Neler Yeni

Daha 1 aylık olan bilgisayarım kasmaya, donmaya takılmaya başladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Emre Demirel
arkadaşlar selamlar. 1 ay ya oldu ya olmadı incehesap.com'dan Donanım Arşivi Freedom 1570 adlı hazır sistemi aldım. ryzen 5 1600 - xfx rx 580 gts xxx edition - xpg gammix 3000mhz 1x8 cl16 - gigabyte b450m s2h - James Donkey jd480 ve frisby 600w psu var şuan. elime geçtiği günden beri sıkıntısız kullanıyorum. overclockla alakalı pek bi bilgim yok sadece 3.2 ghzden 3.7 ghzye çıkardım işlemciyi onun dışında da bi şey yapmadım. dün cs attım bi kaç el sıkıntı yoktu gece kapadım bilgisayarı gayet düzgündü bu sabah açtığımda bi gariplik farkettim. bu bilgisayar'ı açarken bile 10-12 sn bekletti. sonrasında işlemcimde mi sıkıntı var acaba diye düşündüm cpuz programını açmak istedim onda 1 dakikaya yakın bekledim. dün bios guncellemelerine baktığımda bios sürümüm f50 idi f51e çıkmış. direk kurdum onu şuan dxdiag da baktığımda f51e çıkıyor sorun yok diye düşünüyorum. acaba işlemci frekansını arttırdım diye mi düşündüm gittim hem frekansı hem de akım şeysini auto yaptım çok hafif bi düzewlme oldu ama hala dünkü gibi değil. bu yazıları yazarken bile donuyor ara sıra şuan zar zor yazıyorum yani. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşlar selamlar. 1 ay ya oldu ya olmadı incehesap.com'dan Donanım Arşivi Freedom 1570 adlı hazır sistemi aldım. ryzen 5 1600 - xfx rx 580 gts xxx edition - xpg gammix 3000mhz 1x8 cl16 - Gigabyte b450m s2h - James Donkey jd480 ve frisby 600w PSU var şuan. elime geçtiği günden beri sıkıntısız kullanıyorum. overclockla alakalı pek bi bilgim yok sadece 3.2 ghzden 3.7 ghzye çıkardım işlemciyi onun dışında da bi şey yapmadım. dün cs attım bi kaç el sıkıntı yoktu gece kapadım bilgisayarı gayet düzgündü bu sabah açtığımda bi gariplik farkettim. bu bilgisayar'ı açarken bile 10-12 sn bekletti. sonrasında işlemcimde mi sıkıntı var acaba diye düşündüm cpuz programını açmak istedim onda 1 dakikaya yakın bekledim. dün bios guncellemelerine baktığımda bios sürümüm f50 idi f51e çıkmış. direk kurdum onu şuan dxdiag da baktığımda f51e çıkıyor sorun yok diye düşünüyorum. acaba işlemci frekansını arttırdım diye mi düşündüm gittim hem frekansı hem de akım şeysini auto yaptım çok hafif bi düzewlme oldu ama hala dünkü gibi değil. bu yazıları yazarken bile donuyor ara sıra şuan zar zor yazıyorum yani. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
ha yazmayı unutmuşum işlemcim 12nm

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,909
İsim
Metehan Akyalı
arkadaşlar selamlar. 1 ay ya oldu ya olmadı incehesap.com'dan Donanım Arşivi Freedom 1570 adlı hazır sistemi aldım. ryzen 5 1600 - xfx rx 580 gts xxx edition - xpg gammix 3000mhz 1x8 cl16 - Gigabyte b450m s2h - James Donkey jd480 ve frisby 600w PSU var şuan. elime geçtiği günden beri sıkıntısız kullanıyorum. overclockla alakalı pek bi bilgim yok sadece 3.2 ghzden 3.7 ghzye çıkardım işlemciyi onun dışında da bi şey yapmadım. dün cs attım bi kaç el sıkıntı yoktu gece kapadım bilgisayarı gayet düzgündü bu sabah açtığımda bi gariplik farkettim. bu bilgisayar'ı açarken bile 10-12 sn bekletti. sonrasında işlemcimde mi sıkıntı var acaba diye düşündüm cpuz programını açmak istedim onda 1 dakikaya yakın bekledim. dün bios guncellemelerine baktığımda bios sürümüm f50 idi f51e çıkmış. direk kurdum onu şuan dxdiag da baktığımda f51e çıkıyor sorun yok diye düşünüyorum. acaba işlemci frekansını arttırdım diye mi düşündüm gittim hem frekansı hem de akım şeysini auto yaptım çok hafif bi düzewlme oldu ama hala dünkü gibi değil. bu yazıları yazarken bile donuyor ara sıra şuan zar zor yazıyorum yani. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

