Neler Yeni

DA V5 Gigabyte GTX 1650 Tek fan modelinin fan hızı nasıl düşürülür?

tuğrahan sezer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
tuğrahan sezer
Arkadaşlar PC'de linkini bıraktığım ekran kartı var. Ve ekran kartım aşırı sesli çalışıyor. Kartım boşta 34 derece. Ve fan hızı %64 olarak gözüküyor. Ve bunu daha düşük bir değere Msi Afterburner in ne ana menüsünden ne de kullanıcı ayarlı fan kontrolünden düşürebiliyorum. Bu kart fabrikasyon olarak minimum %64 fan hızıyla mı çalışmak zorunda yoksa başka bir problem mi var? Ayrıca kasam DA V5 Bu sistemi kullanıpta bu problemi yaşayan var mı?

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Arkadaşlar PC'de linkini bıraktığım ekran kartı var. Ve ekran kartım aşırı sesli çalışıyor. Kartım boşta 34 derece. Ve fan hızı %64 olarak gözüküyor. Ve bunu daha düşük bir değere Msi Afterburner in ne ana menüsünden ne de kullanıcı ayarlı fan kontrolünden düşürebiliyorum. Bu kart fabrikasyon olarak minimum %64 fan hızıyla mı çalışmak zorunda yoksa başka bir problem mi var? Ayrıca kasam DA V5 Bu sistemi kullanıpta bu problemi yaşayan var mı?
Soğutma modelinden kaynaklı olabilir. Gigabyte tek fan ve çift fanlı modellerinde bu tarz gürültü problemleri olabiliyor. Siz ekran kartı sıcaklığına göre bir fan çalışma planı belirleyebilirsiniz. Mesela 40 derece altı için %0 fan, 40 derece üstü %10 fan devri, 50 derece üstü %40 fan devri gibi diyebiliriz. Söylediğim değerler tahmini olduğunu için kendiniz sıcaklık ve fan değerlerini inceleyerek test ederek duruma göre bir plan oluşturabilirsiniz.

tuğrahan sezer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
tuğrahan sezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutma modelinden kaynaklı olabilir. Gigabyte tek fan ve çift fanlı modellerinde bu tarz gürültü problemleri olabiliyor. Siz ekran kartı sıcaklığına göre bir fan çalışma planı belirleyebilirsiniz. Mesela 40 derece altı için %0 fan, 40 derece üstü %10 fan devri, 50 derece üstü %40 fan devri gibi diyebiliriz. Söylediğim değerler tahmini olduğunu için kendiniz sıcaklık ve fan değerlerini inceleyerek test ederek duruma göre bir plan oluşturabilirsiniz.
Kaydetmiyor hocam. Yoksa ayarladım. Ama hala kafamı şişiriyor. Namussuz da öyle sesli çalışıyor ki. Önceden bu kadar sesli de çalışmıyordu.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
%64 tü sanırım. Bu değer son dostum onda düşürülmüyor. Daha önce konusu açıldı bunun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartının ayarlarından bile indiremiyorsun onu dostum %64 ten aşağı inmiyor.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Kaydetmiyor hocam. Yoksa ayarladım. Ama hala kafamı şişiriyor. Namussuz da öyle sesli çalışıyor ki. Önceden bu kadar sesli de çalışmıyordu.
Bilgisayar temizliğini yaptınız mı ? Kasa içi ve ekran kartı fanı tozlandığı için olabilir.

tuğrahan sezer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
tuğrahan sezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kafa koymuyor ya. Önceden böyle rahatsız etmiyordu. Şimdi başım şişiyor bildiğin.

Bilgisayar temizliğini yaptınız mı ? Kasa içi ve ekran kartı fanı tozlandığı için olabilir.
Yok kasamın iç temiz.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Kafa koymuyor ya. Önceden böyle rahatsız etmiyordu. Şimdi başım şişiyor bildiğin.

Yok kasamın iç temiz.
Anlıyorum malasef söylediklerim dışında başka bir çözüm yolu yok gibi görünüyor. Mümkünse kasadan olabildiğince uzakta tutabilirseniz gürültü daha az rahatsız edecektir.

RTX3080Ti

80+
Kartın vbiosuna min. fan değeri %64 olarak yazılmış eğer yapabilirseniz vbios u düzenleyip yeni bir bios yazarak mi. fan değerini düşürebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,575
Üyeler
164,525
Son üye
mehmetcem
Top Bottom