Neler Yeni

Custom klavyeler hakkında merak edilenleri sorabilirsiniz.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben de bir şeyler sorayım bari.

Bu klavyeler çok ucuza bir sürü ses yalıtım malzemesi + gasket mount + RGB + kablosuz ve kablolu kullanım + PBT tuşlar + hot-swap sunuyor. Sunmadığı bir şey yok. Peki bunların bozulma oranı nedir? Kaliteli bir custom ile örneğin @Salih7158 arkadaşın attığı AK820 arasında ne gibi bir fark kalıyor ki? Çok daha iyi switchler olamaz herhalde zira o kadar malzeme varken gerçekten hissiyat, ses çok değişemez herhalde (Not: Optik, ayarlanabilir mesafeli anahtarlar VS. hariç tutuyorum). Hadi alüminyum kasa falan desek o da 3-5K'lıkalrın fiyat farkına yetmez.

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Talat
bu klavyenın avantajı nede bu kadar tercih ediliyor beyler benım görüşüm tuşları büyük + mekanik o kadar

Salih7158

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Salih
Ya bu yurt dışı klavyelerin bazıları sıkıntılı cidden. Ak820 düz modeli hiç incelemesi yok neredeyse.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,436
İsim
Muhammed efe
Ben de bir şeyler sorayım bari.

Bu klavyeler çok ucuza bir sürü ses yalıtım malzemesi + gasket mount + RGB + kablosuz ve kablolu kullanım + PBT tuşlar + hot-swap sunuyor. Sunmadığı bir şey yok. Peki bunların bozulma oranı nedir? Kaliteli bir custom ile örneğin @Salih7158 arkadaşın attığı AK820 arasında ne gibi bir fark kalıyor ki? Çok daha iyi switchler olamaz herhalde zira o kadar malzeme varken gerçekten hissiyat, ses çok değişemez herhalde (Not: Optik, ayarlanabilir mesafeli anahtarlar VS. hariç tutuyorum). Hadi alüminyum kasa falan desek o da 3-5K'lıkalrın fiyat farkına yetmez.
Öncelikle tabii ki bunda da ses yalıtımı var. Ama bunda 1 kat eva yalıtım varsa sallıyorum custom klavye kasalarinda ayrı parçalar halinde 4-5 kat yalıtım var. Bozulma konusu tamamen kullanıma bağlı o konuda o yüzden yorum yapamam. Switch konusunda genel manada fabrikasyon ürünler pre-lube olmaz olursada genel olarak yeteri seviyede olmaz. İster istemez firmada maliyet düşündüğü için switchler vs de ona göre daha düşük maliyetli olur. Hissiyat konusunda çok daha iyi switcler bu arada. Bizzat hem fabrikasyon hem custom klavye kullanmış biri olarak diyebilirim ki birinde sanki switchi iterken takıla takıla iniyor ancak güzel bir markanın heleki lubelu ürününü alırsan kaymak gibi inip çıkar switch. Kasa konusunda tabii ki alıp siz modlama yapabilirsiniz zaten custom klsvyelerde de yapılabilinen birsey. Tabii şu da var custom klavye çok daha ozelleştirilebilinir. Benim en nefret ettiğim böyle fabrikasyon klavyeler saçma sapan renklere sahip oluyor. Düz siyah istesen veya düz beyaz o bile yok. Ama isteyen custom klavye toplayan biri bunu kolaylıkla yapar. Pcb kalitesi vs de bazı ürünlerde fark eder.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu klavyenın avantajı nede bu kadar tercih ediliyor beyler benım görüşüm tuşları büyük + mekanik o kadar
Bi üstte ki mesajı okyabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya bu yurt dışı klavyelerin bazıları sıkıntılı cidden. Ak820 düz modeli hiç incelemesi yok neredeyse.
Ne yazık ki.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,719
Üyeler
166,072
Son üye
Reul
Top Bottom