Neler Yeni

DA-2 Sistem CBS kapadım %90 ekran kartı %30 işlemci

COREXAR

80+ Silver
Selam işlemci stok fanla çok ısınıyo diye cbs kapadım 3.6 da cs de %90 95 arda %75 e felan düşüyo işlemcide %20-40 arası darboğaz mı oluyor tekrar cbs açayım mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selam işlemci stok fanla çok ısınıyo diye cbs kapadım 3.6 da cs de %90 95 arda %75 e felan düşüyo işlemcide %20-40 arası darboğaz mı oluyor tekrar cbs açayım mı
Ve ayrıca masaüstünde böyle bir şey var arada sırada siyah ekran yiyiorum yanı kapanıp görüntü hemen geliyo monitörden de olabılır emın değilim ama bi kere yeşil yedim 1 sn içinde kayboldu
Ve mouse bıosda kasıyo nedenını bende bilmiyorum pc yi ilk defa açtığımda da wındows kasıyor sızce nedenı nedır

Ekler

• aasdasdasd.png
    aasdasdasd.png
    982.6 KB · Hit: 81

JoKeRsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Berat ünlü

Ve ayrıca masaüstünde böyle bir şey var arada sırada siyah ekran yiyiorum yanı kapanıp görüntü hemen geliyo monitörden de olabılır emın değilim ama bi kere yeşil yedim 1 sn içinde kayboldu
Ve mouse bıosda kasıyo nedenını bende bilmiyorum PC yi ilk defa açtığımda da wındows kasıyor sızce nedenı nedır
bu belki işine yarayabilir yaptıgı ne kadar dogru bilmiyorum bir izle kendin karar ver

COREXAR

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu belki işine yarayabilir yaptıgı ne kadar dogru bilmiyorum bir izle kendin karar ver
Evet bende bunu yaptım 3.6 ya çektım

Dostum darboğaz olması için ekran kartı tam kullanılmıyorken işlemcinin %100 kullanılması gerek değerlerin gayet normal, sorunun ondan değil başka bir şeyden büyük ihtimalle. Yeşil ekran yemen anormal bir şey.
Hocam peki masaüstündeki olan şey ne gördunuz mu fikriniz varmı
@Abdullah Hacıgül

Dostum darboğaz olması için ekran kartı tam kullanılmıyorken işlemcinin %100 kullanılması gerek değerlerin gayet normal, sorunun ondan değil başka bir şeyden büyük ihtimalle. Yeşil ekran yemen anormal bir şey.
Birde mesela cs oynarken donuyo 1 2 sn sonra tekrar kendıne geliyo

silent666

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Orçun Yılmaz

Ve mouse bıosda kasıyo nedenını bende bilmiyorum PC yi ilk defa açtığımda da wındows kasıyor sızce nedenı nedır
CS de kullanımın az olması normal ekran kartı tarafında. Ama gta 5 te falan da 90 sa sıkıntı vardır.

Ahmet Taha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet Taha

darboğaz yok

COREXAR

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CS de kullanımın az olması normal ekran kartı tarafında. Ama gta 5 te falan da 90 sa sıkıntı vardır.
GTA 5 i yükledim 99 ekran kartı kullanıyor %30 da işlemci darboğaz var değil mi?
Ayrıca cbs yı açarsamda çok fazla ısınıyor ne yapayım?
@White Ravens

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Senin dediğin olayda "İşlemci %30 güç vererek ekran kartını %100 güçte çalıştırabiliyor."
Yani bunu şey gibi düşünebilirsin, İşlemci +2 tane daha ekran kartını besleyebilir.

Darboğaz olsaydı, az önce dediğim gibi bir senaryo olurdu.
"İşlemci %100 güç ile gücünün tamamını harcamasına rağmen ekran kartının %40'ını besleyebiliyor." = darboğaz

COREXAR

80+ Silver
Senin dediğin olayda "İşlemci %30 güç vererek ekran kartını %100 güçte çalıştırabiliyor."
Yani bunu şey gibi düşünebilirsin, İşlemci +2 tane daha ekran kartını besleyebilir.

Darboğaz olsaydı, az önce dediğim gibi bir senaryo olurdu.
"İşlemci %100 güç ile gücünün tamamını harcamasına rağmen ekran kartının %40'ını besleyebiliyor." = darboğaz
Teşekkürler hocam aklımda soru işareti vardı peki bir şey daha sorsam mem 72 derece civarı kaç dereceden sonra risk oluşturur

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Teşekkürler hocam aklımda soru işareti vardı peki bir şey daha sorsam mem 72 derece civarı kaç dereceden sonra risk oluşturur
Daha önceden de söylemiştim, aktif soğutucuları olmadığı için, o kadar ısınmaları normal.

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Aksine işlemcinin gücünü görüyorsunuz 2 tane daha 5600 XT taksanız yüzde 90 anca olacak üstüne bir tane de 750 Ti takarsınız diye düşünüyorum.

Top Bottom