Neler Yeni

Daha ne kadar bilgisayar başında zaman harcayacağız?

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Video oyunları ve Monitörler
Dostlar forumdaki çoğu kişi oyun gündemini büyük bir merakla takip ediyor bende dahil, kimi zaman yemeyip içmeyip setupu nasıl daha güzel hale getiririz diye düşünüyoruz. Fakat zaman geçip gidiyor yaş 15 16 17 diyor fakat bu durum gene aynı. Üniversitede daha iyi bir şey toplama hayaline sahip ben de dahil daha çok genç var. Bizi bu kadar buna bağlayan ne neden bu kadar ilgimizi çekiyor? Ben mesela asla bilgisayarımdan, o sade güzel görünüşünden vazgeçemem. Sana para verelim kasanın üstünü 1 hafta tozlu tut deseler tutmam insan hep sürekli daha iyisini istiyor sürekli bir eksik buluyor. Mesela ben monitör standı istiyorum ama koltuğada ihtiyacım var, arkaya panel alsak hiçte kötü durmaz. 2. Monitör ve üstünde barlight olsa tadından yenmez. İnsan ulaşamadığı herşeyin delisi ulaştığı herşeyin nankördür.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teknolojik özgürlük😃
Nedir peki hocam bu özgürlük, neden özgürüz neden sürekli para harcama ihtiyacı duyuyoruz ve bu kadar önem verip zaman harcıyoruz. Bizi 1080p ultrada the last of us oynamak için 40 50k setup dizdirince ne anladık teklonojik özgürlükten :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aşırı güzel bir konuya deginmissiniz hocam sanırım bunun sebebi bilgisayarda yapabildiğimiz onlarca yüzlerce onbinlerce şey
Teşekkür ederim yorum için

Dostlar forumdaki çoğu kişi oyun gündemini büyük bir merakla takip ediyor bende dahil, kimi zaman yemeyip içmeyip setupu nasıl daha güzel hale getiririz diye düşünüyoruz. Fakat zaman geçip gidiyor yaş 15 16 17 diyor fakat bu durum gene aynı. Üniversitede daha iyi bir şey toplama hayaline sahip ben de dahil daha çok genç var. Bizi bu kadar buna bağlayan ne neden bu kadar ilgimizi çekiyor? Ben mesela asla bilgisayarımdan, o sade güzel görünüşünden vazgeçemem. Sana para verelim kasanın üstünü 1 hafta tozlu tut deseler tutmam insan hep sürekli daha iyisini istiyor sürekli bir eksik buluyor. Mesela ben monitör standı istiyorum ama koltuğada ihtiyacım var, arkaya panel alsak hiçte kötü durmaz. 2. Monitör ve üstünde barlight olsa tadından yenmez. İnsan ulaşamadığı herşeyin delisi ulaştığı herşeyin nankördür.
Bu hayatın dadını fakirler alıyor Intel pentiumdan ryzen 3 2200gye geçtiğimde aldığım keyifi ryzen 9950x3d verseler alamam bu arada her şey ayrı yazılır hocam

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu hayatın dadını fakirler alıyor Intel pentiumdan ryzen 3 2200gye geçtiğimde aldığım keyifi ryzen 9950x3d verseler alamam bu arada her şey ayrı yazılır hocam
Bende Intel q6600 kullanırken q8600 e geçmiştim, şuan ultrada last of us oynuyorum o tadı vermiyor. Teşekkürler edebiyat bilgisi için:D

Nedir peki hocam bu özgürlük, neden özgürüz neden sürekli para harcama ihtiyacı duyuyoruz ve bu kadar önem verip zaman harcıyoruz. Bizi 1080p ultrada the last of us oynamak için 40 50k setup dizdirince ne anladık teklonojik özgürlükten :D

Teşekkür ederim yorum için
Gerçek hayatta yapamadığmız şeyleri oyunlarda yapapabilir özgürlük bu değilmi işte sürekli daha iyisini isteme sebebimiz kendi bilgisayarımızdan daha iyisinin var olduğnu bildiğmiz için

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Sen bilgisayar dersin, başkası konsol için aynını yapar, bir diğeri telefonları takip eder. Teknolojinin değiştirdiği yaşam tarzı. Herkesin bir odada toplanıp TV izlediği zamanlar bitti.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Gerçek hayatta yapamadığmız şeyleri oyunlarda yapapabilir özgürlük bu değilmi işte sürekli daha iyisini isteme sebebimiz kendi bilgisayarımızdan daha iyisinin var olduğnu bildiğmiz için
Katılıyorum

Sen bilgisayar dersin, başkası konsol için aynını yapar, bir diğeri telefonları takip eder. Teknolojinin değiştirdiği yaşam tarzı. Herkesin bir odada toplanıp TV izlediği zamanlar bitti.
Benim verdiğim örnek kendi ilgi alanımdan, iPhone sahipleri 3 4 sene eski model kullanmaktan neden sıkılıyor neden üst modele geçmek istiyorlar? Aynı mesele.

swindler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
abdulkadir bayram
Bahsettiğin konu aslında bilgisayarla alakalı değil. Klasik bir felsefe konusudur. Evet insan doyumsuz bir varlık fakat bu doyumsuzluk olmasa inan hayat o kadar sıkıcı olurduki. Şuan bunun miktarı biraz fazla oldu sana katılıyorum bu konuda fakat insanın hedefi olmaz ise çalışmaya, yaşamaya motivasyonu olmazdı. Bu herhangi bir şey olabilir bizim içim teknolojik ürünler olurken başkası için arabası, kıyafetleri, ve daha başka şeyler olabilir. Ama bulunduğumuz ekonomik durumda bu özelliğimiz çok zararlı olabiliyor maalesef. Ve yaş ile mevzunun pek bir alakası yok bence. Yani artık iş sahibi olmanın veya kendini şöyle böyle alanlarda geliştirmenin vakti geldi mevzuları bana biraz saçma geliyor. Bilgisayar bir hobidir. Zaten kendini kaptırıp toplumdan dışlayan asosyal bir insandır. O kişi pc olmasa da asosyal olacaktı. Bende bilgisayarımı çok severim ve sosyal biriyimdirde. Biraz uzattım kusura bakmayın ama benim bu konudaki düşüncelerim bu yönde.

Hocam konudan sonra aklıma geldi keşke laptopları gömme yapmasalar.4-5klık laptop alıp para para biriktire biriktire yükseltmek isterdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,304
Üyeler
171,735
Son üye
ardaelyas
Top Bottom