Neler Yeni

Android Custom ROM kurmalı miyim?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,281
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Şuan aktif MIUI 12.5.5 kullanıyorum ve açıkçası sıkıldım. Ana amacım daha kaliteli foto çekmek. Custom ROM ile alakalı hiçbir bilgim yok. MIUI 13 de kurabilirim eğer daha iyiyse. Tavsiyesi olan?

Cihaz: Xiaomi Redmi Note 9S 64gb 4gb RAM
Pixel os önerildi ama sanırım bazı şeyler çalışmıyormus.

seniyazdim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Ali Arslan
Şuan aktif MIUI 12.5.5 kullanıyorum ve açıkçası sıkıldım. Ana amacım daha kaliteli foto çekmek. Custom ROM ile alakalı hiçbir bilgim yok. MIUI 13 de kurabilirim eğer daha iyiyse. Tavsiyesi olan?

Fotoğraf için custom roma gerek yok googlw camera kur yeter arkadaşım da redmi note 9 vardi o sayede resmen normal kameradan 3 4 kat daha güzel çekiyordu özellikle karanlıkta. Google camera nasıl kurulru yazarsan görürsün googlede var.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Ana amaç kaliteli foto çekmekse root ve ROM'a gerek kalmadan uygun bir GCam portu bulup kurabilirsin. 9S'e kesin stabil çalışan bir GCam yapmışlardır.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,281
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Godric1461

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
Godric

Bir kere xiaomi kullanıyorsanız custom rom şart.Yazılım olarak en sorunlu marka diyebiliriz.İnsanlar genel olarak Eu rom kullanıyor gördüğüm kadarıyla.Kaliteli fotoğraf için ise custom romdan ziyade doğru gcam ve xml dosyası kullanmak lazım.Ben oneplus kullanırken ön kamera bulanık çekiyordu.Daha sonra gcam + xml yükledim resmen iphone 11 den iyi olmuştu ön kamerası.O kadar farkediyor 😊

lerensavasl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Eren Savaş
İlk kez duyduğum terimler. Bu muabbetin olayı nedir? Neden yapılır? Bilen anlatabilir mi?

MasterRei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ahmet Samet Yılmaz
İlk kez duyduğum terimler. Bu muabbetin olayı nedir? Neden yapılır? Bilen anlatabilir mi?
Cihazın stok sisteminde stabilite sorunları oluyorsa kullanılabilir, Android sürümü yükseltmek, bloadware uygulamalardan kurtulamak ve cihazi hafifletmek için de kullanılır, 3.parti bir geliştirici ekibinin cihaza özel çıkardığı ROM'lardır.

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,083
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Custom rom tam olarak nedir ben de yapabiliyor muyum ve ne işe yarıyor ? (Poco X3 NFC)

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,281
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Cihazın stok sisteminde stabilite sorunları oluyorsa kullanılabilir, Android sürümü yükseltmek, bloadware uygulamalardan kurtulamak ve cihazi hafifletmek için de kullanılır, 3.parti bir geliştirici ekibinin cihaza özel çıkardığı ROM'lardır.
9s için önerin var mı akıcı? MIUI fazla ram istiyor boşta çok ram kalmıyor telde 4gb/64 model

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Kürşat
Bu Google Camera bende mi kötüleşti sadece ? Önceden çok daha iyiydi evet ama şimdi varsayılan kamera uygulaması daha iyi.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
256
İsim
OZAN TANKUŞ
Eğer cihazın performansından şikayetçi isen custom rom'a geç. Aksi taktirde geçmeyi sakın düşünme. Sensörün kalitesi falan belli zaten. üzerine ekstra yazılım olarak katkı sağlıyabilirsin. Oda GCAM ve arkadaşın dediği gibi XML dosyası bularak elde edebilirsin. Her GCAM modeli cihazınıza uyumlu olmaz. Bunuda bilin. Ya çok kasar, Ya uygulamadan atar, Ya çektiği resmi kaydetmez. En stabili hangisi ise bulup deneyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,325
Üyeler
160,678
Son üye
baran0605
Top Bottom