Neler Yeni

Çözüldü✓ DA-C6 SİSTEM GÖRÜNTÜ GELMİYOR

kemalöz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Kemal Öz

kemalöz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Kemal Öz
ekran kartini söküp başka sisteme takma şansın varmı yada mevcut gelen sistemde başka ekran kartı ile deneme şansın varmı
başka sistem yok ama çok eski bir ekran kartı var. Pin girişleri bile yok. Sıkıntı yoksa takayım mı?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,923
İsim
Emre Zengin
yaptım hocam yine sonuç değişmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

baştan sona yanlışlık var
Dün ki arkadaşın anakartı iade edilmiş ya da başka işlemci takılmıştı. Belki senin anakartta iade edilmiş olabilir. Gigabyte anakartlarda CSM sorunu var. Bazen siyah ekranda kalabiliyor. Bunun çözümü de yeniden BIOS yazılması oluyor. Senin anakartta BIOS Flashback var. Yani BIOS'u tekrardan yazdırabiliriz. İstersen onu bir deneyelim.

Eğer denemek istiyorsan BIOS'u yeniden yazdırmak için: (Anakart A620M S2H ise)
1) Öncelikle elinizde 8 ya da 16 GB bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Ondan sonra buradan F5d BIOS'unu indirin. http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/A620M-S2H-rev-10/support#support-dl
3) İnen dosyaya sağ tıklayarak klasöre çıkart deyin. Klasöre çıkarttıktan sonra A620MS2H.F5d dosyasının adını gigabyte.bin olarak değiştirin. Değiştirdikten sonra gigabyte.bin dosyasını flash belleğin içine atın.
4) Attıktan sonra flash belleği anakartınızda işaretlediğim yere takın. Taktıktan sonra 3 saniye Q-Flash Plus butona basın. BIOS yazma işlemi başlayacak. (Bu işlem sırasında bilgisayar kapalı olsun.)
Ekran Görüntüsü (38).png

kemalöz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Kemal Öz
Dün ki arkadaşın anakartı iade edilmiş ya da başka işlemci takılmıştı. Belki senin anakartta iade edilmiş olabilir. Gigabyte anakartlarda CSM sorunu var. Bazen siyah ekranda kalabiliyor. Bunun çözümü de yeniden BIOS yazılması oluyor. Senin anakartta BIOS Flashback var. Yani BIOS'u tekrardan yazdırabiliriz. İstersen onu bir deneyelim.

Eğer denemek istiyorsan BIOS'u yeniden yazdırmak için: (Anakart A620M S2H ise)
1) Öncelikle elinizde 8 ya da 16 GB bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Ondan sonra buradan F5d BIOS'unu indirin. http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/A620M-S2H-rev-10/support#support-dl
3) İnen dosyaya sağ tıklayarak klasöre çıkart deyin. Klasöre çıkarttıktan sonra A620MS2H.F5d dosyasının adını gigabyte.bin olarak değiştirin. Değiştirdikten sonra gigabyte.bin dosyasını flash belleğin içine atın.
4) Attıktan sonra flash belleği anakartınızda işaretlediğim yere takın. Taktıktan sonra 3 saniye Q-Flash Plus butona basın. BIOS yazma işlemi başlayacak. (Bu işlem sırasında bilgisayar kapalı olsun.)Alıntıyı görüntüle
anakartım a620m h modeli ve qflash denedim. Dosyaları çıkarttım içindeki A620MH.F6D ismini değiştirip gigabyte.bin yaptım fakat sadece bu dosyayı değil tüm dosyalarıyla birlikte attım. Qflash tuşuna basıp 6-7 dk bekledim ışık ve psu fanı durdu. Sistemi tekrar kurup açtım fakat sonuç değişmedi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,923
İsim
Emre Zengin
anakartım a620m h modeli ve qflash denedim. Dosyaları çıkarttım içindeki A620MH.F6D ismini değiştirip gigabyte.bin yaptım fakat sadece bu dosyayı değil tüm dosyalarıyla birlikte attım. Qflash tuşuna basıp 6-7 dk bekledim ışık ve psu fanı durdu. Sistemi tekrar kurup açtım fakat sonuç değişmedi.
Sadece Gigabyte.bin dosyasını atıp tekrardan dene hocam.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,923
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,923
İsim
Emre Zengin
Bunu da denedim olmadı hocam. Yapacak başka bir şey kalmadı gibi. Teşekkürler yinede.
Peki güncellediğine eminsin dimi? Bütün parçaları takıp sistemi 5-10 dakika açık bırak bakalım. Aklıma başka çözüm gelmiyor maalesef.

tanrisal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Kenan Kırıkkaya
Ram mhz ayarlarını sürekli kurcalayıp bozduğum için alışık olduğum bir sorun😁😁 4 sayfa vardı çat pat okudum da gözümden kaçmış olabilir.
Psu güç kablosunu çıkart
-Ekran kartı ve ram sök
-Bios bilini çıkart
-Kasa arkasında bios reset tuşu varsa ona bas
-anakartta cmos yeri varsa 2 ucu var onun tornavida ile bi 10 sn kadar iki ucs değdir.
-parçaları geri tak

Yıllarca bu sorunla uğraştım eski pc de de vardı. Meğer ram sıkıntılıymış. Yeni sistemde de yedek ram vardı taka çıkarta sıfırlaya sıfırlaya en son çözdüm.

Top Bottom