ha yazmayı unutmuşum işlemcim 12nm
SSD kaynaklı bir problem olabilir mi acaba? SSD'nizi bir sınayın isterseniz. Benim aklıma bir bu geldi.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
RAM'i BIOS üzerinden 2933 MHz'ye düşürmeyi deneyin, stabilite sağlarsanız dönüş yaparsınız.

Tremolo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Burak Akkaya
SSD nizin uyumluluk sorunu var hocam. Bir tanıdıkta mavi ekran da alıyor siz alıyor musunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Emre Demirel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD nizin uyumluluk sorunu var hocam. Bir tanıdıkta mavi ekran da alıyor siz alıyor musunuz?
yok şimdiye kadar bir sorun olmadı sorunsuz kullandım fişek gibi bilgisayardı. ilk defa bu gün karşılaştım sorunla. ha bu arada seagate'in 500gb lik 7200rpm 2.5inç hddsi takılı pcde eski laptopumdan sökmüştüm. onun içindeki bi videoyu oynatmaya çalıştım video içinde dondu 2 3 dakika kapatamadım videoyu. ssdde sıkıntı olsa öyle bi şey olmazdı diye düşünüyorum? ne kadar haklıyım bilmiyorum ama

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
yok şimdiye kadar bir sorun olmadı sorunsuz kullandım fişek gibi bilgisayardı. ilk defa bu gün karşılaştım sorunla. ha bu arada seagate'in 500gb lik 7200rpm 2.5inç hddsi takılı pcde eski laptopumdan sökmüştüm. onun içindeki bi videoyu oynatmaya çalıştım video içinde dondu 2 3 dakika kapatamadım videoyu. ssdde sıkıntı olsa öyle bi şey olmazdı diye düşünüyorum? ne kadar haklıyım bilmiyorum ama
Denediniz mi yazdığımı? O da olmazsa 2133 MHz deneyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hakan Yunus Yazıcı
Görev yöneticisinden işlemcinizin kaç Ghz de çalıştığına bakabilir misiniz?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
OC'ı kaldırıp dener misin. Belki sistem çok kararsız çalışıyordur.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Biosda XMP profili 2 tanedir, profile 1 ve profile 2 diye. Öncelikle Bios u defaulta çekin sonra XMP ayarından Profile 2 yi seçin, başka bir şeye dokunmayın. Ardından sistemdeki ekran kartı driverı vs. Kontrol edin. Stress testleri yapın ve sonuçları buraya yazın. (İşlemci ve Ekran kartına stress test yapmanız yeterli, SSD ye yapmışşınız zaten.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Emre Demirel
Denediniz mi yazdığımı? O da olmazsa 2133 MHz deneyin.
biostan ayarları sıfırlayınca düzeldi gibi şuan sıkıntı çıkarsa deneyeceğim ama 3000mhzlik ramı 2133mhzde kullanmayı istemem açıkcası.

baktım, 3.6-3.7 arası gidip geliyor.

Biosda XMP profili 2 tanedir, profile 1 ve profile 2 diye. Öncelikle Bios u defaulta çekin sonra XMP ayarından Profile 2 yi seçin, başka bir şeye dokunmayın. Ardından sistemdeki ekran kartı driverı vs. Kontrol edin. Stress testleri yapın ve sonuçları buraya yazın. (İşlemci ve Ekran kartına stress test yapmanız yeterli, SSD ye yapmışşınız zaten.)
ekran kartı driveri guncel 2 3 günde bir kontrol ediyorum zaten onda sıkıntı yok. biosu sıfırlayıp profil 1e aldım 3000mhzde göründü şuan stabil çalışıyor düzeldi gibi zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,961
Üyeler
164,410
Son üye
recephoneytas
Top Bottom