DA-G9 başıma bela oldu

ilhan78

80+
Reaksiyon skoru
6
Her şey sorunsuz çalışıyor derken, 1 haftadır PC sürekli kapanıyor.
Bugün HDMI dan görüntü de gelmemeye başladı.
Kasayı hafif yatırınca da fanların çalıştığını farkettim.
Kasayı üçlü prizden çıkarttıp, TV ye bağladım, açıldı.
Burada biraz deneyeceğim.
  1. uzun bir üçlü priz kullanıyorum , bundan olabilir mi?
  2. Kasaya; kule tipi soğutucu, sata ssd ve wifi kartı ekledim. Bunlardan olabilir mi?
  3. PSU , Ekran kartı veya anakart bozuk olsa bu gibi hata verir mi?

Öncelikle geçmiş olsun. Kasa normalde monitörde mi kullanıyorsun neden Display kablosu ile kullanmıyorsun? Kasayı her seferinde yan yatırınca fanlar çalışıyorsa bana kullandığın çoklu priz veya Psu'dan kaynaklı temassızlık veya güç dalgalanmaları yüzünden gibi geldi. Çoklu priz eski mi ve evde priz bağlantıları topraklamalı mı? Durumu anlaması zor. Televizyona bağlayınca sıkıntı olmuyorsa büyük ihtimal çoklu prizde sıkıntı var gibi duruyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Kasa normalde monitörde mi kullanıyorsun neden Display kablosu ile kullanmıyorsun? Kasayı her seferinde yan yatırınca fanlar çalışıyorsa bana kullandığın çoklu priz veya Psu'dan kaynaklı temassızlık veya güç dalgalanmaları yüzünden gibi geldi. Çoklu priz eski mi ve evde priz bağlantıları topraklamalı mı? Durumu anlaması zor. Televizyona bağlayınca sıkıntı olmuyorsa büyük ihtimal çoklu prizde sıkıntı var gibi duruyor.
samsung m7 monitör kullanıyorum, display portu yok :(
Kullandığım üçlü priz baya uzun bir kablo, ama önceki monitörde ve ekran kartsız pc de sorun çıkmamıştı.
Bu PC de de 1 haftadır var.
KAsaya dediğim gibi eklemelerim oldu, wifi kartı vs de az da olsa elektirik çekiyor, en son usb hub aldım, malum o da elektirik çekiyor.
KAsaya giden voltaj düşüyor olabilir mi?
Monitörde hiç sorun yok bu arada, kasada sıkıntı yaşıyorum.
  • önceleri, aniden görüntü gidiyor ve fanlar deli gibi çalışıyordu.
  • Bugün, kasaya hafif öne yatırınca da aynı şekilde fanlar delirdi.
  • KAsayı başka yerde prize taktım şuan çalışıyor.

samsung m7 monitör kullanıyorum, display portu yok :(
Kullandığım üçlü priz baya uzun bir kablo, ama önceki monitörde ve ekran kartsız pc de sorun çıkmamıştı.
Bu PC de de 1 haftadır var.
KAsaya dediğim gibi eklemelerim oldu, wifi kartı vs de az da olsa elektirik çekiyor, en son usb hub aldım, malum o da elektirik çekiyor.
KAsaya giden voltaj düşüyor olabilir mi?
Monitörde hiç sorun yok bu arada, kasada sıkıntı yaşıyorum.
  • önceleri, aniden görüntü gidiyor ve fanlar deli gibi çalışıyordu.
  • Bugün, kasaya hafif öne yatırınca da aynı şekilde fanlar delirdi.
  • KAsayı başka yerde prize taktım şuan çalışıyor.
Dediğim gibi uzatma kablosunda sıkıntı olabilir. Yada yaptığın eklemelerden dolayı Psu yetersiz geliyor da olabilir. İlgili uygulamalardan Pc'nin çektiği gücü bir incele istersen.

Klavye ve mouse u hub ile bağlamıştım, hub ı çıkartıp direkt bağladım. Görüntü geldi ama ekranda küçük beyaz noktalar var.elimde daha güçsüz bir PC var onunla denediğimde ise ekranda sorun yok. Yani monitör sağlam gibi. Ekran kartını onboarda çevirip mi denemeliyim. Bunun çin ekran kartını Sökmen gerekir mi?

Bir mini bilgisayarım var.
Denemelerim.
1- 4060 ti olan sistem, Samsung m7 monitörde yanıp sönen beyaz noktalara gösteriyor.
2-4060 ti.sistemi.televizyonuma bağladığımda, görüntü cam gibi sorun yok.
3- mini PC m7 monitöre bağlayınca, görüntü cam gibi sorun yok.
4 mini PC televizona bağlayınca görüntü cam gibi sorun yok.

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Ara kablom çok uzun ve topraksız gibi. Daha kaliteli bir kablo ile mi denemeliyim?

M7 ve kasanın çektiği voltaj yüksek olduğu için, voltaj ikisine yetmiyor olabilir mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,770
Üyeler
197,039
Son üye
Saeyers
Geri