.

Diploma sahteyse buna sessiz kalan, sahteliğin üstünü örten üniversite yönetimleri ile Yüksek Seçim Kurulu üyeleri de çok ağır cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalır.
Bu anlatıklarının doğruluğunu bilmiyorum. O yüzden araştıracağım. Da öyle bir senaryo gerçekleşirse bu bir yüzükle ödenir mi?😂

iste-butun-servetim-bu-yuzuk.jpg

Az biraz sakin

80+ Bronze
Yeni gelecek iktidar bu işin peşinden koşarsa ülke çok iyi bir duruma gelir en basiti yap işlet devret projelerinin sözleşmeleri iptal olur sözleşmeler yeniden yapılır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence kaçmayı planlıyor
neye dayanarak sallıyorsunuz bilmiyorum şuanki siyaset zaten vur birini al ötekisini hükümet değişirse Mansur başkan hariç çok bir fark olacağını zannetmiyorum biri en azından terörü devlete sokmayacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

neye dayanarak sallıyorsunuz bilmiyorum şuanki siyaset zaten vur birini al ötekisini hükümet değişirse Mansur başkan hariç çok bir fark olacağını zannetmiyorum biri en azından terörü devlete sokmayacak
kaçar kısmını kast ettim sallama derken

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,273
İsim
Mert Can Ergün
Hiç bir şey olmaz 3 maymun oynamaya devam ederler

Bura.K

80+ Silver
Bu konuyu herkesin bilinçlenmesi için açtım çünkü bazı kişiler bunları bilmiyor çünkü kendisini'in üniversite'de çekilmiş bir fotoğrafı veya arkadaşı yok
Sanırım bunu özellikle bana "ithafen" dediniz. Mesajınızı görmüştüm ama uzun uzun tartışmaya üşendiğim için sallamamıştım. Konu açacak kadar büyüdüyse bari uğraşıp yazayım.
Atadığı tüm bakanlar yetkisiz olacakları için o bakanların yaptıkları tüm işlemler de geçersiz hale gelir.
Atadığı tüm elçilerin görevi düşer.
Atadığı Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin görevleri düşer.
Atadığı tüm valilerin, kaymakamların, rektörlerin görevleri düşer.
Atadığı tüm genel müdürlerin, bakan yardımcılarının görevleri düşer.
Yani geriye doğru olarak tüm atama kararnameleri geçersiz hale gelir. Devlet bürokrasisi bir dakika içinde çöker. Ülkenin tüm elçilikleri, dış temsilcilikleri yetkisiz hale gelir.
Onayladığı bütün uluslararası sözleşmeler geçersiz hale gelir.
Meclis’in çıkardığı ve Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yürürlüğe giren bütün kanunlar geçersiz hale gelir. Örneğin, İstanbul Sözleşmesi kendiliğinden yürürlüğe girer. (Sözleşme, kendisinin başbakanlığı döneminde imzalanmıştı.)
Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarının hepsi düşer. Verilmiş cezalar kadük hale gelir, ceza verilen kişilere tazminat ödenir.
Beşli çeteye verilen tüm ihaleler geçersiz olur.
Peki Cumhurbaşkanı nasıl bir durumla karşı karşıya kalır?
Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlığı da ortadan kalkacağına göre kendisi, Yüce Divan sıfatı taşıyacak Anayasa Mahkemesi’nde değil, normal ağır ceza mahkemesinde yargılanacak duruma gelir. Yargılama için en az 400 milletvekilinin onaylaması gereken Meclis kararına da gerek olmaz.
Görevi süresince kendisine ödenen maaş, ek ödenek, Saray’ın yeme, içme, ısıtma, soğutma, iletişim, gibi giderleri ile bindiği uçakların yakıtlarından uçuş ekibinin maaşlarına kadar ve koruma ordusunun maaşlarından gizli ödenekten harcadığı her kuruşa kadar tümü kendisinden tahsil edilir.
Saray’da muhtarlara verdiği yemeklerden, Suudi Prens için getirtilen çalgı çenginin parasına kadar, Cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı tüm harcamalar kendisine ödetilir.
Diploma sahteyse buna sessiz kalan, sahteliğin üstünü örten üniversite yönetimleri ile Yüksek Seçim Kurulu üyeleri de çok ağır cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalır.
Bunların hiçbirisi olmayacak. Çünkü Erdoğan'ın diploması gerçek. Askerliğini yaptığı rütbe seviyesi için Üniversite diploması gerekiyor. Ayrıca "Resmi Evrakta Sahtecilik" suçlarıyla kendisine açılan davaların hepsini kazandı. Ha, şimdi dersin "yargıların ipleri onun elinde" falan, bu davaları açan zaten YARSAV. Eğer elinizde geçerli olmadığına dair net bir kanıtınız varsa bunu mahkemeye sunarsınız. YSK dahil çoğu kurum bu iddiayı yıllardır reddetmekte. Elinizde bir kanıt varsa bekliyorum.
Muhalif birisi olmama rağmen ben bu iddiayı çok saçma buluyorum.
Erdoğan daha gücünü kazanmadan önce CB seçimlerine girebildiyse zaten Diploması kabul görmüş demektir.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası