Android Custom ROM kurmalı miyim?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Reaksiyon skoru
49,843
Şuan aktif MIUI 12.5.5 kullanıyorum ve açıkçası sıkıldım. Ana amacım daha kaliteli foto çekmek. Custom ROM ile alakalı hiçbir bilgim yok. MIUI 13 de kurabilirim eğer daha iyiyse. Tavsiyesi olan?

Cihaz: Xiaomi Redmi Note 9S 64gb 4gb RAM
Pixel os önerildi ama sanırım bazı şeyler çalışmıyormus.

Şuan aktif MIUI 12.5.5 kullanıyorum ve açıkçası sıkıldım. Ana amacım daha kaliteli foto çekmek. Custom ROM ile alakalı hiçbir bilgim yok. MIUI 13 de kurabilirim eğer daha iyiyse. Tavsiyesi olan?

Fotoğraf için custom roma gerek yok googlw camera kur yeter arkadaşım da redmi note 9 vardi o sayede resmen normal kameradan 3 4 kat daha güzel çekiyordu özellikle karanlıkta. Google camera nasıl kurulru yazarsan görürsün googlede var.

Ana amaç kaliteli foto çekmekse root ve ROM'a gerek kalmadan uygun bir GCam portu bulup kurabilirsin. 9S'e kesin stabil çalışan bir GCam yapmışlardır.

Bir kere xiaomi kullanıyorsanız custom rom şart.Yazılım olarak en sorunlu marka diyebiliriz.İnsanlar genel olarak Eu rom kullanıyor gördüğüm kadarıyla.Kaliteli fotoğraf için ise custom romdan ziyade doğru gcam ve xml dosyası kullanmak lazım.Ben oneplus kullanırken ön kamera bulanık çekiyordu.Daha sonra gcam + xml yükledim resmen iphone 11 den iyi olmuştu ön kamerası.O kadar farkediyor 😊

İlk kez duyduğum terimler. Bu muabbetin olayı nedir? Neden yapılır? Bilen anlatabilir mi?

İlk kez duyduğum terimler. Bu muabbetin olayı nedir? Neden yapılır? Bilen anlatabilir mi?
Cihazın stok sisteminde stabilite sorunları oluyorsa kullanılabilir, Android sürümü yükseltmek, bloadware uygulamalardan kurtulamak ve cihazi hafifletmek için de kullanılır, 3.parti bir geliştirici ekibinin cihaza özel çıkardığı ROM'lardır.

Custom rom tam olarak nedir ben de yapabiliyor muyum ve ne işe yarıyor ? (Poco X3 NFC)

Cihazın stok sisteminde stabilite sorunları oluyorsa kullanılabilir, Android sürümü yükseltmek, bloadware uygulamalardan kurtulamak ve cihazi hafifletmek için de kullanılır, 3.parti bir geliştirici ekibinin cihaza özel çıkardığı ROM'lardır.
9s için önerin var mı akıcı? MIUI fazla ram istiyor boşta çok ram kalmıyor telde 4gb/64 model

Bu Google Camera bende mi kötüleşti sadece ? Önceden çok daha iyiydi evet ama şimdi varsayılan kamera uygulaması daha iyi.

Eğer cihazın performansından şikayetçi isen custom rom'a geç. Aksi taktirde geçmeyi sakın düşünme. Sensörün kalitesi falan belli zaten. üzerine ekstra yazılım olarak katkı sağlıyabilirsin. Oda GCAM ve arkadaşın dediği gibi XML dosyası bularak elde edebilirsin. Her GCAM modeli cihazınıza uyumlu olmaz. Bunuda bilin. Ya çok kasar, Ya uygulamadan atar, Ya çektiği resmi kaydetmez. En stabili hangisi ise bulup deneyin.

Geri