Neler Yeni

DA 2 Sistem Deneyimlerim Hk.

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
Merhaba arkadaşlar,
DA 2 sistemim iki gün önce geldi. Bir kaç sıkıntı ile karşılaştım ilk başlarda. Ancak siz forum sakinlerinin de yardımlarıyla varolan sorunların tümünü çözdüm.
Bu konuyu açmamın nedeni, aklında soru işareti olan arkadaşların ve sistemin sürekli sorunlu olduğu hakkında aldığı bilgiler hakkında içinizi rahatlatmak.

Öncelikle şu an oynadığım iki oyun var. Valorant ve PUBG.

Valorant FPS değerlerim, 240-280 arasında değişiyor.
PUBG ultra ayarlarda 110 FPS civarında alıyorum. (İşleme ölçeğine göre; 90 ila 130 arası) Tabii PUBG biraz daha komplike bir oyun olduğu için, daha ayrıntılı görmem gerektiği için kendi ayarlarımı yaptım. Bu ayarlarda da ortalama 160 FPS almaktayım. (Görüş uzaklığı, yeşillik falan en düşükte misal).

Bunlar dışında forumda gözüme çarpan ve teslimat yapılana kadar beni korkutan bazı problemler vardı. Onlara da dilim döndüğünce açıklık getireyim.

1. CPU ısınma sorunu. İlk etapta CPU ısınma sorunu herkeste olduğu gibi bende de vardı. CBP kapattığımda sıcaklık sorununu aştım şimdilik. Not: Soğutucu aldım. Ancak şu an takmadım. Bir kaç gün sonra T6 soğutucumu monte ederek deneyeceğim.

2. Açılıp kapanma, ekran gelmeme sorunu. Bu sorun RAM 'leri 3200 MHZ (Profile1) seçtiğimde yaşadım. (Anakartım B450 Pro). Hem RAM frekansı yükselmiyor hem de bilgisayar sürekli kendini açıp kapatıyordu.
Sorunun çözümünü ise dört ram slotunda orta iki slotta bulunan ramlerin birini bir boşluk bırakacak şekilde monte ederek aştım. Böylece hem frekansı 3200 MHZ çıkardım hem de açılıp kapanma sorunu tamamiyle bitti.

3. HDD görmeme sorunu. İlk etapta bilgisayar HDD'yi görmüyor idi. Hatta HDD unutuldu sanmıştım. (PSU'nun arka kısmına monte edilmiş HDD) Görmeme sorununu ise HDD soketinin yerini değiştirerek çözüm. Yanlış sokete takılmış.

4. CPUFAN sorunu. İlk açılıştı bilgisayar sürekli CPUFAN error hatası veriyordu. Yine benzer bir problem yaşayan bir arkadaşın tavsiyesiyle anakart üzerinde soketin yerini değiştirerek aştım bu sorunu. Yanlış sokete bağlamışlar fanı.

5. Asus Tuf Gaming 27" VG27VQ 165 hz : Monitör ilk etapta 120 HZ sabit çalışıyordu. Onu da masaüstü sağ tık görüntü ayarları menüsünden 165 hz 'e çıkardım.

Şu anda çözüme kavuşturulamayan sorunum yok. Gayet memnunum bilgisayardan. Yardımcı olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
2. Açılıp kapanma, ekran gelmeme sorunu. Bu sorun RAM 'leri 3200 MHZ (Profile1) seçtiğimde yaşadım. (Anakartım B450 Pro). Hem RAM frekansı yükselmiyor hem de bilgisayar sürekli kendini açıp kapatıyordu.
Sorunun çözümünü ise dört ram slotunda orta iki slotta bulunan ramlerin birini bir boşluk bırakacak şekilde monte ederek aştım. Böylece hem frekansı 3200 MHZ çıkardım hem de açılıp kapanma sorunu tamamiyle bitti.
İlk başta elinize sağlık. RAM'leri ikinci ve dördüncü slota taktınız değil mi?

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam slot numarasına bakmadım açıkçası. ya 1,3 ya 2,4 oldu ama hangisi emin değilim. Sadece boşluk bırakarak taktım.
Dostum zaten 4 slot var, ikinci ve dördüncü slota mı taktın?

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hah tamam. Eğer birinci ve üçüncü slota takarsan çift kanal olarak çalışmaz. Şimdi çift kanal çalışıyor, sıkıntı yok.

Leurox

80+ Gold
En İyi Cevap
1
HDD sorunu bütün pc`lerde oluyomyş onu etkinleştirmeyen çok

COREXAR

80+ Silver
FPS drop yiyormsun?
Ben 1-2 saat GTA-5 oynadığımda yiyorum.
Ayrıca T6'yı montajladığında değerleri atabilirmisin?

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
Hah tamam. Eğer birinci ve üçüncü slota takarsan çift kanal olarak çalışmaz. Şimdi çift kanal çalışıyor, sıkıntı yok.

Aynen hocam cpu-z 'den baktım sual görünüyor. Sıkıntı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

FPS drop yiyormsun?
Ben 1-2 saat GTA-5 oynadığımda yiyorum.
Ayrıca T6'yı montajladığında değerleri atabilirmisin?

Montajı haftaya yapacağım. Biraz denemek istiyorum bu şekilde. tabii ki atarım.

FPS drop yemiyorum dostum. Şu an oldukça iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

HDD sorunu bütün PC`lerde oluyomyş onu etkinleştirmeyen çok

Dediğim gibi soket yerini değiştirince bu sorun düzeliyor. Çok basit zaten.

Faruk Emre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Faruk
Hangi driver surumunu kullaniyorsun windows u nasil kullaniyorsun?

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
bende sistem reset atıyor ramle alakası var mı
ramleri 2. slota mı geçireyim
anakart asus prime b450m k

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR